keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Espanjalainen sipulikeitto uppopaistetun lehtikaalin kera

 

Tänään on ensimmäisen päivän joulukuun. Luontoäiti kiroilee jäätävää takkia ja vielä nautti talven festivaalia maapallossa. 

Kauniisti asiaa talvessa minulle, että on istuin sohvalta edelle lämmittimelle kuuman keiton kansa minun käsissäni, ja rauhallista kylpemista joululaulajan virrassa.

Löysin Espanjalaisen sipulin ohjeen tässä



Raaka - aine

Uppopaistettu lehtikaali

  • noin 12 lehtikaalia
  • 5 dl oliiviöljyä vai kasvisöljyä

Sipulikeitto

  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 20 g kuivaa kantarellia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 5 dl kasvislientä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 keskisipulia
  • chilijauhetta
  • 1 rkl voita

Valmistus

  1. Jaa lehtikaalit pieniksi palaiksi ilman keskikaarin lehtiä.
  2. Kuumenna öljyt pieniin kattilaan kunnes kuivaksi.
  3. Uppopaista kaalipalaat öljyn joukkoon noin 30 sekuntia.
  4. Rippottele chilijauheet, suolat ja pippurit lehtikaalin päällä. Hyvin sekoitettu.
  5. Pilko sipulit, valkosipulin kynnet ja kantarelit pieniksi kuutioiksi.
  6. Sulata voit ja öljyt, lisää sipulikuutiot panuun. Paista muutama minuutti, kaada sitten silputut sienet joukkoon sipuli.
  7. Sekoita sipuli-sieniseokset noin 7 minuuttia tai kunnes sipuli on hienosti ruskeaa.
  8. Kaada kasvisliemet sipuli-sieniseokseen, mausta suolalla ja chilijauheella. Jatka keittää keittoja noin 3-5 minuuttia.
  9. Lusikoi keitto lautaseen, koristele paistetut lehtikaalit ja pippurit keiton pinnalla.
  10. Tarjoa nyt heti leivällä tai kiehuvalla riisillä.!

































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...