Quesadilla

Vehnätorilla kahdeksalle

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1dl vettä
  • 1tl suolaa
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • oliiviöljyä
Jauhoja, leivinjauhetta ja suolaa ovat sekoitaan suuriin kulhoon ja lisännyt sitten öljyt yhdistäminen niitä muutamaan minuuttin kunnes mukavaa seosketta. Lisäsin veden jauhoseoksessa ja muut minuuttia seuramaan Ghidinia. Kaadoin ne pöydillä ja jatkamassa sekoittaja käsilläni. Pitkästä aikaa haastettakin jauhon pitäisi kelvannut olla täysikasvuinen nostoja. Teinhän se tukemaan isolta palloseokselta.

Leikkasin pallon kahdeksaa osaa ja kierittää pienimmät palloja. Samaan aikaan kuumenna pannu keskessa lämpötilassa. Pallon olivat tullut ohuiksi ja suuriksi pyöreäksi paistakaulimalla. Laitoin jokainen jauhoja pannuun ja paistoin se mukavaksi molemmat kasvosta. Otin hienosti pyyheliina jolla pistää  kokonaan ympyräkin tortillaa.

Täyte Quesadillas

  • noin 100g lihajauhetta
  • 6 vehnätorillaa
  • 1 punatomaatti
  • 1 keltaitomaatti
  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • vielä pienempi palanen jotain muuta juusto ehkä käsilläni
  • paprikajauhetta
  • 2 suuriä perunaa
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • kurkumajauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • 2 suuria avokadoja
  • timjamia
Pilkoin kokonaan kasvis ainekset. Samaan aikaan kuumenna isossa kattilassa ohuiksella oliiviöljyllä pohjamalla. Kun savuhan katso ilmaan. Kaadoin lihan kattilaan ja jatkaan kaikkimaan kasviksesta jota pilkkoamalla. Ripottelin suolan,   kurkumajauhen ja pippurin lihaseoksessa. Sekoitin ne pehmeäksi seokseksi. Laitoin ne odottamaan lautasessa.
Lisäsin avokadon sekoittajaan kermamaidolla ja timjamilla muutamaan minuuttiin kunnes ne ovat tullut tasaiseksi seokseksi. Pidän lisäämään vähän suolaa ja pippuria tuossa. Juuri nyt minulla on hyvää kastikeä.

Otin toritilla lautasella ja lisäsin täydellinen lihaseoja keskusta quesadilla rautalla pannulla. Minun voisi odottanut olla niitä jokainen vieläkin hyviksina. Laitoin ne levylla ja tarjoin illassa ruokapäivää. 

Kun katsot ensimmäinen aikaa, ruoan ei hyvää maistiaisia tuntelmallasi. Sinun juuri tuntet hyväkin tai huonokin maistusta kun kulutat aikamaan sitä kanssa. Hyvää osaa pitäisi on kakun keskemmassa.



Sipulin pannukakun juustokasikkeen kanssa

Yleensänä ihmisenä pitäisi juuri olla tehnyt pannukakkua hunajaa ja hilloja kanssa, joka oli käyttänyt niiden sillä jälkiruokaa, tai että kyseessä on ilmestynyt teeaikaissa enemmän perheeseen. Haluan tee sitä perhepiirissäni illalliseen aikaan. Sillä minäkin, keittiöni on tärkein huoneen talossa. Aluksi ihmiset nävat yhdessä enkä tietenkään voinkin toinen paikkaa niin että erää jolla olevaa pitäisi nälkäisena työpäivänä lopuksi. Ihmiset voisivat auttanut yhdessä että aloittanut valmistamisell päivälliselle ja sanomaan noin joidenkin työmme tai muuta asiaa. Blogissa on juuri paikkaa kun opiskelen kieliä myös ruoasta linkkiä ja kokemus tekemaan hyvääna kuin voisin. Minulla on tunlemassa hyvin elämäälle ja lisäsin enemmän tiedo ympärillä kulttuurissa syömisessä ja kaunista paikkaa ruoastakin. Olin luvannut syödä mikä vain että keitit ja minäpä jaksan sitä.

Sipulin pannukakun tarvedelle

  • 100g vehnäjauhoja
  • 1tl sokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • 1dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1 suuri sipuli
Sipulille, leikkasin ohuiksi viipaleiksi lopuksia ja laitoin ne kulhoon. Otin toinen kulhossa vehnäjauholla, suolalla, leivinjauhella ja sokerilla ja sekoitin koko kuivajauhetta lusikkamalla. Tein reikän keskeessa jauhoissa ja kaattaamaan maidoin tuossa. Lisäsin sitten öljyä ja munan jolla olen vatkannut tuli tasaiseksi seokseksi.

Kuuman pannussa hienoisella pohjalla oliiviöljylla, kaadoin puoleksi lusikkajauhon ja laitoin renkaan sipulin panukakkuun ja jatkaamaan kaatamaan puolen jauhon. Paistoin panukakun kun voi alkaa jo hieman ruskistua molemmat kaksi kasvoja. Otin se ulos pannuun lautasesta.

