maanantai 5. helmikuuta 2018

Runebergintorttu tai saada alkunsa uuden elämää

Runebergintorttu kahdelle

  • 200g voita
  • 1/2dl sokeria
  • 1dl fariisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1.5dl mantelirouhetta (break-down from my fearing or my gingerbread's house)
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1/2dl vaniljasokeria
Kostutukseen:
  • 2dl vettä
  • 2rkl punssia
  • 1rkl sokeria
Sokerikuorrute:
  • 1dl tomusokeria
  • 1-5tl vettä
Sekoitin sokerit ja kananmunat kulhossa. Lisäsin sitten kokonaan jauhoja munanseokseen tasaiseksi sekoiteksi. Rikoin piparkakkutalon ja laitoin sekoitukseen muutamaan minuutin kun sen kuivan jauhoksi, kaadoin se jauhoihin seokseen jälkeen lusikkasin ne minuutessa jatkaan kaataan sulana voita jauhoihin ja tasaiseksi sekoitukseksi. Otin putken silikonisen kakun ja laitoin jauhot tässä

Kuumensin kakut uuniin 200 asteeseen noin 20-25 minuuttia. Otin ne ulos paistosta ja leikkasin päämään ja pohjamaan kakkumana. Lisäsin sitten punssiaseos kakkuun ja laitaan vadelmahilot ja sokerikuorrute pinnalla.

seurata linkkia: Kakkumonsterinkakut.blogspot.com

lauantai 27. tammikuuta 2018

Lihakeitto

Lihakeitto sinulle ja itseni

  • 200g keittolihakuutioita
  • 2dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 laakerinlehtä
  • pala selleriä
  • 1 iso sipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 pieni purjo
  • 2 perunaa
Perunan, porkkanan, palsternakan ja purjot leikaavat pienemmiksi paloiksi ja laitoin suuriin kulhoon. Leikkasin selleriä ja sipulit viipaleet ja laitaan toinen kulhossa.

Kuumensin pannuun vedella korkealla lämpötilalla kunnes veden kiehumalla. Lisäsin sitten liha kun pannun kiehuttava. Silloin kaadoin sipulit, laakerinlehdet ja pippuria pannukeitossa muutamaan minuutin. Tein sen selkeämmäksi liemeksi lusikkamalla. Kaadoin kokonaan kasvita pannusoppaan ja kiehutin ne noin 30 minuuttia. Ennen otin keiton ulos keitin lisäsin suolan keitolle.

Ehkä lihakeitto on hyvin yhdelle jotka yövuoro. Muistamaan juo maitoa!


torstai 25. tammikuuta 2018

Sitruunaruohoa ja hunajaa

sillä sydämelleni

  • seitsemän sitruunaruohoja
  • 1 sitruuna
  • hunajaa
  • puoli inkivääri
  • 3dl vettä
Leikkasin sitruunaruohot ja inkiväärit pienemmäksi viipaleet. Sitruunan leikata neljä viipaletta 
Kuumensin pannuun vedet ja lisäsin sitten puolen inkiväärin ja sitruunaruohot. Kiehutin sen korkessa lämpötilassa muutamaan minuutin. Otin ulos sitruunaruohon vettä keitista ja ja laitetaan sitruunamehua täällä. Lisäsimme hieman hunajan ennen syömme sitä. meitä voisi olemme juotava kun sitä kylmän tai tulisen.

Sitruunaruohon apua meitä estäminen kylmiltään. Sitruunaruoholla on C-vitamiinin, B-6, riboflaviinin ja niasiinin, tietenkin ne tei alhaisen kasvaksi isoksi syöpäsolut. Se on ihanaa juomaakin!
 
 

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Boeuf bourguignon

Ruokaamme boeuf bourguignon erityinen tapauksena (kahdelle)

  • 60g pekoniaa
  • 150g naudan sisäpaistia
  • 1dl punaviiniä
  • oliiviöljyä
  • 100g sienia
  • 1 iso punasipuli
  • 3 valkosipulikynsiä
  • 1kg pieniä poronpotkakiekkoja
  • 6 perunaa
  • 6 pientä porkkanaa
  • 1dl tomaattijauhetta
  • tuoretta timjamia
  • murskattua laakerinlehtiä
  • 2dl ruskeaa naudanvarastoja
  • tuoretta basilikaa
  • borettana cipollini
  • voita
  • suolaa ja pippuria
Leikkasin naudanliha ja bacon viipaleiksi kuutioiksi ja laitoin ne kahden erikulhoon. Sieni kannattaa leikata aukiolle edeltävänä keittävänä. Lämmitin oliiviöljyt ja paistinpannuun naudanliha myöskään suolaan ja pippurit. Kun kiehuttava muukaan muutamaan minuutin laitoin poron potkakiekot pannussa ja jatkaan kiehautin keski lämpötilalla. Kaadoin sipulit ja valkosipulit lihaihin, joka pilkoana paloiksi. Muutan minuutin, kaadaan maissitärkkelyn ja sekoitin minuutille. Kaadoin ne ja punaviiniä kattilaan ja lisään varastot ja tomaatit sitten. Laitoin timjamin, basilin ja laakerinlehtiä kattilalihassa

Samaan aikaan leikata borettana pienemmän aukioksi ja paistetaan öljypannuun. Teen samankin porkkanalle ja kiehutin yhdessä perunat ja veden sekoitaa kurkumajaujetta. Kokonaan kasvit pehmeäksi, laittaa ne uuniin ja kuumantin noin 10 minuuttia.

Paistoin pekonin paistakattilassa suolalla ja pippurilla. Lisäsin sitten sen lihapannuun ja otin se ulos kuumenna jälkeen muutamaan minuutin.

Nyt kaikkimaan jo ruokalle ehkä minä odottava yhden palataan kotin klo. 8. 7. Jälkeen että syömme ne pikimmiten.




tiistai 23. tammikuuta 2018

Savoijinkaali itselleni

Salaatti kuumalle päivälle 

  • 150g savulohta
  • 2 porkkanaa
  • 2 paprikaa
  • 1 pienen savoijinkaali
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • 1dl jogurttia
Leikkaa kaali viipaleiksi samaksi ja laita ne paistinpannuun suolan vettä kanssa noin kahden minuuttia. Kaadoin kaalin kulhossa hetikin. Kuoria porkkana ja leikkaa ne ja paprikat paksummiksi viipaleiksi. Lisäsin sitten kaikista asiasta kaalin kulhossa. Sulaan voita pannussa pienen lämpötilassa kunnes liemi voiksi ja kaatan sen kaaliin myösmään. Sekoitin kokomaan ainekset lusikkamalla muutamia minuutteja kulholla. Laitoin ne lautasella myös viipaleet savulohta ja marinoidan sipulia.

  

maanantai 22. tammikuuta 2018

Kaalikääryleet

Ensin kerran kaalikääryleet

  • 1 iso valkokaali
  • vettä
  • suolaa
  • 1dl puuroriisiä
  • 500g nauta-jauhelihaa
  • 1dl korppujauhoja
  • kevytkermaa
  • 1 iso sipuli
  • 1rkl voita
  • 2tl meiramia
  • mustapippuria
  • 2rkl siirappia 
Kaadoin riisit ja vedet kattilaan ja kiehumassakaan (1dl riisiä ja 3dl vettä yhdessä). 

Samaan aikaan leikkasin pienen reikää päälakin kaalin, jälkeen laitoin kaalin ja suolan vettä muukaan pannussa ja kuumenemaan muutamaan minuutin kunnes kunnes kaalinlehdistä hieman pehmeäksi ja voin otan helppoa.

Kuumentin pannun voita kanssa minuutin, lisäsin sitten silppua sipuli muut minuutin.

Suuressa kulhossa laitoin kokonaan ainekset ja sekoittaja ne lusikkamalla. Laitoin lihaseos kaalinlehdiin ja pyörittää sen paaluksi, sitten laitaan ne pannussa uuniin ja kuumenemaan noin 45 minuuttia jälkeen kaadoin vedet ja siirapin, voin pinnalle.

Syömme yhdessä kaalikääryleet ja hillovadelmat. 


sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Paella talvelle

Paella kahdelle

  • 1 isoa tomaattia
  • 1 sipulia
  • 50g tai 6 pirpanaa
  • 100g simpukkaa
  • 3 avokadoa
  • 1dl kermaa
  • mustapippuria
  • suolaa & sokeria
  • 2dl hyvää riisiä
  • 2.5dl kasviliemia
  • 1rkl savustettua paprikaa
  • rosmariinia
  • ripaus sahrami
  • pieni pala manchego-juustoa
  • oliiviöljyä
Kasvisliemen kannattaa lämmittää kattilaana ja lisäämään itse sahramin ja suolan, määrämään juuri teen se lämmin keittäjässä. 

Sipulin ja tomaatin hieman pienen pilkoin tai minä käytän paseeratun momaattia. Kuumentin sipulin muut kattilassa mitäkin se täytyy muutaman oliiviöljyä pohjana. Lisäsin sitten tomaatit ja kiehutin muutamaan minuutin, ensi askel minä lisäisin riisin ja sekoitetta niistä lusikkamalla noin minuutille. Kaadoin kasviseoksen riisin kattilaan ja laitoin pirpanat ja simpukat pinnan sillä. Sirotetin suolat, sokerit, pippurit ja rosmariinia, milloin ollenkaan hienosti paloitteluksi. Kiehutin ne jätkämään keskin lämpötilään kunnes riisin tuleeksi pehmeäksi

Samaan aikaan tein kermakastike avokadolla ja kermalla. Sekoitin avokadot, kermat, suolat ja pippuria kunnes ne tasaiseksi seokseksi. Kaadoin ollenkaan pieneen kulhoon.

Lusikkasin paellat ihoihin avokadoihin ja kuumenna ne uunissa jälkeen sirotetin juustot pinnalle noin 15 minuuttia. 6 avokadon paellaa ja avokadokastiketta laitoin yhdessä kaksi lautasella. Nautiskellaan illallamme!

  

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...