- Kotikaupungissani satoi keskiviikosta tähän päivään myrskyn takia. Annokseni tekisi tänään grillattua ruokaa maissina, mutta minun on muutettava tämä suunnitelma kalacongeeksi.
 
- Oletko koskaan kuulunut congeeta? Tämä ruoka on kiehutettu yhdessä riisin ja veden sekoituksen knassa. Voisin suosittelemassa valmistusta hyvissä ajoin riisin puuroja ensi kiireiseksi päiväksi, tai lomapäivälle 2-3 päivässä jälkeen. Tehdään congeemuusin perustarviketta ja säilyttaa jääkaapissa. Voit lisäämään mitään että tykkäät congee:ihin.
 
Vietnamilaista valmisti white congee
- Erilaisessa maissa, Congee on valmistanyt eri muodoissa ruoassa. Esimerkki congeen Kiinassa on Laba congee, mungopavun ja punapavun congee joka ovat syöneet sokerin kanssa aaminaiselle. Hongkong:ssa saa senturiamunan congee (mieliruoani).
 
- Vietnamilaisen kielissä, congee on kutsunyt "Cháo" joka myös on näytetyt monipuolisessa annoksessa niin kuin pataruoaksi, kevytaterian aaminaiseksi, pääruoaksi, ja keittoksi (erityisesti, hyvin flunssaisen ihmiselle).
 
- Jos rakastat riisin puuroja, anna yrittää "Chao Long"- suomenkielissa sianurkuharmonin puuroja kerran. Ihmista ovat lisääneet sian verta riisin puuroon kun kiehumaan ja ovat laittaneet sian sydäntä, eläjää, suolistoa, vatsaa, ja makkaraa (käsintehty).....puuron päältä. Mutta sen makuaisti on herkullista.
 
![]()  | 
| Netistä | 
Kalan congee kahdelle:
- 2 porkkanaa
 
- 3 kuningasosteriviinokasta
 
- 2 pomfrettikalaa
 
- 1-1,5dl riisiä
 
- vettä
 
- suolaa ja pippuria
 
- 1tl maustejauhetta
 
- 1tl hienosti töyssyistä inkivääriä
 
- 3 salottisipulia
 
- 1 tähtianis
 
- 3 neilikkoa
 
- 3rkl hienosti töyssyistä kevätsipulia
 
- tuoretta persijaa
 
Valmistus congee tai riisin puuro:
- Pese riisit veteen huolellisesti.
 
- Mittaa riisit ja vedet (jos keität 1dl riisiä, kaadat noin 3dl vettä kattilassa) riisinkeitimeen. Me omistamme kovapuuroja noin 45 minuuttia jälkeen.
 
- Voit säilyttää sitä jääkaapissa ensi päivälle. (täyty käyttää ennen 7 päivää).
 
Lisäksi riisin puuroon:
- Pese porkkanat ja sienet huolelliseen veteen.
 
- Pilko sienet ja nirskuttele porkkanat hienoksi.
 
- Laita ne kulhoon ja odottamaan.
 
- Keität kattilassa veden (noin 7dl), kalan, ja kokonaisen yritin kerä.
 
- Mausta suolalla ja pippurilla
 
- Kiehu jatkamassa kunnes kala on kypsä.
 
- Vien kalat ulos kiehuvasta kattilasta.
 
- Poista kalan luut kalalihasta.
 
- Lisää hienosti töyssyiset sienet ja porkkanat kalaliemeen
 
- Kun lientä tulevat kiehuvaksi taas, jatka lisätä puuroja liemen kattilassa.
 
- Mausta suolalla ja mausteella taas.
 
- Viimeistele hienosti työssyiset kevätsipulit puuroon.
 
- Lusikkoi congee kulhoon ja koristele persiljalla ja chilijauheella päällä.
 
- Tarjous lämmin puuro on parempi kuin.
 


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti