Enemmän heista ajattelevat talvesta surullisuus ja kylmän tunnetta. Minulle oli tunteen rauhallisesti ja lämpimästi, joskinta minua ainoaa yksinäisyyttä. Pitkään rakastin sitä elämää. Mutta nyt minulla on isoin viltta. Koska voin teen joka asiat ja mennen joka paikialla maailmssa. Joululle tunnelma alkaa ilmestyy ympärilleni niin että keitin yhden joulukuulle.
BEEF WELLINGTON
Kahdesta ihmista
- 500g naudanlihasta ulkofileen
- sudaa ja pippuria
- 2rkl tilkka oliiviöljyä
- 25g nokare voita
- 100g kastajasinet pyyhkivät ja paloiteltuta
- 100g kanamaksapasteet
- runsaasti tuoretta rosmariinia ja timjamia
- valmiiksia varautuneita tuoreita leivonnaisia
- 1 kanamunaa
Nauhanliha |
Kanamaksapasteet |
Leikkasin sienet oikein pienempi mahdollisimman hienoksi niin, että niillä on karkeiden korppujauhojen rakenne.
Kuumenna paistinpannussa 2 rkl oliiviöljyät vähänllä voilla keskilämmöllä, 1 isolla oksalla tuoretta timjamia, maustoin pippurilla ja suolalla sienessa sekoittamisesta. Kaadoin ylellisesti 100ml valkoviiniä ja keitä noin 10 minuuttia kunnes kaikki viini on imeytynyt ( Pidän maukast ruosta, kun se lisää vähän viiniä). Sitten kaada seikota sienet isoa kulholta, se istuu päälle ja levitä jäljellä olevat duxelles yli (älä yhmmärtää). Käytä tarttumiskalvon reunoja vetämällä hamasta fileen ympärille, rullata sitten makkara muotoon, kiertymällä ripustuspään päät kiristämällä sitä ajettaessa.
Kuumensin uunin 200 asteeseen kiertoilmalla. Harjaa Wellingtoniin hieman enemmän munankeltuaista ja kypsennä kunnes kultainen ja rapea 20-25 minuuttia keski- harvinainen naudanliha, 30 minuuttia ennen tarjoilua paksuissa viipaleissa. Jos käytät meatergramia ehkä se helpompaa.
BEEF WELLINGTON |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti