Tänään näytän teille suosikkiruokani, joka on helppo valmistaa yksinkertaisista aineksista sateisena iltana. Kyllä, se on tomaatti-munakeitto, joka oli minulle lapsuuden tai mummon ruoka. Vaikka tämä keitto on helppo valmistaa ja siinä käytetään yksinkertaisia raaka-aineita, kuten tomaatteja ja munia, sen maku on todella herkullinen. Se yhdistää öljyn ja munan rasvan tomaatin happamuuteen, liemen makeuteen ja pieneen ripaukseen chilikastikkeen mausteita (jos chiliä voi syödä). Suusi varmasti tyydyttää, kun laitat ensimmäisen lusikallisen keittoa suuhusi. Voit syödä paitsi suullasi myös silmilläsi; tämän keiton värikäs ja suolainen maku yllättää perheenjäsenesi, kun tarjoilet sitä pöydässä.
En tiennyt mistä tämä keitto tuli, mutta söin sitä isoäitini luona kokkausjuhlissa. Näin tiedot Wikistä, ja tämä keitto on kiinalainen pääruoka. Voit tutustua lisää ruokalajin resepteihin täällä ja täällä.
Tomaatti keitto kolmille
· 3 tomaattia
· 500 ml vettä tai kasvilientä
· 2 salottisipulia
· 2 kananmunaa
· 1 rkl kasvisöljy
· 1 rkl sienijauhe
· tuoretilli
· 1 rkl kalakastike
· ripaus sokeri
· ripaus suola ja pippuri
Keitto
1. Viipaloi tomaatit kuusiksi segmenteiksi.
2. Riko ja sekoita munat kulhoon ennen, kuin ne ovat hyvin tasaista.
3. Pilko salottisipulit hienosti pilkotuiksi salottisipuleiksi.
4. Kuumenna öljy ja pilkotut salottisipulit kattilaan. Sekoita ne muutamassa minuutissa kunnes vaaleanruskeaksi.
5. Lisää tomatin viipaleet salotin ryhmään. Mausta suolalla, sienijauheella ja sokerilla, sekoita hyvin.
6. Kaada vesi tai kasviliesi tomatin kattilaan. Odota keitto keihuvaksi, sitten kaada munanesteet keitossa hitaasti. Sillä aikaa, värähdä keitto jatkuvalla tavalla kunnes katsele ohuiksi munan silkkejä keiton päällä.
7. Lusikoi keitto kulhoon ja koristele ripauksella pippurilla ja pilkotulla tillilla
8. Tarjo tomatti keitto vermisellillä tai kiehuvalla riisillä tai ei mikään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti