torstai 9. joulukuuta 2021

Hapanjuurileipä - banaani

 Joulun makeuden pöydällä!

Hapanjuuri on jauhojen ja vesien seoksen, joiden riitävän pitkää aikaa huoneenlämpötilassa on näyttäytynyt käymistä jotka maitohappobakteerin ja villihiivan elinympäristöä.

  • Kuinka monta juurilajia siellä on?

Vaalea hapanjuuri
Tumma hapanjuuri
Oikeasti minun ajattelulleni että on valmistus erijauhot hapanjuuressa. Jos käytänyt vehnäjauho että on vaaleaa hapanjuurta ja ruisjauho on tummaa hapanjuusta.

Raaka - aine

  • 3 banaania
  • 215 g kookossokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 100 g aktiivista hapanjuurta
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1.5 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 60 ml maitoa

Jos haluat valmistaa teema oma hapanjuuri, voit lukea ohjeen Liemessa. Tässä ohjeessä on helposti alkuunpanijalle samoin minulle.

Kastomassa Youtube: ssa "Tee oma hapanjuuri" Leipäpaja_Eliisa  Kuuselan. Hän on leipomoalan ammattilainen.

Lopuksi hapanjuuri banaani-leipvän ohjeen, jonka löytin resepttia Hannansoppa bloggissa.








Valmistus

  1. Kuori ja riko banaanit suureen kulhoon. 
  2. Kaada sokerit ja vaniljat joukkoon banaani.
  3. Sekoita banaani-sokeriseos kunnes hienoksi tasaiseksi.
  4. Muussa kulhossa sekoita jauhot, ruokasoodat ja suolat.
  5. Kaada hienosti jauhoja banaaniseokseen. 
  6. Lisää sitten maito ja öljy seokseen. Sekoittamassa kunnes tasaiseksi taikinaksi.
  7. Valmista vuoka voilla ja jauholla pohjalla. Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista leipä 180 asteeseen noin 60 minuunittia kunnes kypsyykseksi.
  9. Tarjoa leipä jälkeen 20 minuuttia jäätymiselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...