lauantai 12. helmikuuta 2022

Misokeitto

 

  • Merilevä on meressä kasvavaa levää. Merilevää kasvaa kaikissa valtamerissä jokaisella ilmastovyöhykkeellä tropiikista Arktikseen ja Antarktikseen.
  • Merilevää arvioidaan olevan noin 10.000 eri lajia. Niistä punaisia merileviä on noin 7.000 lajia, ruskeita 2.000 lajia ja vihreitä 1.000 lajia.
  • Merilevässä on runsaasti ravintoaineita, ja sen mineraalipitoisuus voi olla kymmenen kertaa suurempi kuin maakasveissa. Mineraalien kuten jodin, raudan ja kalsiumin lisäksi merilevässä on paljon kuitua, proteiinia, antioksidantteja, A- vitamiinia, B- vitamiinia, C-vitamiinia ja E-vitamiinia. Merilevä on rasvatonta ja siinä on vain vähän hiilihydraattia. Merilevää markkinoidaankin terveys- ja laihdutusruokana.

  • Merilevät tuottavat noin 75 prosenttia Maanilmakehän hapesta ja poistavat suuret määrät hiilidioksidia. Merilevät ovat elintärkeä osa merten ekosyystemeja, ja ne tarjoavat ruokaa ja suojaa monille meren eliöille. Myös ihminen ja muut maaeläimet käyttävät niitä hyväkseen, sillä moni merilevälaji on syomäkelpoinen. Merilevä on perinteistä ja hyvin suosittua ruokaa etenkin Japanissa ja muissa Itä- Aasian maissa. Länsimaissa se ei ole vielä yleistynyt.
  • Tiesittekö merilevänaihealuetta on pysäyttämään ilmastonmuutosta.

  • Niin että tänään valmistin merilevä-misokeittoa.

Rakaa - aine:

  • 2 merileväviipaletta
  • 1 rkl misotahna
  • 2 tofuviipaletta
  • 1 pieni sipuli
  • 7 dl vettä vai kasvislientä
  • 1 pieni valkoretikka
  • suolaa ja pippuria
  • sienimaustetta

Valmistus:

  • Leikkaa sipuli, merileväviipaleet ja tofuviipaleet pieniksi osoiksi.
  • Silppua valkoretikka ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna merilevät ja vedet kunnes keihuvaksi.
  • Lusikoi keihuvassa vedessä misotahnalla.
  • Lisää sitten retikkaviipaleet, tofuviipaleet ja sipuliviipaleet joukkoon liemi.
  • Keitä keitto kunnes kypsyydeksi noin 7-10 minuuttia.
  • Tarjoa nyt heti keihuvalla riisillä.!
Katsomaan merilevää Japanissa.





keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Pomelo cocktail for your lover - Sydän silmäpari ystävänpäivälle

 

  • Helmikuussa Meillä on ystävänpäivä, tässä on neljäntoista kautta. Historialle, ystävänpäivä on mahdollisesti saanut alkunsa antiikin Rooman Lupercalia- juhlasta, jota vietettiin 15. helmikuuta Junoa, roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania, luonnon jumalaa. Nuoret miehet kokoontuivat Palatinus- kukkulalla olevaan luolaan ja uhrasivat vuohia ja koiran.
  • Juhlan jälkeen nuoret miehet kulkivat ympäriinsä vuohennahkaisilla remmeillä. Sen uskottiin lisäävän hedelmällisyyttä.

  • Ystävänpäivän lahjat ovat usein suklaa ja kukkaa... Kyllä, Olemme etsineet enemmän vaikeuksia yli kahden vuoden ajan, joten meidän ei tärvitse tehdä streessaavampaa kuin itsellemme. Sillekin tehdään yksinkertaisesti lahjakkaita, mutta meidän on tehtävä se!!!

  • Jos haluat valmistaa "Pitcher Pomelo palomas" ohjeen themon100:n bloggaaja.

Rakaa - aine:

  • 2.5 dl pomelomehuja
  • 1/2 dl vesimelonimehuja
  • 3 rkl tuoretta limemehuja
  • 80 ml rommiviinijä
  • 80 ml sokerisiirappeja tai vaahterasiirappeja
  • 2 dl hiilihappovettä
  • 2.5 dl pomelolihoja
  • 2.5 dl vesimelonikuutioja
  • muutta greippiviipaleita
  • jää

Valmistus:

    1. Mittaa siirapit, pomelomehut, limettimehut ja vesimelonimehut vesikannuun. Sekoita hyvin.
      2. Sillä olemme täytynyt lapsi niin, että kaatoin vähän juomalasiin, sitten lisäsin muut jäät ja sodavedet juokkoon pomelomehu ja koristelin greippiviipale päällä. Tekin loppuun Pomelo mocktail mun poikani.
        3. Jälkeen lisää rommi ja hiilihappovedet joukkoon pomelomehu. Sekoita muulla jäällä.
          4. Laita vesimelonikuutiot ja pomelonilihat juomalasiin, kaada cocktail joukkoon hedelmä.
            5. Tämä on juoman perheelle.






                    maanantai 7. helmikuuta 2022

                    Loppukilpailun osanottaja ruokaa vuonna 2021

                    01
                    01


                    Mitä tykkäsit ruokaa? Haluatko vierailla ympäri mun pientä puutarhaa?

                    02


















                    03
                    04

                    05
                    06

                    07

                    08

                    09

                    10

                    11

                    12

                    13

                    14


















































































                    15

                    16

                    17

                    18

                    19

                    20

                    21

                    22

                    23

                    24

                    25

                    26

                    27

                    28


                    perjantai 4. helmikuuta 2022

                    Aasialaispastaa - Tyylikäs Japanilaisen udonia

                     

                    • Udon tarkoittaa japanilaisia paksuja, vehnästä valmistettuja nuudeleita. Kuten muitakin japanilaisia nuudeleita, udonia tarjotaan usein viileänä kesällä ja kuumana talvella. Lisäkkeetkin voidaan valita vuodenajan mukaan. Suurinta osaa lisäkkeistä ei kypsennetä erityisemmin ennen niiden lisäämistä, vaikka jotkut onkin keitetty rasvassa. Monia udon-lisäkkeitä voidaan käyttään myös Soba kanssa.
                    • Suosittu Udon tarjoiluvatit
                    Kuuma: Kake, Tanuki, Kitsune, Tsukimi, Tempura, Yaki, Wakame...
                    Kylmä: Bukkade, Hadaka, Kijoyu, Zaru...

                    Rakaa - aine:

                    • 250 g udon nuudeleita
                    • 1 l vettä
                    • suolaa ja pippuria
                    • 3 pientä tofuviipaleita
                    • 2 tomaattia
                    • 3 valkosipulin kynttä
                    • 2 rkl silputtua mustaoliiveita
                    • 2 rkl oliiviöljyjä
                    • tuoretta soijapapuja


                    Valmistus:

                    • Pese tomaatit huolellisesti veteen.
                    • Pilkko tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa tofut pieniksi kuutioiksi.
                    • Jaa valkosipulin kynnet kahdeksi osaksi vaakasuoraan.
                    • Sillä aikaa kuumenna nuudelit vedellä ja ripaus suolalla kunnes kypsyydeksi noin 7 minuuttia.
                    • Lisää tomaattiviipaleit, tofukuutiot, oliivit, valkosipulit ja mausteet pannuun. 
                    • Keitä noin 10-12 minuuttia.
                    • Kaada nuudelit joukkoon tomaatti-tofu. Sekoita hyvin
                    • Koristele muut tuoreet soijapavut päällä.
                    • Tarjoa nyt heti.





                    torstai 3. helmikuuta 2022

                    Salattipomeloa - uutta versiota

                     

                    • Tämä on uutta pomelosalaatin versiota, ja kutsuin sille nimeksi "mennään mennään salattia", jotta se asettaa myös inspiroivan tavoitteen työyheisölle.
                    • Jos tykkäät luonnollista kauneusta sulle terveellisyydelle, joka muuttaa täysin sun muoto. 
                    • Sydän - pomelosalaattia on sarjaa tässä vuodessa. Hän tuli juuri kolmea rakaa-ainetta ja sekoittamaan kastiketta kanssa.

