Ovi valmistautuu avautumaan tämän vuoden kesäksi. Vihannes on valmistakaa sadonkorjuuaikaa ensi kerran puutarhassa. Aloitan uuden päivän lasillisella jäämaidolla teetä ja leipää, vaikka ulkona sataakin. Joten ajattelen kesäkurpitsakeittoa. Pidätkö kesäkurpitsasta? Ja mitä syöt sadepäivänä?
Kesäkurpitsa sisältää paljon A-vitamiinia ja kaliumia ja vähän C-vitamiinia. Ihmisille ruokavalioille kesäkurpitsaa lisäisi myös hyvä valinta ruokalistalle. Valmistus toxic-juomaa, nuudelin kesäkurpitsaa,...
Ravintosisältö per 100g kesäkurpitsassa
- Energiaa 66,944Kj/ 16Kcal
- Proteiinia 1,21g
- Hiilihydraattia 3,35g
- josta sokereita 1,73g
- Rasvaa 0,18g
- josta tyydyttynyttä 0,037g
- kertatyydyttymättömät rasvat 0,014g
- monityydyttymättömät rasvat 0,076g
- Ravintokuitu 1,1g
- Natriumia 10mg
- Kaliumia 262mg
Materiaalia kolmelle:
- 100g kesäkurpitsaa
- 100g keräkaalia
- 3-5 siitakesieniä
- 500ml vihanneksenlientä
- suolaa ja pippuria
- pieni sipuli
- 1tl sienijauhetta
- tuore persilja ja kevätsipuli
Valmistus:
- Pese kesäkurpitsa, keräkaali, sieni, kevätsipuli ja persilja vedessä huolellisesti. Kuiva ne siivilässä 30 minuuttissa.
- Jaka kesäkurpitsa, sipuli ja keräkaali lyhyiksi osoiksi.
- Leikka sienet ohuiksi viipaleiksi.
- Pilkko tuore persilja ja kevätsipuli hienosti.
Ruoanlaitto:
- Lämmittä sipulit ja sienet viipaleit kattilassa noin 3 minuutia, lisäksi sekä ripaus suolaa.
- Kaatele vihannaksenliemet sipuli-sienenseokset, ja jatka laittamaan ruokaa korkeissa lämpötilassa kunnes keittämiseksi.
- Lisää kesäkurpitsan kuutiot ja keräkaalin kuutiot soppaan.
- Mausta suolalla ja sienijauheella.
- Keittä keittoa kunnes kesäkurpitsaa kypsyydeksi.
- Tarjoa kesäkurpitsakeitto kerä riisiä tai juuri itsensä.