Sipulin pannukakun juustokasikkeen kanssa

Yleensänä ihmisenä pitäisi juuri olla tehnyt pannukakkua hunajaa ja hilloja kanssa, joka oli käyttänyt niiden sillä jälkiruokaa, tai että kyseessä on ilmestynyt teeaikaissa enemmän perheeseen. Haluan tee sitä perhepiirissäni illalliseen aikaan. Sillä minäkin, keittiöni on tärkein huoneen talossa. Aluksi ihmiset nävat yhdessä enkä tietenkään voinkin toinen paikkaa niin että erää jolla olevaa pitäisi nälkäisena työpäivänä lopuksi. Ihmiset voisivat auttanut yhdessä että aloittanut valmistamisell päivälliselle ja sanomaan noin joidenkin työmme tai muuta asiaa. Blogissa on juuri paikkaa kun opiskelen kieliä myös ruoasta linkkiä ja kokemus tekemaan hyvääna kuin voisin. Minulla on tunlemassa hyvin elämäälle ja lisäsin enemmän tiedo ympärillä kulttuurissa syömisessä ja kaunista paikkaa ruoastakin. Olin luvannut syödä mikä vain että keitit ja minäpä jaksan sitä.

Sipulin pannukakun tarvedelle

  • 100g vehnäjauhoja
  • 1tl sokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • 1dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1 suuri sipuli
Sipulille, leikkasin ohuiksi viipaleiksi lopuksia ja laitoin ne kulhoon. Otin toinen kulhossa vehnäjauholla, suolalla, leivinjauhella ja sokerilla ja sekoitin koko kuivajauhetta lusikkamalla. Tein reikän keskeessa jauhoissa ja kaattaamaan maidoin tuossa. Lisäsin sitten öljyä ja munan jolla olen vatkannut tuli tasaiseksi seokseksi.

Kuuman pannussa hienoisella pohjalla oliiviöljylla, kaadoin puoleksi lusikkajauhon ja laitoin renkaan sipulin panukakkuun ja jatkaamaan kaatamaan puolen jauhon. Paistoin panukakun kun voi alkaa jo hieman ruskistua molemmat kaksi kasvoja. Otin se ulos pannuun lautasesta.

Juustokasikkeelle

  • 1dl kuohokermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1rkl kevätsipulia
Sekoitin kokonaan ainekset kulhoon. Juuri nyt saan ne pöydissä ja nauttin niitä!
(I like Bloggin too, but it could not replace my wife.!)

Kanaa paistetaan leivänmurusein kanssa

Keitin niiden itselleni

  • 4 koipibroileria
  • 1 kananmuna
  • 100g vehnäjauhoja
  • 3tl hunajaa ( yleensä juuri tarven 2tl hunajaa, mutta tänään haluan kolmettä.)
  • 100g leipämurusia ( teen se toinen osaa)
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä (paistokselle)
  • valkosipulia
  • soijakastiketta
  • chilijauhetta
Otin isossa lautasessa hunajat ja soijakastiketta kanssa, lisäsin sitten koipibroilerit ja kaadoin chilijauhen, vähän suolan ja pippurin seokseen ja sekoitin ne hienoksi seokseksi. Jätin broilerin noin puolessa tunnissa. 

Leipäille, ne olisi leikkaat olla kuutioiksi paloiksi. Käytin sekoittajan että leipää pitäisi ollut pikkoot pienin mahdollinena. ne ovat laittannut kulhossa. Rikoin munan ja kaadoin se toinen kulhossa ja sekoitin sen pehmeäksi seokseksi. Kolmas kulhon laittamaan jauhoja. Nyt heti olen valmistanut koko sellaisen, jolla broilerit ovat ottamassa suihkuta. 

Paistoin oliiviöljyn padassa kunnes se kiehuu muutamaan minuutin. Kuullotoin broilerin jauhokulhoon ensimainen kerroksetta, toinen kerroksen broilerin ottaa munakulhoon, lopuksi ne saadaan leivänkuhossa. Laitoin broilerit pannussa oliiviöljyllä paistamalla  noin 10 -15 minuuttia, teen niiden saadamaan vastapäätä kun näin ne hienosti kokomaskin ruskeamalla.