                    Rakaa - aine kahdelle:

                    • 150 g pomeloa
                    • 50 g sydän salaattia
                    • 3 pientä tofuviipaleita
                    • 3-5 salottisipulia
                    • 5 rkl omenaetikkaa
                    • 2 rkl vettä
                    • 3 rkl oliiviöljyä
                    • 1-1.5 tl suolaa tai 2 rkl kalakastiketta
                    • 3 rkl sokeria
                    • ripaus mustapippuria

                    Valmistus:

                    • Kouri pomelo ja ota pomelonliha ulos ilman pomelonsiemenet.
                    • Pese salaatit ja leikkaa lyhyiksi osoiksi.
                    • Osita tofu kahdeksaksi kuutioiksi ja paista niitä joukkoon öljy kunnes vaaleanruskeaksi
                    • Pilko salottisipulit ohuiksi viipaleiksi.
                    • Sekoita kokonaiset kastikkeet, sokerit, suolat ja öljyt kulhoon.
                    • Laita pomelo, tofukuutiot ja salaatti lautaseen.
                    • Kaada kastike joukkoon pomelosalaatti. Sekoita hyvin
                    • Tarjoa nyt heti. 


                    Vanhanaikaista pomelosalaattia

                    Rakaa - aine kahdelle:

                    • puolio pomeloa
                    • 80 g tofua

                    • 1 tofulehti
                    • paistettu öljy
                    • 3 rkl sokeria
                    • 1-1.5 tl suolaa ja ripaus pippuri
                    • 3 rkl omenaetikka
                    • 2 rkl vettä
                    • tuore persilja
                    • 1/2 tl chilijauhetta

                    Valmistus:

                    • Paista tofuviipaleet ja tofulehtin viipaleet öljypannuun matalalla lämpötilalla, jälkeen leikkaa niitä ohuiksi viipaleiksi. Odottamaan muuttama minuutti.
                    • Ota pomeloliha ulos kuorin pomelosta.
                    • Mittaa koko mausteet kulhoon, sekoita hyvin.
                    • Kaada kastike joukkoon pomelosalaatti.
                    • Syömään!

















































                    tiistai 11. tammikuuta 2022

                    Maustekurkku ja salottisipuli


                    Tiedätkö shalottisipulin sesongin on tammikuussa. Ja VietNam valmistikin tervetuloa "Lunar new year" kuun uutta vuotta. Sillä samoin kuin Kiina, jota seurasi kuun kalenterivuotta niin, että muodoltaan mausteiset ovat useimmiten pöydällä ja lahjoiksia lähettivät toisensa.

                    Salottisipuli tunnetaan sipulina, jota etenkin huippukokit hehkuttavat. Suomessa tunnetaan noin viisitoita erilaista sipulia esimerkiksi keltasipulit, punasipulit, salottisipulit ja purjosipulit...
                    Siksi salottisipuli voisi erilaisesti sopivat ruuat, sillä sen rakenne hajoaa helposti esimerkiksi kastikkeisiin, pitkään haudutettäviin ruokiin, eikä raakana. Sen maku on erityisen lempeä ja makea.

                    Kiinostavia tiedonjyviä

                            • Saatavilla myös pitkänomäinen lajike, jota sanotaan banaanisalottisipuliksi.
                            • Pidetään hienoimpana sipulia.
                            • Kasvatetaan kevyessä maassa istukassipuleista.
                            • Tekee ryppään pieniä sipuleita.
                            • Maultaan miedompi ja hienostuneempi kuin muut sipulit.
                            • Monen huippukokin suosiossa ja tärkeä erilaisten kastikkeiden ainesosa.
                            • Peräisin Aasiasta.

                    Raaka-aina

                    • 500 g kurkkuja
                    • 3-5 salottisipulia
                    • 3-5 mausteneilikkaa
                    • 3 rusotähtianistä
                    • 1 l etikkaa
                    • 150 g sokeria
                    • ripaus suolaa ja pepperia
                    • oliiviöljyä
                    • tuoretta chilia

                    Valmistus

                        • Mittaa koko mausteet, sokerit ja etikat katiilaan.
                        • Kuumenna etikkaseos matalalla lämpötilalla kunnes kiehuvaksi.
                        • Ota etikka ulos uunista ja odoita huoneen lämpötilassä.
                        • Viipaloi salottisipulit ohuiksi viipaleiksi.
                        • Laita kurkut lasipurkkiin ja lisää salottisipuliviipaleit sekä tuoreen chilin kurkun päällä.
                        • Kaada etikkaseokset ja oliiviöljyt juokkoon kurkku, käsittele ja säilytä huoneen lämpotilassa noin 2-3 päivää, sitten pitä niitä jääkaapissa muulle viikolle.







                    Minun ruoan tulee kuvauksesta

                     Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...