Vietnamilainen mandariinihillo

 

     Mandariinit ovat erittäin ravitsevia sekä hedelmälihan että kuoren osalta. Seuraavassa tarkastelemme niiden hyötyjä: 

§  Mandariinit ovat vesipitoisia hedelmiä, jotka ovat täynnä C-vitamiinia ja antioksidantteja. Ne ovat myös hyviä lähteitä muille vitamiineille ja kivennäisaineille, kuten kaliumille ja B-vitamiinille.

§  Mandariinit ja niiden kuoret ovat runsaasti antioksidantteja, kuten C-vitamiinia ja flavonoideja, jotka suojaavat lukuisilta sairauksilta.

§  Mandariinien syöminen voi hyödyttää immuunijärjestelmääsi, koska ne sisältävät paljon C-vitamiinia. Tämä vitamiini vahvistaa kehosi kykyä puolustautua viruksia ja bakteereja vastaan.

§  Mandariinien antioksidantit, kuten C-vitamiini ja nobiletiini, voivat suojata aivosoluja skitsofrenian, Alzheimerin taudin ja Parkinsonin taudin aiheuttamilta vaurioilta. Lisää tutkimusta ihmisillä tarvitaan kuitenkin vielä.

§  Mandariinien C-vitamiinipitoisuus voi edistää kollageenisynteesiä, mikä parantaa haavan paranemista ja vähentää ikääntymisen merkkejä.

§  Mandariinit sisältävät antioksidantteja, jotka voivat auttaa vähentämään sydänsairauksien riskitekijöitä.

§  Mandariinien antioksidanteilla voi olla syöpää estäviä ominaisuuksia. Tarvitaan kuitenkin lisätutkimuksia mandariinien vaikutusten selvittämiseksi.

§  Mandariinit ovat hyvä painonpudotukseen sopivien ravintoaineiden lähde (pidän todella tästä mandariineista kertovasta näkökulmasta) lisäämällä päivittäistä kuidun saantia. Sitrushedelmät, mukaan lukien mandariinit, tarjoavat liukenematonta kuitua – sellaista, joka ei käy suolistossa – kuten selluloosaa ja ligniiniä. Tämän tyyppinen kuitu lisää kylläisyyden tunnetta hidastamalla ruoan kulkua ruoansulatuskanavassa. Tämä puolestaan ​​auttaa säätelemään ruokahalua, mikä voi edistää painonpudotusta. Lisäksi tutkimukset osoittavat, että ihmiset, joilla on enemmän kuitua, pystyvät paremmin ylläpitämään painoaan tai estämään painon uudelleennousun verrattuna niihin, jotka nauttivat vähemmän kuitua. Lisäksi yhdessä koeputkitutkimuksessa havaittiin, että nobiletiini esti rasvan kertymistä rasvasoluihin ja lisäsi merkittävästi aktivoidun proteiinikinaasin (AMPK) aktiivisuutta. AMPK on proteiini, joka säätelee solujen energiatasapainoa, mikä voi estää uusien rasvasolujen muodostumista.

§  Mandariinit ovat monipuolisia ja niitä voidaan lisätä lukuisiin ruokiin aamiaisesta jälkiruokiin ja cocktaileihin.

Ainekset:

·       1 kg mandariineja

·       600 g kivisokereita

·       2.5 dl hunajia

·       ripaus suolaa

·       1 tl chilijauheita

·       1 tl kumkvattineste

Valmistus:

1.       Pese mandariinit huolellisesti vesihanan alla.

2.      Keitä mandariinit vedessä ripauksen suolaa kanssa. Tällä tavoin erotat kuoren karvaat öljyt mandariinien kuorista.

3.      Liota kiehuvia mandariineja jäävedessä 15 minuuttia.

4.     Leikkaa mandariineihin viisi viivaa ja purista pienet nesteet pois. Säilytä nesteet seuraavaa vaihetta varten.

5.      Lisää kukkamandariinit, suola, chili ja sokeri kattilaan, liota niitä 1–1 ½ tuntia, kunnes sokeri on liuennut.

6.     Kuumenna mandariinien marinointikattilaa miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

7.      Lisää sitten hunaja, kumkvattineste ja mandariinineste kattilaan. Keitä seosta, kunnes sokerineste sakenee.

8.      Jäähdytä mandariinihilloa muutaman tunnin ajan (tai voit sekoittaa mandariinihillon etukäteen). Säilytä ne lasipullossa ja laita jääkaappiin seuraavia ruokia varten.


Sources:

https://www.healthline.com/nutrition/tangerine-benefits#6-Weight-loss-friendly 

https://www.webmd.com/diet/health-benefits-tangerines

      https://www.tuasaude.com/en/tangerine/

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vietnamilainen mandariinihillo

        Mandariinit ovat erittäin ravitsevia sekä hedelmälihan että kuoren osalta. Seuraavassa tarkastelemme niiden hyötyjä:   §   Mandariin...

Sousiollinen Posti