torstai 22. helmikuuta 2018

Simpukkaa on suosikkikin ruokaani

Minulle, keittiön ollakin tärkeä huonetta talossa.

Tällä pitäisi simpukan tarvedelle ( tai mitkä ovat simpukkaa halukkuus?)

  • 1kg simpukkaa
  • 150g voita
  • ripaus tuoretta yrttiä (timjamiä, rosmarriniä ja laakerinlehtiä)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni valkosipuli
  • 3rkl kurkumajauhetta
  • tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna ( näyttävä liemetta ja kuorinta)
  • 1 sitruunaruohon varsi
  •  valkoviiniä
  •  kermaa
Silppusin sipulin, valkosipulin ja sitruunaruohon ohuiksi viipaleiksi ja laitoin sitten ne suuriin levyyn. Timjamin ja rosmariinin olisi leikannut puolikkaan osasta ja yhdistynyt laakerinlehti pieneksi haaraksi. Laitoin ne yrttejä - levyssä. Pestyin simpukan kylmää vedessa. Annoin ne aikkaan kuivettumassa. Käyttää sitruunan raastinrautaa kuin lähteinä kuoren sitruunalle. Tarvitsen juuri puolihan sitruunankin. Myöskään laitoin se yrttejä-levyssä

Kuumensin pannussa ja voita kanssa minuutissa ja kaadoin valkosipulit, sipulit ja sitruunaruohon ennen. Sekoitin ne muutamaan minuutin kunnes pehmeäksi. Lisäsin sinne noin 2dl kermaa, 3dl valkoviiniä ja kaadoin sitten kurkumajauhetta (tämä on yksikkaan mausteista mikä hyvin terveellisyyksetta). Pitäisi olla kiehunta noin 10 minuuttia. Kaataa simpukan itsensa hyvin sitten olleeseen kylvettää hyvin osastokkaan toisesta. Lopuksi niiden pitäisi olla tullut ihanaa ruokaa jälkeen maustoin suolan ja pippurin siinä.Laitoin tuoretta persiljaa joka pilkoin. Kiehuttava seos kun kaikki simpukat avoi suuaukkonsa.

Simpukkaa minulle ovat ihanaa ravintojakin. jos nähdät ne silmäämalla heidän ovat paljon kaunista. heillä on hyvää herkullisesta kun simpukkakin täytekkään otasta suutasi. Erittäin hyvä talvipävän lämmittävä keitto. Oletko tunnelmaa lämpimästi?

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...