Nyt olemme nälkäisiä. Tänään on päivään keittoa. Ehkä olemme keittänyt viime kaksi päivää.
- 1 pieni Hokkaidon kurpitsasta
- 1 suuri porkkana
- 1 omena
- kasvislientä tai vettä keittämiseen
- 1 dl kermaa
- 1 ilokaasupatruuna
- rypsiöljyä
- 2 suuri sipulia
- valkoisipulia
Kuoriminen ja silppuaminen sipulin, valkosipulin ja omenan. Pesen varovaisen kurpitsan veteen. Pitäisin nahkaisen kurpitsan kun laitoin sitä uuniin.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ennen kuin. Leikkasin hatun kurpitsan yläosastaan ja laitoin sitä uuniin 20-30 minuuttin.
Laitoin öljyän pannuun sitten vierassä valkosipulia, sipulia ja porkkana 5 minuutille sen jälkeen kaadoin kasvislientä sekoittamisesta 20 minuutilla. Olen ottanut kurpitsan uuniin, käyttämällä lusikkaa poista kurpitsa, varmistus ottaisin siemenet ja rihmat pois ennen. Laitoin kokonaisen seoksen blenderiin ja lisäsin vielä pikkuisen suolaa ja pippuria myös kerman kanssa. Kaadoin keiton sifonipulloon, keittoa oli hieman enemmän kuin puoli litraa, mikä on pulloin maksimivetoisuus. Laitoin huolella tiivisteen kanteen kiinni, keittosuuttimen paikoilleen, kannen kiinni ja kiersin kaasupatruunan paikalleen. Ravistin nopeasti kuumennuttu pulloa sitten sumuttain takaisin tyhjään kurpitsaan. Meikkiva päällys kauniisti hieman feta ja timjamia.
Illallinen alkaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti