Sekoitettu avokado kera maitotiivisteen __Mustin lapsuuden

 

Pidetään silmällä ylikypsyneitä avokadojani.
Tästä syystä ne säilyvät pidempään. 
- Lapsuudessani minulla oli joitakin suosikkiruokia, ja pelien pelaaminen oli aina muisto. Sekoitettu avokado on yksi niistä, joka koostuu kahdesta aineesta: avokadosta ja kondensoidusta maidosta. Jos haluat syödä heti, laita se muutamaan jääpalaan. Jos et, säilytä sitä jääkaapissa viimeiset tunnit.


- Jos pidät avokadoista, tiedät, että avokadot ovat täynnä hyödyllisiä ravintoaineita ja tarjoavat laajan valikoiman terveyshyötyjä, jotka tekevät niistä perusraaka-aineen erilaisissa terveellisissä ateriasuunnitelmissa.

- Koko keskikokoinen avokado sisältää noin 240 kaloria, 13 grammaa hiilihydraatteja, 3 grammaa proteiinia, 22 grammaa rasvaa (15 grammaa kertatyydyttymättömiä, 4 grammaa monityydyttymättömiä, 3 grammaa tyydyttynyttä), 10 grammaa kuitua ja 11 milligrammaa natriumia. Alhaisen natriumpitoisuuden lisäksi avokadot eivät sisällä kolesterolia.

·       Avokadot sisältävät useita ravintoaineita, kuten karotenoideja, kertatyydyttymättömiä rasvoja, kaliumia ja kuitua, jotka on yhdistetty kroonisten sairauksien riskin vähenemiseen, erityisesti silloin, kun ne sisältyvät tasapainoiseen ja ravitsevaan ruokavalioon. Avokadon ravintosisältö sopii hyvin terveellisiin ruokailutottumuksiin, kuten Välimeren ja DASH-ruokavalioihin.

·       Avokadot ovat hyvä kuidun lähde, vähähiilihydraattisia ja runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvoja. Niiden glykeeminen indeksi (GI) on alhainen, noin 40; matalan glykeemisen indeksinsä omaavien ruokien GI on 55 tai vähemmän. Alhaisen GI:n omaavien ruokien verensokeriarvojen nousu on epätodennäköisempää. Laajat epidemiologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen tyydyttymättömillä rasvoilla voi parantaa insuliiniherkkyyttä ja vähentää tyypin 2 diabeteksen riskiä. Nämä ravintoaineet ovat suotuisia tyypin 2 diabeteksen ehkäisylle ja hoidolle.

·       Avokadot sisältävät karotenoideiksi kutsuttuja kasvikemikaaleja. Kahdenlaisia ​​rasvaliukoisia karotenoideja, luteiinia ja zeaksantiinia, löytyy ihmissilmästä ja ne suojaavat silmää auringon ultraviolettivalon aiheuttamilta vaurioilta. Näitä karotenoideja runsaasti sisältävä ruokavalio liittyy pienempään silmänpohjan rappeuman ja kaihin riskiin.

·       Avokadon kuidut toimivat prebiootteina (suoliston hyödyllisten bakteerien ravintona), ja niiden on havaittu parantavan paksusuolen mikrobiston monimuotoisuutta. Nämä bakteerit sulattavat ja hajottavat kuidut lyhytketjuisiksi rasvahapoiksi, joiden roolia kroonisten sairauksien ehkäisyssä tutkitaan aktiivisesti. 

- Säilytteelle Avokadot kypsyvät 2–3 päivässä huoneenlämmössä tai nopeasti, jos ne asetetaan suoraan auringonvaloon. Voit laittaa banaanin avokadoja säilyttävään paperipussiin ja sulkea sen. Tämä auttaa avokadojen kypsymistä banaanin etyleenikaasujen ansiosta.

Kun viipaloimme avokadot ja altistamme ne ilmalle, avokadon hedelmäliha on tunnettu nopeasta ruskistumisestaan, jota kutsutaan entsymaattiseksi ruskistukseksi. Vaikka ruskea hedelmäliha on epämiellyttävän näköistä, se on täysin syötävää. Seuraavassa on vinkkejä ruskistumisen vähentämiseen tai hidastamiseen leikkaamisen jälkeen:

§  Peitä hedelmäliha sitruuna- tai limettimehulla.

§  Kääri tiiviisti muovikelmuun tai aseta ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa happialtistuksen vähentämiseksi.

§  Säilytä avokadonpuolikas viipaloidun sipulin kanssa ilmatiiviissä rasiassa; sipulin rikkiyhdisteet auttavat säilyttämään avokadon.



1. Viipaloi avokado puoliksi osaksi, sitten lusikoi avokadon hedelmälihat kulhoon.
2. Kaada maitotiivisteet avokadomuusiin, sekoita hyvin.
3. Lis
ää muutamat jääkuutiot avokadon ryhmään. Nauti heti nyt.
**Avokadon ja kondensoidun maidon määrä on sinun päätettävissä.


Huomiota:

·       Yksi annos keskikokoista avokadoa (puolet hedelmästä) sisältää enemmän kaliumia kuin keskikokoinen banaani, 487 mg kaliumia verrattuna 422 mg kaliumia.

·       Kypsää muussattua avokadoa käytetään joskus kasvonaamiona sen korkean kosteuttavien öljyjen ja E-vitamiinipitoisuuden vuoksi.


Lähde: Nutritionsource


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sekoitettu avokado kera maitotiivisteen __Mustin lapsuuden

  Pidetään silmällä ylikypsyneitä avokadojani. Tästä syystä ne säilyvät pidempään.  - Lapsuudessani minulla oli joitakin suosikkiruokia, ja ...

Sousiollinen Posti