Kasvissalaatille

  • 100g brusselssproutta
  • 2 isoja tomaattia
  • 1 pieni kurkku
  • 2 saateenkaariporkkanaa
  • 2 retiisia
  • 2 sivujäävuorisalaattia
  • persiljaa
  • 2tl kasvisöljyä
  • 2rkl sitruunamehua
  • sokeria
  • suolaa ja pippuria
Pesin kokonaan kasvit ainekset ja leikkasin niitä sopia jollekin muotomalla. Silppusin tomaatin ohuehkoiksi suikaleiksi ja kurkun, porkkanan viipaleiksi. Salaattille ja persiljalle olemaan leikkamaan joidenkin lyhyt osaa. Brusselssprouts leikkaa kaksi osaa on paremmalta

Otin suuren kulhon ja laitoin koko sellainen valmistamisesta. Lisäsin öljyn, suolan, pippurin ja sitruunamehua myös vähän sokeria. Sekoitin ne pehmeäksi seokseksi. 

Nyt on päivällinen aikaa niin että olen laittanut broilerin lautasen ja salaatin lautasen pöydillä. Nautimme päivällisemme!

Leipälle

    Ensin

  • 2dl juurta
  • 80g venhäjauhoja
  • 80g vettä

    Sitten

  • 2.5dl vettä
  • 2tl suolaa
  • 1tl leipähiivamurua
  • 1dl ruissihtijauhoja
  • 0.5dl ruisleseitä
  • noin 4-5dl vehnäjauhoja
Lisäsin kulhoon juureen vettä, suolaa, hiivamurut, ruisjauhot ja vähän vehnäjauhon. Piestoin kokonaan osaset käsimällä. Kun se pitäisi olla tullut tasaiseksi seokseksi. Haluan luo sitä kehityn kolmessana kertaana. Niin pitoin sen huoneenlämmössä joitakin tunteja suihkumyssyllä peitettynä.

Laitoin uunin kuumenemaan 230 asteeseen. Nyt näyttii paremmalta taikinalta voisi olla jälkeen neljän tunnin. Leikkasin leipurinlastalla taikinan lohkoihin. Lisäsin niiden peltilevylla uunissa noin 25 minuuttia kunnes ne oli kauniin ruskea.

Juuri nyt muistan moni ruokaa jolla käyttäämään leipällä.


Toinen päivän maaliskuun

....................................



























                                                                                                       ....................................................

Lohitartar ja avokado _ mascarponejuuto ja simpukka

Lohitartar kahdelle

  • 250g lohta
  • 1rkl merisuolaa
  • 0.5tl sokeria
  • 0.5rkl ruohosipuliruukkuta
  • 1rkl limemehua
  • 1tl mustapippuria
Avokado-vakuuminarinoidut punasipulit mascarpone - juusto
  • 2 avokadoja
  • 125g mascarponejuustoja
  • 2rkl vakuumimarinoiduta (punasipulia)
  • suolaa ja sokeria
  • 150g simpukoita
Pesin lohin ja simpukan kylmässä  vedessä. Kiehutin simpukat pannussa suolan veden kanssa kunnes koko simpukkaa avaavat noin 10-15 minuuttia. Kaadoin ne kulhoon ja kylmään lämpötilassä huonessä. Pilkoin punasipulit kuutioiksi viipaleiksi ja sekoitin kulhossa lihasimpukat ja heidät. Simpukkaseos olisi tullut hyvin seokseksi kun ripottelin suolan ja pippurit tuoniin.

Pilkoin lohin ja ruohosipulin pieniksi kuutioiksi paloiksi, laitoin sitten ne laustaan ja lisäsin merisuolit, pippurit ja limemehut ja lusikkasin ne pehmeäksi seokseksi. Avokadoille,myös olisi leikkaan kuutioksi paloiksi. Sekoitin mascarponejuuston ja muutaman ruohosipulin suolalla ja pippurilla.

Otin ison renkaan, joiden ei muistuttamaan yksittäisella lautasella. Laitoin avokadot pohjassa ja lohiseos on seuraavaksi kerrokseksi, kolmas kerros on mascarponejuutoa, lopuksi simpukaan on huippulla lohitartarlla. Ruoan voisi mennyt ulos matkassamme kanssa kun pitäisi olla aloittut matkamme

   

Mojito cocktail

kaksi lasiviiniä tarvedelle
  • 2oz rumviiniä
  • 100ml soodavettä
  • 1 limenvihreä
  • tuoretta mintunvihretta
  • vähän jääkuutiot
  • kaksi lasiviiniä
  • sokeria
Leikkaamaan limen kahdeksan pientä palaa ja laittamaan kaksi lasiviiniä. ( lasin kappaleelta on neljäkin). Lisäsin lasissa sokerilla ja mintulla. Olisin käytetyt punssin kukistaa limetta ja mintua, tuosta vain ottamassa ulos veden limetta käsimälläni, mutta jos käyttää lisää vahvaa käteni, mojitoa pitäisi olla purijaaksi maistiaiseksi. Rumviiniä kaataa lasissä ennen kuutiojäät myös laittamaan siinä. Sekoitettua voisi smoothieta lusikkamalla sillä sokeria ja viiniä pitäisi olla tullut yhden. Lopuksi kaadoin soodaveden liemeen ja laitoin vähän jääpalaa. Limenvihreä ja joidenkin mintunvihreä laittavat lasin  päällä somistukselle. Mittasin että tänään on juhlapäivää ja mojito tuolle, mutta nyt heti juotoin se yksin. 

