Annoksen kahdelle:
- 1kg sydänsimpukoita kuorineen
- 2 valkosipuleita
- 3 salottisipuleita
- persilja
- kesäsipuli
- suolaa ja pippuria
- sokeri
- kurkumajauho
- kuivattu basilikaa
- 150g spagetti
- oliiviöljyä
- voita (suolaamaton)
- Pese sydänsimpukkaa ja lepää lävikössä.
- Silppusin valkosipulin ja salottisipulin ja paloitele persilijat ja kesäsipulit.
- Sulatin voita ja öljyä pannuun, jossa kuullotin hetken valkosipulia ja salottisipulia noin minuuttia kunnes ne sai hieman väriä.
- Lisäsin simpukat pannuun ja kaasin viini jälkeen minuuttia.
- Lisäsin puolin viipaleen valkosipuleista ja kesäsipuleista, kunnes ne sekoitti hyvin.
- Samaan aikaa kiehuin vedensuolaa pannulla ja lisäsin spagetti vedensuolaan kiehunnalle kymmenen minuuttia.
- Simpukka avaus olivat lusikoinut kulhossa ja koristelin persiljat ja pippurit päälle.
- Sekoittin spagetti simpukankastikkeeseen hyvän makuinen, laittin ne levyyn ja koristelin persiljat ja pippurit päälle.
- Tarjosin hetki kun ne kuin lämpöä.