lauantai 10. helmikuuta 2018

Torttusuklaa rakastavaisilleni

Leivonnaiset

  • 90g pehmeä voita
  • 50g jauhemaista sokeria
  • 3 keltuaisetta
  • 200g vehnäjauhoja

Täyte

  • 150g pimeäsuklaa (noin 60-75 prosenttia)
  • 1/2dl raskaksen kermaa
  • 4rkl maitoja
  • 1rkl voita
  • 2 kananmunaa
Keltuainen ja sokerin laitettu kulhossa, jota tasaiseksi sekoitukseksi tee käsin tai sekoituksella. Jälkeen muutaman minuutin, kaadoin jauhot kulhoon ja jatkaan voitamaan niitä. Otin se ulos kulhosta ja laitoin pöydällä, tietenkin ripotellaan jauhot pinnalla ennen. Kätemälläni tein taikinan palloksi jauhoksi, sitten se kierittää talouspaperia ja laittaa jääkaapissä kaksi tuntissa.

Leikkasin leivonnaiset pienemmin viipaleksi ympyrän-piparkakkumuotimalla. Laitoin ne minitortut leivonnaispeltiin ja laitamaan  riisipussit leivonnaiseen. Kuumensin uunin 170 asteeseen. Leivonnainen  makuu uunissa noin 20 minuuttia.

Sekoita munat ja voita kulhoon ja tein niitä hyvää yhteenliittymänä. Kiehaumassa kattilaan maidon ja kerman kanssa muutamaan minuutin. Lisäsin sitten sihän kulhoon, joka suklaa leikkaa pienemmiä. Lusikoidan suklaaseos ja munaseos yhdessä tasaiseksi. Jälkeen että leivonnainen täyttävä suklamakin. Paistoin leivonnaiset noin 5-6 minuutiia uunissa

Tällä ensin on rakkauden ruokaa, olemme syömään kokonaan tämä viikkoa.



keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Veriappelsiini crème brûlée

Palvelu neljälle

  • 3.5dl kermaa
  • 1,2dl täysmaitoa
  • 7 keltuaista
  • ripaus suolaa
  • 0.7dl sokeria
  • 4 veriappelsiinia
  • 4rkl ruokasokeria tohottamiseen
  • 0.5dl sokeria kahdelle veriappelsiinille
Kuorin kaikkista oranssinsa ja leikkasin veriappelsiinit ohuiksi viipaleiksi, noin 2-3 millin vahvuisiksi. Otan puolihän lisäämään sekoitukseen ja toinen puoli jonka käyttämistä koristeet päälle. Muulla tavalla viipaleet oranssin laittamaan kattilaan sokerit ja voita kanssa ja kiehauttaa noin 10-15 minuuttia.

Kaadoin kermat ja oranssiliemet kulhossa ja sekoitin ne tasaiseksi. Lisäsin sitten sen toinen kulhoon jolla oli keltuaimaan ja sokerit jälkeen tasaiseksi seokseksi lusikkamalla. Viimeinkin sekoitin kaksi seosta yhdessä ja pyyhkäistä ne taas. Kaadoin crème brûlée annosvuokaan ja laitoin se levyyn ja uunissa noin 40-45 minuuttia. Kuumensin uunin 150 asteeseen ennen. Muistella kaatamaan vettä levyyn ennen laitamaan uunissa.

Lisäsin sokerit pinnalla ja käyttämistä olin sisälämpö 84. Tein vanukkaat aluksi huoneenlämmössä ja laittamatta jääkaapissa kun se juuri kuumaan. Pitämään ne tässä noin 3 tunttia. Jälkeen lisäämästä veriappelsiinit pinnalla.

Tänään meilla olemme lisäys C- vitamiinia talvipäivälle. Nautiskella ihanaa talvipäivää!

 

tiistai 6. helmikuuta 2018

Veriappelsiini tartetatin tai lääkkeen talvena

kylmämyötö jonka talvena meillä olemme useasti flunssaaEttä luottaja jollekin, jonka käyttää aikatyönä yövuoroa. Niin että älä sairakseksi kun sinulla olet syönyt veriappelsiinia.

Osaamisen lääkeä 

  • 2 veriappelsiinia
  • 150g sokeria
  • 1 torttutaikina (noin 100g taikinaa!?)
  • vanilja
Leikkasin oranssit laihaksi viipaleiksi ja laitoin levyyn. Paistoin pannulla ja sokerit keskilämpötilalla kun sokerin kiehuu noin muutamaan minuutin ja vaaleaksi ruskeaksi. Kaadoin se ympyrän tarjotissa ja lisää viipalen oranssiä päällä.Torttutaikina jonka samana teen keittiöpyyhkeet päällystää pinnalla.

Kuumensin uunin 180 asteeseen. Laitoin torttun uunissa noin 20-25 minuuttia. Ota se pois uunista ja laittaa ylösalaisin levylla.

