Ruokaamme boeuf bourguignon erityinen tapauksena (kahdelle)
- 60g pekoniaa
- 150g naudan sisäpaistia
- 1dl punaviiniä
- oliiviöljyä
- 100g sienia
- 1 iso punasipuli
- 3 valkosipulikynsiä
- 1kg pieniä poronpotkakiekkoja
- 6 perunaa
- 6 pientä porkkanaa
- 1dl tomaattijauhetta
- tuoretta timjamia
- murskattua laakerinlehtiä
- 2dl ruskeaa naudanvarastoja
- tuoretta basilikaa
- borettana cipollini
- voita
- suolaa ja pippuria
Leikkasin naudanliha ja bacon viipaleiksi kuutioiksi ja laitoin ne kahden erikulhoon. Sieni kannattaa leikata aukiolle edeltävänä keittävänä. Lämmitin oliiviöljyt ja paistinpannuun naudanliha myöskään suolaan ja pippurit. Kun kiehuttava muukaan muutamaan minuutin laitoin poron potkakiekot pannussa ja jatkaan kiehautin keski lämpötilalla. Kaadoin sipulit ja valkosipulit lihaihin, joka pilkoana paloiksi. Muutan minuutin, kaadaan maissitärkkelyn ja sekoitin minuutille. Kaadoin ne ja punaviiniä kattilaan ja lisään varastot ja tomaatit sitten. Laitoin timjamin, basilin ja laakerinlehtiä kattilalihassa
Samaan aikaan leikata borettana pienemmän aukioksi ja paistetaan öljypannuun. Teen samankin porkkanalle ja kiehutin yhdessä perunat ja veden sekoitaa kurkumajaujetta. Kokonaan kasvit pehmeäksi, laittaa ne uuniin ja kuumantin noin 10 minuuttia.
Paistoin pekonin paistakattilassa suolalla ja pippurilla. Lisäsin sitten sen lihapannuun ja otin se ulos kuumenna jälkeen muutamaan minuutin.
Nyt kaikkimaan jo ruokalle ehkä minä odottava yhden palataan kotin klo. 8. 7. Jälkeen että syömme ne pikimmiten.