Joulun makeuden pöydällä!
- Mikä on hapanjuuria?
Hapanjuuri on jauhojen ja vesien seoksen, joiden riitävän pitkää aikaa huoneenlämpötilassa on näyttäytynyt käymistä jotka maitohappobakteerin ja villihiivan elinympäristöä.
- Kuinka monta juurilajia siellä on?
Tumma hapanjuuri
Oikeasti minun ajattelulleni että on valmistus erijauhot hapanjuuressa. Jos käytänyt vehnäjauho että on vaaleaa hapanjuurta ja ruisjauho on tummaa hapanjuusta.
Raaka - aine
- 3 banaania
- 215 g kookossokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- 100 g aktiivista hapanjuurta
- 250 g vehnäjauhoja
- 1.5 tl ruokasoodaa
- 1/4 tl suolaa
- 60 ml maitoa
Jos haluat valmistaa teema oma hapanjuuri, voit lukea ohjeen Liemessa. Tässä ohjeessä on helposti alkuunpanijalle samoin minulle.
Kastomassa Youtube: ssa "Tee oma hapanjuuri" Leipäpaja_Eliisa Kuuselan. Hän on leipomoalan ammattilainen.
Lopuksi hapanjuuri banaani-leipvän ohjeen, jonka löytin resepttia Hannansoppa bloggissa.
Valmistus
- Kuori ja riko banaanit suureen kulhoon.
- Kaada sokerit ja vaniljat joukkoon banaani.
- Sekoita banaani-sokeriseos kunnes hienoksi tasaiseksi.
- Muussa kulhossa sekoita jauhot, ruokasoodat ja suolat.
- Kaada hienosti jauhoja banaaniseokseen.
- Lisää sitten maito ja öljy seokseen. Sekoittamassa kunnes tasaiseksi taikinaksi.
- Valmista vuoka voilla ja jauholla pohjalla. Kaada taikina vuokaan.
- Paista leipä 180 asteeseen noin 60 minuunittia kunnes kypsyykseksi.
- Tarjoa leipä jälkeen 20 minuuttia jäätymiselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti