Kalapuuro viikonlopulle tai kala-Congee
- Kotikaupungissani satoi keskiviikosta tähän päivään myrskyn takia. Annokseni tekisi tänään grillattua ruokaa maissina, mutta minun on muutettava tämä suunnitelma kalacongeeksi.
- Oletko koskaan kuulunut congeeta? Tämä ruoka on kiehutettu yhdessä riisin ja veden sekoituksen knassa. Voisin suosittelemassa valmistusta hyvissä ajoin riisin puuroja ensi kiireiseksi päiväksi, tai lomapäivälle 2-3 päivässä jälkeen. Tehdään congeemuusin perustarviketta ja säilyttaa jääkaapissa. Voit lisäämään mitään että tykkäät congee:ihin.
Vietnamilaista valmisti white congee
- Erilaisessa maissa, Congee on valmistanyt eri muodoissa ruoassa. Esimerkki congeen Kiinassa on Laba congee, mungopavun ja punapavun congee joka ovat syöneet sokerin kanssa aaminaiselle. Hongkong:ssa saa senturiamunan congee (mieliruoani).
- Vietnamilaisen kielissä, congee on kutsunyt "Cháo" joka myös on näytetyt monipuolisessa annoksessa niin kuin pataruoaksi, kevytaterian aaminaiseksi, pääruoaksi, ja keittoksi (erityisesti, hyvin flunssaisen ihmiselle).
- Jos rakastat riisin puuroja, anna yrittää "Chao Long"- suomenkielissa sianurkuharmonin puuroja kerran. Ihmista ovat lisääneet sian verta riisin puuroon kun kiehumaan ja ovat laittaneet sian sydäntä, eläjää, suolistoa, vatsaa, ja makkaraa (käsintehty).....puuron päältä. Mutta sen makuaisti on herkullista.
![]() |
Netistä |
Kalan congee kahdelle:
- 2 porkkanaa
- 3 kuningasosteriviinokasta
- 2 pomfrettikalaa
- 1-1,5dl riisiä
- vettä
- suolaa ja pippuria
- 1tl maustejauhetta
- 1tl hienosti töyssyistä inkivääriä
- 3 salottisipulia
- 1 tähtianis
- 3 neilikkoa
- 3rkl hienosti töyssyistä kevätsipulia
- tuoretta persijaa
Valmistus congee tai riisin puuro:
- Pese riisit veteen huolellisesti.
- Mittaa riisit ja vedet (jos keität 1dl riisiä, kaadat noin 3dl vettä kattilassa) riisinkeitimeen. Me omistamme kovapuuroja noin 45 minuuttia jälkeen.
- Voit säilyttää sitä jääkaapissa ensi päivälle. (täyty käyttää ennen 7 päivää).
Lisäksi riisin puuroon:
- Pese porkkanat ja sienet huolelliseen veteen.
- Pilko sienet ja nirskuttele porkkanat hienoksi.
- Laita ne kulhoon ja odottamaan.
- Keität kattilassa veden (noin 7dl), kalan, ja kokonaisen yritin kerä.
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Kiehu jatkamassa kunnes kala on kypsä.
- Vien kalat ulos kiehuvasta kattilasta.
- Poista kalan luut kalalihasta.
- Lisää hienosti töyssyiset sienet ja porkkanat kalaliemeen
- Kun lientä tulevat kiehuvaksi taas, jatka lisätä puuroja liemen kattilassa.
- Mausta suolalla ja mausteella taas.
- Viimeistele hienosti työssyiset kevätsipulit puuroon.
- Lusikkoi congee kulhoon ja koristele persiljalla ja chilijauheella päällä.
- Tarjous lämmin puuro on parempi kuin.
Kommentit
Lähetä kommentti