- Kotikaupungissani satoi keskiviikosta tähän päivään myrskyn takia. Annokseni tekisi tänään grillattua ruokaa maissina, mutta minun on muutettava tämä suunnitelma kalacongeeksi.
- Oletko koskaan kuulunut congeeta? Tämä ruoka on kiehutettu yhdessä riisin ja veden sekoituksen knassa. Voisin suosittelemassa valmistusta hyvissä ajoin riisin puuroja ensi kiireiseksi päiväksi, tai lomapäivälle 2-3 päivässä jälkeen. Tehdään congeemuusin perustarviketta ja säilyttaa jääkaapissa. Voit lisäämään mitään että tykkäät congee:ihin.
Vietnamilaista valmisti white congee
- Erilaisessa maissa, Congee on valmistanyt eri muodoissa ruoassa. Esimerkki congeen Kiinassa on Laba congee, mungopavun ja punapavun congee joka ovat syöneet sokerin kanssa aaminaiselle. Hongkong:ssa saa senturiamunan congee (mieliruoani).
- Vietnamilaisen kielissä, congee on kutsunyt "Cháo" joka myös on näytetyt monipuolisessa annoksessa niin kuin pataruoaksi, kevytaterian aaminaiseksi, pääruoaksi, ja keittoksi (erityisesti, hyvin flunssaisen ihmiselle).
- Jos rakastat riisin puuroja, anna yrittää "Chao Long"- suomenkielissa sianurkuharmonin puuroja kerran. Ihmista ovat lisääneet sian verta riisin puuroon kun kiehumaan ja ovat laittaneet sian sydäntä, eläjää, suolistoa, vatsaa, ja makkaraa (käsintehty).....puuron päältä. Mutta sen makuaisti on herkullista.
Netistä |
Kalan congee kahdelle:
- 2 porkkanaa
- 3 kuningasosteriviinokasta
- 2 pomfrettikalaa
- 1-1,5dl riisiä
- vettä
- suolaa ja pippuria
- 1tl maustejauhetta
- 1tl hienosti töyssyistä inkivääriä
- 3 salottisipulia
- 1 tähtianis
- 3 neilikkoa
- 3rkl hienosti töyssyistä kevätsipulia
- tuoretta persijaa
Valmistus congee tai riisin puuro:
- Pese riisit veteen huolellisesti.
- Mittaa riisit ja vedet (jos keität 1dl riisiä, kaadat noin 3dl vettä kattilassa) riisinkeitimeen. Me omistamme kovapuuroja noin 45 minuuttia jälkeen.
- Voit säilyttää sitä jääkaapissa ensi päivälle. (täyty käyttää ennen 7 päivää).
Lisäksi riisin puuroon:
- Pese porkkanat ja sienet huolelliseen veteen.
- Pilko sienet ja nirskuttele porkkanat hienoksi.
- Laita ne kulhoon ja odottamaan.
- Keität kattilassa veden (noin 7dl), kalan, ja kokonaisen yritin kerä.
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Kiehu jatkamassa kunnes kala on kypsä.
- Vien kalat ulos kiehuvasta kattilasta.
- Poista kalan luut kalalihasta.
- Lisää hienosti töyssyiset sienet ja porkkanat kalaliemeen
- Kun lientä tulevat kiehuvaksi taas, jatka lisätä puuroja liemen kattilassa.
- Mausta suolalla ja mausteella taas.
- Viimeistele hienosti työssyiset kevätsipulit puuroon.
- Lusikkoi congee kulhoon ja koristele persiljalla ja chilijauheella päällä.
- Tarjous lämmin puuro on parempi kuin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti