Keitin niiden itselleni
- 4 koipibroileria
- 1 kananmuna
- 100g vehnäjauhoja
- 3tl hunajaa ( yleensä juuri tarven 2tl hunajaa, mutta tänään haluan kolmettä.)
- 100g leipämurusia ( teen se toinen osaa)
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä (paistokselle)
- valkosipulia
- soijakastiketta
- chilijauhetta
Otin isossa lautasessa hunajat ja soijakastiketta kanssa, lisäsin sitten koipibroilerit ja kaadoin chilijauhen, vähän suolan ja pippurin seokseen ja sekoitin ne hienoksi seokseksi. Jätin broilerin noin puolessa tunnissa.
Leipäille, ne olisi leikkaat olla kuutioiksi paloiksi. Käytin sekoittajan että leipää pitäisi ollut pikkoot pienin mahdollinena. ne ovat laittannut kulhossa. Rikoin munan ja kaadoin se toinen kulhossa ja sekoitin sen pehmeäksi seokseksi. Kolmas kulhon laittamaan jauhoja. Nyt heti olen valmistanut koko sellaisen, jolla broilerit ovat ottamassa suihkuta.
Paistoin oliiviöljyn padassa kunnes se kiehuu muutamaan minuutin. Kuullotoin broilerin jauhokulhoon ensimainen kerroksetta, toinen kerroksen broilerin ottaa munakulhoon, lopuksi ne saadaan leivänkuhossa. Laitoin broilerit pannussa oliiviöljyllä paistamalla noin 10 -15 minuuttia, teen niiden saadamaan vastapäätä kun näin ne hienosti kokomaskin ruskeamalla.
Kasvissalaatille
- 100g brusselssproutta
- 2 isoja tomaattia
- 1 pieni kurkku
- 2 saateenkaariporkkanaa
- 2 retiisia
- 2 sivujäävuorisalaattia
- persiljaa
- 2tl kasvisöljyä
- 2rkl sitruunamehua
- sokeria
- suolaa ja pippuria
Pesin kokonaan kasvit ainekset ja leikkasin niitä sopia jollekin muotomalla. Silppusin tomaatin ohuehkoiksi suikaleiksi ja kurkun, porkkanan viipaleiksi. Salaattille ja persiljalle olemaan leikkamaan joidenkin lyhyt osaa. Brusselssprouts leikkaa kaksi osaa on paremmalta
Otin suuren kulhon ja laitoin koko sellainen valmistamisesta. Lisäsin öljyn, suolan, pippurin ja sitruunamehua myös vähän sokeria. Sekoitin ne pehmeäksi seokseksi.
Nyt on päivällinen aikaa niin että olen laittanut broilerin lautasen ja salaatin lautasen pöydillä. Nautimme päivällisemme!
Leipälle
Ensin
- 2dl juurta
- 80g venhäjauhoja
- 80g vettä
Sitten
- 2.5dl vettä
- 2tl suolaa
- 1tl leipähiivamurua
- 1dl ruissihtijauhoja
- 0.5dl ruisleseitä
- noin 4-5dl vehnäjauhoja
Lisäsin kulhoon juureen vettä, suolaa, hiivamurut, ruisjauhot ja vähän vehnäjauhon. Piestoin kokonaan osaset käsimällä. Kun se pitäisi olla tullut tasaiseksi seokseksi. Haluan luo sitä kehityn kolmessana kertaana. Niin pitoin sen huoneenlämmössä joitakin tunteja suihkumyssyllä peitettynä.
Laitoin uunin kuumenemaan 230 asteeseen. Nyt näyttii paremmalta taikinalta voisi olla jälkeen neljän tunnin. Leikkasin leipurinlastalla taikinan lohkoihin. Lisäsin niiden peltilevylla uunissa noin 25 minuuttia kunnes ne oli kauniin ruskea.
Juuri nyt muistan moni ruokaa jolla käyttäämään leipällä.