torstai 7. joulukuuta 2017

PORKKANAKAKKU


Porkkanakakkulle kymmeselle

  • 1.5dl Kuppia kidesokeria
  • 1dl kasviöljya
  • 3 kananmunaa
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2rkl kanelia
  • 1rkl ruokasoodaa
  • 1rkl vaniljaa
  • 0.5rkl suolaa
  • 3dl porkkanaa
  • 1dl silputtua saksanpähkinöitä

Päällyste

  • 200g tuorejuusto
  • 50g voita
  • 1/4dl maitoa
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 4dl tomusokeria
Kuumenna uuni 350 asteeseen. Rasvata pohjan ja puolen pannun lyhennyksellä, valoisasti jauhoja. Yleiskoneen sekoitaan kidesokerit, öljyät, kananmunat isoon kulhoon matalalla nopeudella noin puoli minuuttia.

Lisään vehnäjauhot, kanelit, ruokasoodat, vaniljat ja suolat sekoittaa taas yksi minuutissa. Sekoittava porkkanassa ja saksapähkinässä sitten kaatamaan sitä pannuun.

Leipoa se 40 minuutissa, tai kunnes hammastikkua lisättävä keskissa tulla ulos ilmeistä. Odottaa viileäksi yksi tunnin uunista.

Keskikokoiseen kulhoon, lyötävä kermajuustoa, voita, maitoa ja vaniljaa yleiskoneella matalalla nopeudella kunnes sileäksi vähitellen vatkataan aikaan kunnes sileäski ja levittämiseksi. Kuorrutus kakkuun tai täyttävä ja kuorrutus pyöristää kerroksia kuorrutuksella. Ripotella pähkinät pakkasella kakulla. Pitään sitä jääkaapissa.




tiistai 5. joulukuuta 2017

KIRSIKKAKASTIKE

KIRSIKKAKASTIKE TARVITAAN

  • 1lb kuoppainen puolikaan kirsikkoja
  • 5rkl sorikea
  • Kuore ja mehua oranssin sitruunaa
  • 1/4 kuppia vettä
  • ripaus suolaa
  • 2rkl maissitärkkelyksiä
  • vaniljauutea
Sijoitain kirsikkaa, sokeria, kuoria ja sitruunamehua pieneen pannuun myös lisäsin veden ja hyppysellinen suolaa. Keitävä keskilämpötilassa, sekoitus usein kolme minuuttia. Älä ylikypsään ja hajotaan siitä.

Lusikoitava vähän kirsikkamehua pannusta pieneen kulhoon ja kiidättää maissitärkkelyksellä kunnes se täysin liuetakin. Sitten kaatamaan seos pannuun taas ja ruoanlaittoa jatkua yksessa minuutissa. Lisämään vaniljauutea jälkeen poistakin pannua kuumuuksesta

Nyt laittamaan siitä jääkaapissa ja puuroa yhdessäkin.

maanantai 4. joulukuuta 2017

RIISIPUUROJA JOULUUN

RIISIPUUROA KOLMELLE

  • 1dl vettä
  • 5dl täysmaitoja
  • 225g risottoriisiä
  • 1/2 vaniljatankoa
  • 20g sokeria
  • vähän suolaa
Kuumesin veden parksupohjaisen pannussa. Vaniljatangon jakaan puoletta ja ryypätään siementta. Lisään riisiä, siementta ja vaniljatankoa keitetyyseen vedeen.

Kiehuntava pienessa asteeseen kumeen noin 10 minuuttia kunnes vedessä on imeytymisenkin.

Kaatamalla ja kiehumalla maitoa niitä vähän läpoä kuin mahdollisesta. Varmaankin sekoittava kerran ketken päästä estämään riisipuuron palavalla myös haiduttamalla maitolla.

Lopussa lisään suolaa ja sokeria riisiin. Lusikoin puuroa levylla ja laitoin sen jääkaapissa.

Huomenna teemme kirsikkakastiketta.

 

lauantai 2. joulukuuta 2017

NAUDAN ULKOFILEE


NAUDAN ULKOFILETTA SOUS VIDE KAHDELLE

  • 1 vipalen (noin 250g ) naudan ulkofilee
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 ison palsternakan
  • 1 ison bataatin
Ensin tehtävä että taputtelin naudan ulkofilestä sitten lisäsin suolaa ja pippuria myös oliiviöljyä lihan päällä. Laitoin lihan ja timjamia yhteen pussiin ja vakumointia sitten pussit 50 asteeseen veteen. (noin 35 minuutia?)

Palsternakka ja bataatti kuorettävä ja lisää suolaa ja pippuria ennen vakumointia myös. Tietystin, pistää sen lämpimään veteenkin (noin 15 tai 20 minuutia).

Otan lihan ja vihannekset pussista. Käytin oliiviöljyä paistettava lihan nopeasti pannulla. Leikkasin sitä kaksi osaa ja laitan ne kahteen isoon kulhoon ja vihannekseen yhteen.

Toivottavasti maistuu hyvältä meitä!



LEIPÄÄ SOODAA

LEIPÄÄN TARVITAAN

  • 3.5dl vehnäjauhoja
  • 1rkl ruokasoodaa
  • 1.5dl kermaa
  • 1dl voita
  • 2 kananmunaa
Laitoin vehnäjauhoja, ruokasoodaa ja voita isoon kulhoon sitten juuri yksi kananmunakin myös kermakin sekoitetaan tasaiseksi puulusikalla.

Kuumesin uunin 200 asteeseen samaan aikaan. Levittin jauhoja pöydällä ja ottin sekoitin kulhosta sitten taas käsin sekoitetaan tasaiseksi. Ennen laitan sitä uuniin, käytetään kerma ja muna meikkaan kasvolla soodaleipällä. Pitää se noin 10 minuutia, jälkeen ottaa sitä uunista ja meikkettava kasvolla taas sitten leipä lämmitetään noin 15 minuutia uunissa.


Laitan leipä ruoka-bambun koriin ja pöydällä. Syömme se lihakeitto kanssa tältä viikonlupussa






maanantai 27. marraskuuta 2017

TAALELIKAKUU TAI TAKUUVARMA HERKULLINEN JOULUKAKUU

TAATELIKAKUU 

  • 250g kuivattua taatelia
  • 2,5dl kahvia
  • 200g voita
  • 2 kanamunaa
  • 1dl jogurttia
  • 3,5dl vehnäjauhoja
  • 1dl perunatärkkelyttä
  • 1rkl ceyloninkanelia
  • 0,5rkl kardemummaa
Leikoin taatelit pieniksi paloiksi ja laitoin pannuun yhdessä kahvin kanssa. Kunnes veden kahvin olivat keittänyt ja helpompaan hajonneet taateliinhan. (En lue keittokirjoja, tarkaleen olen saanut kaksi kirjaa kansissani vaikka minulla oli enemmän kirjaa).

Nyt kun odottavamme veden kahvin kiehuva kymmenssä minuutissa. Voisin olla kuumennut uuni 200 asteeseen ja katsellut puutarhamme. Kissa on ollut kadulla sitten se on kävellyt ympäriinsä omenapuulla. Jattelin se tuli naapurista (Mistä sen tiedän) niin se meni tuosta talosta eilen.( Pidän cappuccinosta😄. Joulukuusta helmikuuhun minulla on juhlaan toimistoon.). Lintu rakensi pesänsä puuhun ja kaksi pientä linnut pesään näyttää mukavalta, kuulostaa hyvältä pieneltä linnulta

Otain kattilaan uunista. Tenen se rauhallisesti, kun sitä loppuu kuumissa. menin pitkällä kadulla kotista toimistoon työhönni. Ostin taatelia paikkaan lähellä toimistoni, kaaosliikennettä, en tietän oikealle vai vasemmalle kadulle (tunnelmaan väsyneen).

torstai 23. marraskuuta 2017

KURPITSAKEITTO TALVEN

Talvilainen on todella tullut maassamme. Kokonainen ilmestyi paikkaan lunta ja kylmää, päivää ja yötä samaan aikaan ulkopuolella on pimeys joskin vain yksin pimeässä. sinua olet talooni, valotukseeni ja puiston vie minut hämmästyttävä paikkaan ( mielissään, älä sammuttaa valon). Rakastanhan talveä avullasi. Pitkäaikaiseksi, minulla on juuri tie talosta toimistolle ja paluuta. Ei juhlia, ei kahvi viikonloppunakin ja ei napatanssianakin(pole dance) ( onnelliseksisti tenen heitä).
Nyt olemme nälkäisiä. Tänään on päivään keittoa. Ehkä olemme keittänyt viime kaksi päivää.
  • 1 pieni Hokkaidon kurpitsasta
  • 1 suuri porkkana
  • 1 omena
  • kasvislientä tai vettä keittämiseen
  • 1 dl kermaa
  • 1 ilokaasupatruuna
  • rypsiöljyä
  • 2 suuri sipulia
  • valkoisipulia
Valmistautuminen
Kuoriminen ja silppuaminen sipulin, valkosipulin ja omenan. Pesen varovaisen kurpitsan veteen. Pitäisin nahkaisen kurpitsan kun laitoin sitä uuniin.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ennen kuin. Leikkasin hatun kurpitsan yläosastaan ja laitoin sitä uuniin 20-30 minuuttin.

Laitoin öljyän pannuun sitten vierassä valkosipulia, sipulia ja porkkana 5 minuutille sen jälkeen kaadoin kasvislientä sekoittamisesta 20 minuutilla. Olen ottanut kurpitsan uuniin, käyttämällä lusikkaa poista kurpitsa, varmistus ottaisin siemenet ja rihmat pois ennen. Laitoin kokonaisen seoksen blenderiin ja lisäsin vielä pikkuisen suolaa ja pippuria myös kerman kanssa. Kaadoin keiton sifonipulloon, keittoa oli hieman enemmän kuin puoli litraa, mikä on pulloin maksimivetoisuus. Laitoin huolella tiivisteen kanteen kiinni, keittosuuttimen paikoilleen, kannen kiinni ja kiersin kaasupatruunan paikalleen. Ravistin nopeasti kuumennuttu pulloa sitten sumuttain takaisin tyhjään kurpitsaan. Meikkiva päällys kauniisti hieman feta ja timjamia.
Illallinen alkaa!



Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...