 

Tomaattia lihajauhetta kanssa tai uusia ohjeita vanhasta

Asiaa järjestää aterille

  • 4 isoja tomaatteja
  • 200g lihajauhetta ( naudaliha or sianliha)
  • 1 valkosipulinkynsiä
  • 1 sipuli
  • suolaa ja sippuria
  • 1dl kermamaitoa
  • 1rkl kurkumajauhetta
  • 2rkl voita sulamiselle 
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dl tomaattikastike
Pesen tomaatit kylmässä vedessa ja leikkaamaan päälle yläosakin sitä, että voisin nähdään pohjimmaltaan ja otetut pois liiallisen asiaa. Juuri nyt tomaattia pitäisi saanut olla tuoreeltaan paikkaan, joilla saadamaan uusia kaunista elämääkin ja myös liian paljon haastettakin. Paikkaahan, koko ruokamakin pitämään oikeanpuoleinen luontostansa. 

Pilkoin valkosipulit ja sipulit, sekoitin ne kulhossa lihajauhetta kanssa, maustoin suolan ja pipurin sekoittamiseeniin. Lopuksi, kurkuma on laittamaan sekoiteksen. Lusikkaasin ne tasaiseksi seokseksi ja käsissäni oli joustava, pehmeä pallero ( tein sen pehmeäksi palloksi käsimälläni). Laitoin pallolihat tomaatteihin tai uusista asioista pitäisi olla ottanut korvaaminen mutta niiden ei täytyy riittävän lihaakin. 

Kuumensin pannussa voita kanssa joidenkin minuutin, laitoin sitten tomaattipallon pannussa ja kaadoin kermamaidoin ja tomaattikastiken tuossa. Kiehutin sekoittaminen noin 20 minuuttia ja jatkoin paisto se uunissa vähän minuutissa.

Lusikatin tomaattipallot levyyn ja laitoin se pöydillä keittössä. Syömme ne leipää tai pastaa kanssa. Tänään kun odotan eräänä kuka tulee takaisin kotiin työnaisesta.Voidaan käyttää myös mini kävelymatkasta ympärista järvesta terveyksettani.



Simpukkaa on suosikkikin ruokaani

Minulle, keittiön ollakin tärkeä huonetta talossa.

Tällä pitäisi simpukan tarvedelle ( tai mitkä ovat simpukkaa halukkuus?)

  • 1kg simpukkaa
  • 150g voita
  • ripaus tuoretta yrttiä (timjamiä, rosmarriniä ja laakerinlehtiä)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni valkosipuli
  • 3rkl kurkumajauhetta
  • tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna ( näyttävä liemetta ja kuorinta)
  • 1 sitruunaruohon varsi
  •  valkoviiniä
  •  kermaa
Silppusin sipulin, valkosipulin ja sitruunaruohon ohuiksi viipaleiksi ja laitoin sitten ne suuriin levyyn. Timjamin ja rosmariinin olisi leikannut puolikkaan osasta ja yhdistynyt laakerinlehti pieneksi haaraksi. Laitoin ne yrttejä - levyssä. Pestyin simpukan kylmää vedessa. Annoin ne aikkaan kuivettumassa. Käyttää sitruunan raastinrautaa kuin lähteinä kuoren sitruunalle. Tarvitsen juuri puolihan sitruunankin. Myöskään laitoin se yrttejä-levyssä

Kuumensin pannussa ja voita kanssa minuutissa ja kaadoin valkosipulit, sipulit ja sitruunaruohon ennen. Sekoitin ne muutamaan minuutin kunnes pehmeäksi. Lisäsin sinne noin 2dl kermaa, 3dl valkoviiniä ja kaadoin sitten kurkumajauhetta (tämä on yksikkaan mausteista mikä hyvin terveellisyyksetta). Pitäisi olla kiehunta noin 10 minuuttia. Kaataa simpukan itsensa hyvin sitten olleeseen kylvettää hyvin osastokkaan toisesta. Lopuksi niiden pitäisi olla tullut ihanaa ruokaa jälkeen maustoin suolan ja pippurin siinä.Laitoin tuoretta persiljaa joka pilkoin. Kiehuttava seos kun kaikki simpukat avoi suuaukkonsa.

Simpukkaa minulle ovat ihanaa ravintojakin. jos nähdät ne silmäämalla heidän ovat paljon kaunista. heillä on hyvää herkullisesta kun simpukkakin täytekkään otasta suutasi. Erittäin hyvä talvipävän lämmittävä keitto. Oletko tunnelmaa lämpimästi?

  

"Keisari on alasti"... mutta niin upeitten vaatteitten alla_ Stanislaw Jerzy Lec'

Elämästä on minulle vaikea päivää haasteellista, että on ihanaa asiaa. Siillä ovat ylläpitänyt kaksi tekosyya, jotkakin olisi laiskuukseni ja vähemmän tietojani keittiössä. Asiat pitäisi fileoituna päivittäin.

  • 250g riisiä
  • 0.6l kanalientä (eilistä kiehunta olevaa broilerinpaussiä)
  • 3rkl auringokukkaoöljyä
  • 2 pientä sipulia
  • 2 pientä valkosipulia
  • 1tl korianterinsiemeniä
  • 1tl kuminansiemeniä
  • 1tl kuivattua tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • 50g lihasten simpukkaa
  • 50g poistaa kuorinta katkarapua
  • 1 tomaatti ( leikkaamaan kuutioituna ja korvaamaan granaattiomenan siemeniä)
  • 1 paprika (leikkaamaan kuutioituna ja korvaamaan granaattiomenan siemeniä)
  • tuoretta korianteria ja persiljaa
  • 100g parsakaalia (leikkuutavat pienempi palat)
  • 50g sieniä (leikattu ohuiksi viipaleiksi)
Kuumensin öljyn kannussa ja paistoin pienet viipaleet valkosipulin ja sipulin. Kun seoksella on haistettut hyvin laittamaan koko kuivat siemeniä kannulla minuutissa ja jatkaamaan on riisit ja sekoittelin niitä muutamaan minuutin. Siinä ajassa lurittelin öljyisen lisäys pannussa ja kuutioituna tomaattien ja paprikien. Sekoittelin niitä taas. Kaadoin sitten kanaliemen paistinpannussa. Samaan aikaan en tieda pitämään keski lämpötilassa tai korkea lämpötilassa, niin että kiehutin sen keskina kuumena.

Riisi kypsyi hissuksiin noin 25 minuuttia ( riisi pitäisi olla juoda  hidaskasvuisen hyvää_ hitauksen on hyvää että on ihanaa!). Laitoin sienit, simpukat ja katkaravut päältä riisillä ja riisi mennä nukkumaan loppua paikkaa. Jälkeen 10 minuuttia laitoin parsakaalit päältä riisikannulla. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. kun luottamukseni on suurempi kuin ja tuntelmassa vapaukseta seisomiseta keittiössäni

Lurittelin riisiseos kaksi levya, itse ruokaa ovat hienoa niin, että ei tarve muodostaa kuitenkin asiaa. Toivottavasti nauttit illallisemme!


naudan ulkofileestä grillissä - syömme ulkona

Naudan ulkofileen tarvedelle

  • 250g naudan ulkofilettä
  • kokonainen mustapippuria (ehkä äläkä muotoilevat toinen pippuriä keittiössäsi)
  • rosmariinia
  • suolaa ja oliiviöljyä
  • kuivattuja valkosipulilastuja
  • hunajaa

kasveja grillissä

  • 3 keskitomaattia
  • 1 verioranssia
  • 1 omena
  • kourallinen parsaa
  • 2 sipulia
Kuumensin sansairella vettä kattilaan 50 asteeseen. Laitoin heppapaketit veteen 45 minuutiksi. Lihanaudan pitänyt olla kylvettänyt kokonaisia mustapippuria myöskin oliiviöljyä ennen se laittanut muovipakkauksesta viipalella valkosipulilla ja rosmariinilla. Kaadoin lihapakkauksen hiljalleen veteen ehkä noin 50 minuuttia tai enemmän kuin (Kuinka monta tuntia on käytetty sille?)

Olen leikannut tomaatin, omenan ja oranssin kahdeksan pienen viipaleen. Parsalle ja sipulille olla leikannut puolinkin. Laitoin ne isoon kulhoon pippurilla ja oliiviöljyä kanssa. Odottamalla muutamaan minuutin.

Tänään on talvipäivää ja myös pitkään aikaan emme syömään yhdessä rauhanomaisessa ilmasta ulkona ruoanlaitto, niin että meillä on mini nuotiomassa päivälliselle. Jälkeen olemme rakentanut telttamassa ja olen valmistanut puinen paisto.

Laitoin lihan ja kokonaisia kasvia paistopeltilla ja ylemmän tuliä. Laitoin lihan ja kokonaisia kasvia paistopeltilla ja ylemmän tuliä. Paistoin ne hämäräksi ruskeaksi kokonaan ja laittamaan kaksi levyssa. Samaan aikaan pidät juomassa teetä tai viiniä. Palvelemassa mikä vain kuinkin haluat.

Suklaajuustokakkua tai ihanaa salaisuutena

Ainekset

Pohjan kakkuun 

  • 175g suklaakeksijä (Domino original_Fazer)
  • 80g voita (sulattamalla)
  • 300g juustokermaa
  • 100g sokeria
  • 40g sokeriton kaakaojauhetta
  • 100g kermaa
  • 0.5rkl vaniljajauhetta
  • 4 kananmunaa

Suklaa ganache

  • 100g paritalosokeria suklaalastuja
  • 30ml kuohukermaa

Suklaa vispikermaa

  • 120ml kylmää kuohukermaa
  • 2rkl sokerijauhetta
  • 1.5rkl sokeriton kaakaojauhetta
  • 1tl vaniljajauhe

Tekeva pohjan kakun:

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Irtopohjavuoka 15 senttiä käyttämässää leivinpaperin kanssa pohjassa ja kokonaan sivut.

Suklaakeksit ja sulaa voita jotka sekoittavat kulhossa kuin pehmeäksi ja kaatamaan se irtopohjavuokaan ja tekemisissä yhteen puristettu alapuolisen kuppimalla ja myöskin koko sivut. Kuumensin pohjan uunissa noin 10 minuuttia. Se on ottanut kylvettää kun valmistan lopun täyte.

Sekoitin juustokermat, sokerit, kaakaot ja vaniljaa suuriin kulhoon ja jompikumpi munan yksi aikaa kunnes tasaiseksi seokseksi. Kaadoin seos pohjan kakkuun ja ja käytän lämmin veden kylvettämässä sille (lue: ohjeet tällä). Se pitää koko kakkua älä kuivakas. 

Kuumensin kakun uunissa noin tuntia ja 5 minuuttia, niin sitten sammutan uunin ja kakun olla pitäisi jatkanut noin 30 minuuttia uunissa ja sihän olla kylmää hitaasti ja avaaminen oveen uunia ja jatkaminen apuna kakun kylmempi kuin. Laitoin kakun jääkaapissä 6 tuntissa tai yöpyminen.

Suklaa ganache :

Sulatin suklaalastut ja kuohukermat muut pannussa muutaman minuutin seokseksi kunnes tasaiseksi. Lusikkasin suklaan päällä kakkulla, kuinkin myökaan tee kerros juustokakkua.


Suklaa vispikermaa:

Lisäsin kuohukermat, sokerit, kaakaojauhet ja vanilja isoon sekoitin kulhoon ja vatkaan korkeanopeuksella kun se saavuttaisi jäykkäksi huippuna muotoa. Suklaa kuohukermaa laittaa pinnalla suklaaganache. Kaariviiva suklaa ja kaakaojauhetta, jotkan käytän koristukselle päällä juustokakkua.

Miten tuntet suklaa juustoa? Haluatko syömään sitä? Haluatko tee se yhdessä minä? Miten tiedät enemmän tai vähemmän "suolaa" ruokassa? 

Love is fresh air forever!

Punaviiniä lämmin suklaa kanssa


kaksi kupille

  • 200g suklaalevyä (pure dark 70%)
  • 100g sokeriton kaakaojauheesta
  • 50g ruokosokeria
  • 25g kanelijauheesta
  • ripaus suolaa
  • punaviiniä
  • kanetitanko ja kaakaojauheesta
Suklaan, kaakaojauhe, sokerin ja kanelin olisi sekoittanut yhdessä suuriin kattilaan. Lisäsin maidon ja tuoda mukanaan hauduttaminen vielä keskimaan lämpötissä. Sekoitin niiden lämminksi ja sileäksi noin 5 minuuttia. Noustin ripaus suolalla.

Poistin kattilan kuumuuksesta ja lisäsin punaviinin, kaadoin sitten kaksi kupiihin. Teen sen taas kun kävely ulkomatkamaan että on erikoinen matkaamme, mutta en voisin nähdään neidän täsmällisesti. No matter what, koska minulla on ihanaa päällä seuraavanlaiselle.



Haudutettu salottisipuli ja sieni misokastikkeella

  Salottisipulin historia ·         Nimitys sipuli ja salottisipuli ovat peräisin muinaisranskan sanasta eschalotte sanan eschaloigne kaut...

Sousiollinen Posti