Juustokasikkeelle

  • 1dl kuohokermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1rkl kevätsipulia
Sekoitin kokonaan ainekset kulhoon. Juuri nyt saan ne pöydissä ja nauttin niitä!
(I like Bloggin too, but it could not replace my wife.!)

Kanaa paistetaan leivänmurusein kanssa

Keitin niiden itselleni

  • 4 koipibroileria
  • 1 kananmuna
  • 100g vehnäjauhoja
  • 3tl hunajaa ( yleensä juuri tarven 2tl hunajaa, mutta tänään haluan kolmettä.)
  • 100g leipämurusia ( teen se toinen osaa)
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä (paistokselle)
  • valkosipulia
  • soijakastiketta
  • chilijauhetta
Otin isossa lautasessa hunajat ja soijakastiketta kanssa, lisäsin sitten koipibroilerit ja kaadoin chilijauhen, vähän suolan ja pippurin seokseen ja sekoitin ne hienoksi seokseksi. Jätin broilerin noin puolessa tunnissa. 

Leipäille, ne olisi leikkaat olla kuutioiksi paloiksi. Käytin sekoittajan että leipää pitäisi ollut pikkoot pienin mahdollinena. ne ovat laittannut kulhossa. Rikoin munan ja kaadoin se toinen kulhossa ja sekoitin sen pehmeäksi seokseksi. Kolmas kulhon laittamaan jauhoja. Nyt heti olen valmistanut koko sellaisen, jolla broilerit ovat ottamassa suihkuta. 

Paistoin oliiviöljyn padassa kunnes se kiehuu muutamaan minuutin. Kuullotoin broilerin jauhokulhoon ensimainen kerroksetta, toinen kerroksen broilerin ottaa munakulhoon, lopuksi ne saadaan leivänkuhossa. Laitoin broilerit pannussa oliiviöljyllä paistamalla  noin 10 -15 minuuttia, teen niiden saadamaan vastapäätä kun näin ne hienosti kokomaskin ruskeamalla.


Kasvissalaatille

  • 100g brusselssproutta
  • 2 isoja tomaattia
  • 1 pieni kurkku
  • 2 saateenkaariporkkanaa
  • 2 retiisia
  • 2 sivujäävuorisalaattia
  • persiljaa
  • 2tl kasvisöljyä
  • 2rkl sitruunamehua
  • sokeria
  • suolaa ja pippuria
Pesin kokonaan kasvit ainekset ja leikkasin niitä sopia jollekin muotomalla. Silppusin tomaatin ohuehkoiksi suikaleiksi ja kurkun, porkkanan viipaleiksi. Salaattille ja persiljalle olemaan leikkamaan joidenkin lyhyt osaa. Brusselssprouts leikkaa kaksi osaa on paremmalta

Otin suuren kulhon ja laitoin koko sellainen valmistamisesta. Lisäsin öljyn, suolan, pippurin ja sitruunamehua myös vähän sokeria. Sekoitin ne pehmeäksi seokseksi. 

Nyt on päivällinen aikaa niin että olen laittanut broilerin lautasen ja salaatin lautasen pöydillä. Nautimme päivällisemme!

Leipälle

    Ensin

  • 2dl juurta
  • 80g venhäjauhoja
  • 80g vettä

    Sitten

  • 2.5dl vettä
  • 2tl suolaa
  • 1tl leipähiivamurua
  • 1dl ruissihtijauhoja
  • 0.5dl ruisleseitä
  • noin 4-5dl vehnäjauhoja
Lisäsin kulhoon juureen vettä, suolaa, hiivamurut, ruisjauhot ja vähän vehnäjauhon. Piestoin kokonaan osaset käsimällä. Kun se pitäisi olla tullut tasaiseksi seokseksi. Haluan luo sitä kehityn kolmessana kertaana. Niin pitoin sen huoneenlämmössä joitakin tunteja suihkumyssyllä peitettynä.

Laitoin uunin kuumenemaan 230 asteeseen. Nyt näyttii paremmalta taikinalta voisi olla jälkeen neljän tunnin. Leikkasin leipurinlastalla taikinan lohkoihin. Lisäsin niiden peltilevylla uunissa noin 25 minuuttia kunnes ne oli kauniin ruskea.

Juuri nyt muistan moni ruokaa jolla käyttäämään leipällä.


Toinen päivän maaliskuun

....................................



























                                                                                                       ....................................................

Lohitartar ja avokado _ mascarponejuuto ja simpukka

Lohitartar kahdelle

  • 250g lohta
  • 1rkl merisuolaa
  • 0.5tl sokeria
  • 0.5rkl ruohosipuliruukkuta
  • 1rkl limemehua
  • 1tl mustapippuria
Avokado-vakuuminarinoidut punasipulit mascarpone - juusto
  • 2 avokadoja
  • 125g mascarponejuustoja
  • 2rkl vakuumimarinoiduta (punasipulia)
  • suolaa ja sokeria
  • 150g simpukoita
Pesin lohin ja simpukan kylmässä  vedessä. Kiehutin simpukat pannussa suolan veden kanssa kunnes koko simpukkaa avaavat noin 10-15 minuuttia. Kaadoin ne kulhoon ja kylmään lämpötilassä huonessä. Pilkoin punasipulit kuutioiksi viipaleiksi ja sekoitin kulhossa lihasimpukat ja heidät. Simpukkaseos olisi tullut hyvin seokseksi kun ripottelin suolan ja pippurit tuoniin.

Pilkoin lohin ja ruohosipulin pieniksi kuutioiksi paloiksi, laitoin sitten ne laustaan ja lisäsin merisuolit, pippurit ja limemehut ja lusikkasin ne pehmeäksi seokseksi. Avokadoille,myös olisi leikkaan kuutioksi paloiksi. Sekoitin mascarponejuuston ja muutaman ruohosipulin suolalla ja pippurilla.

Otin ison renkaan, joiden ei muistuttamaan yksittäisella lautasella. Laitoin avokadot pohjassa ja lohiseos on seuraavaksi kerrokseksi, kolmas kerros on mascarponejuutoa, lopuksi simpukaan on huippulla lohitartarlla. Ruoan voisi mennyt ulos matkassamme kanssa kun pitäisi olla aloittut matkamme

   

Mojito cocktail

kaksi lasiviiniä tarvedelle
  • 2oz rumviiniä
  • 100ml soodavettä
  • 1 limenvihreä
  • tuoretta mintunvihretta
  • vähän jääkuutiot
  • kaksi lasiviiniä
  • sokeria
Leikkaamaan limen kahdeksan pientä palaa ja laittamaan kaksi lasiviiniä. ( lasin kappaleelta on neljäkin). Lisäsin lasissa sokerilla ja mintulla. Olisin käytetyt punssin kukistaa limetta ja mintua, tuosta vain ottamassa ulos veden limetta käsimälläni, mutta jos käyttää lisää vahvaa käteni, mojitoa pitäisi olla purijaaksi maistiaiseksi. Rumviiniä kaataa lasissä ennen kuutiojäät myös laittamaan siinä. Sekoitettua voisi smoothieta lusikkamalla sillä sokeria ja viiniä pitäisi olla tullut yhden. Lopuksi kaadoin soodaveden liemeen ja laitoin vähän jääpalaa. Limenvihreä ja joidenkin mintunvihreä laittavat lasin  päällä somistukselle. Mittasin että tänään on juhlapäivää ja mojito tuolle, mutta nyt heti juotoin se yksin. 

 

Tomaattia lihajauhetta kanssa tai uusia ohjeita vanhasta

Asiaa järjestää aterille

  • 4 isoja tomaatteja
  • 200g lihajauhetta ( naudaliha or sianliha)
  • 1 valkosipulinkynsiä
  • 1 sipuli
  • suolaa ja sippuria
  • 1dl kermamaitoa
  • 1rkl kurkumajauhetta
  • 2rkl voita sulamiselle 
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dl tomaattikastike
Pesen tomaatit kylmässä vedessa ja leikkaamaan päälle yläosakin sitä, että voisin nähdään pohjimmaltaan ja otetut pois liiallisen asiaa. Juuri nyt tomaattia pitäisi saanut olla tuoreeltaan paikkaan, joilla saadamaan uusia kaunista elämääkin ja myös liian paljon haastettakin. Paikkaahan, koko ruokamakin pitämään oikeanpuoleinen luontostansa. 

Pilkoin valkosipulit ja sipulit, sekoitin ne kulhossa lihajauhetta kanssa, maustoin suolan ja pipurin sekoittamiseeniin. Lopuksi, kurkuma on laittamaan sekoiteksen. Lusikkaasin ne tasaiseksi seokseksi ja käsissäni oli joustava, pehmeä pallero ( tein sen pehmeäksi palloksi käsimälläni). Laitoin pallolihat tomaatteihin tai uusista asioista pitäisi olla ottanut korvaaminen mutta niiden ei täytyy riittävän lihaakin. 

Kuumensin pannussa voita kanssa joidenkin minuutin, laitoin sitten tomaattipallon pannussa ja kaadoin kermamaidoin ja tomaattikastiken tuossa. Kiehutin sekoittaminen noin 20 minuuttia ja jatkoin paisto se uunissa vähän minuutissa.

Lusikatin tomaattipallot levyyn ja laitoin se pöydillä keittössä. Syömme ne leipää tai pastaa kanssa. Tänään kun odotan eräänä kuka tulee takaisin kotiin työnaisesta.Voidaan käyttää myös mini kävelymatkasta ympärista järvesta terveyksettani.



Salottisipulin lääkinnälliset ja ruokavalioon liittyvät ominaisuudet

  ·        Salottisipulit ovat monivuotinen kasvi, jota kasvatetaan yksivuotisena pienten sipulien tai kynsien ryppään vuoksi. Niillä on hie...

Sousiollinen Posti