Joku kysyi minun kuinka sinä pidät makua ruoassa? Pidän hyvän makuinen tämä torttua.



maanantai 5. helmikuuta 2018

Runebergintorttu tai saada alkunsa uuden elämää

Runebergintorttu kahdelle

  • 200g voita
  • 1/2dl sokeria
  • 1dl fariisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1.5dl mantelirouhetta (break-down from my fearing or my gingerbread's house)
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1/2dl vaniljasokeria
Kostutukseen:
  • 2dl vettä
  • 2rkl punssia
  • 1rkl sokeria
Sokerikuorrute:
  • 1dl tomusokeria
  • 1-5tl vettä
Sekoitin sokerit ja kananmunat kulhossa. Lisäsin sitten kokonaan jauhoja munanseokseen tasaiseksi sekoiteksi. Rikoin piparkakkutalon ja laitoin sekoitukseen muutamaan minuutin kun sen kuivan jauhoksi, kaadoin se jauhoihin seokseen jälkeen lusikkasin ne minuutessa jatkaan kaataan sulana voita jauhoihin ja tasaiseksi sekoitukseksi. Otin putken silikonisen kakun ja laitoin jauhot tässä

Kuumensin kakut uuniin 200 asteeseen noin 20-25 minuuttia. Otin ne ulos paistosta ja leikkasin päämään ja pohjamaan kakkumana. Lisäsin sitten punssiaseos kakkuun ja laitaan vadelmahilot ja sokerikuorrute pinnalla.

seurata linkkia: Kakkumonsterinkakut.blogspot.com

lauantai 27. tammikuuta 2018

Lihakeitto

Lihakeitto sinulle ja itseni

  • 200g keittolihakuutioita
  • 2dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 laakerinlehtä
  • pala selleriä
  • 1 iso sipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 pieni purjo
  • 2 perunaa
Perunan, porkkanan, palsternakan ja purjot leikaavat pienemmiksi paloiksi ja laitoin suuriin kulhoon. Leikkasin selleriä ja sipulit viipaleet ja laitaan toinen kulhossa.

Kuumensin pannuun vedella korkealla lämpötilalla kunnes veden kiehumalla. Lisäsin sitten liha kun pannun kiehuttava. Silloin kaadoin sipulit, laakerinlehdet ja pippuria pannukeitossa muutamaan minuutin. Tein sen selkeämmäksi liemeksi lusikkamalla. Kaadoin kokonaan kasvita pannusoppaan ja kiehutin ne noin 30 minuuttia. Ennen otin keiton ulos keitin lisäsin suolan keitolle.

Ehkä lihakeitto on hyvin yhdelle jotka yövuoro. Muistamaan juo maitoa!


torstai 25. tammikuuta 2018

Sitruunaruohoa ja hunajaa

sillä sydämelleni

  • seitsemän sitruunaruohoja
  • 1 sitruuna
  • hunajaa
  • puoli inkivääri
  • 3dl vettä
Leikkasin sitruunaruohot ja inkiväärit pienemmäksi viipaleet. Sitruunan leikata neljä viipaletta 
Kuumensin pannuun vedet ja lisäsin sitten puolen inkiväärin ja sitruunaruohot. Kiehutin sen korkessa lämpötilassa muutamaan minuutin. Otin ulos sitruunaruohon vettä keitista ja ja laitetaan sitruunamehua täällä. Lisäsimme hieman hunajan ennen syömme sitä. meitä voisi olemme juotava kun sitä kylmän tai tulisen.

Sitruunaruohon apua meitä estäminen kylmiltään. Sitruunaruoholla on C-vitamiinin, B-6, riboflaviinin ja niasiinin, tietenkin ne tei alhaisen kasvaksi isoksi syöpäsolut. Se on ihanaa juomaakin!
 
 

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Boeuf bourguignon

Ruokaamme boeuf bourguignon erityinen tapauksena (kahdelle)

  • 60g pekoniaa
  • 150g naudan sisäpaistia
  • 1dl punaviiniä
  • oliiviöljyä
  • 100g sienia
  • 1 iso punasipuli
  • 3 valkosipulikynsiä
  • 1kg pieniä poronpotkakiekkoja
  • 6 perunaa
  • 6 pientä porkkanaa
  • 1dl tomaattijauhetta
  • tuoretta timjamia
  • murskattua laakerinlehtiä
  • 2dl ruskeaa naudanvarastoja
  • tuoretta basilikaa
  • borettana cipollini
  • voita
  • suolaa ja pippuria
Leikkasin naudanliha ja bacon viipaleiksi kuutioiksi ja laitoin ne kahden erikulhoon. Sieni kannattaa leikata aukiolle edeltävänä keittävänä. Lämmitin oliiviöljyt ja paistinpannuun naudanliha myöskään suolaan ja pippurit. Kun kiehuttava muukaan muutamaan minuutin laitoin poron potkakiekot pannussa ja jatkaan kiehautin keski lämpötilalla. Kaadoin sipulit ja valkosipulit lihaihin, joka pilkoana paloiksi. Muutan minuutin, kaadaan maissitärkkelyn ja sekoitin minuutille. Kaadoin ne ja punaviiniä kattilaan ja lisään varastot ja tomaatit sitten. Laitoin timjamin, basilin ja laakerinlehtiä kattilalihassa

Samaan aikaan leikata borettana pienemmän aukioksi ja paistetaan öljypannuun. Teen samankin porkkanalle ja kiehutin yhdessä perunat ja veden sekoitaa kurkumajaujetta. Kokonaan kasvit pehmeäksi, laittaa ne uuniin ja kuumantin noin 10 minuuttia.

Paistoin pekonin paistakattilassa suolalla ja pippurilla. Lisäsin sitten sen lihapannuun ja otin se ulos kuumenna jälkeen muutamaan minuutin.

Nyt kaikkimaan jo ruokalle ehkä minä odottava yhden palataan kotin klo. 8. 7. Jälkeen että syömme ne pikimmiten.




Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...