keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Veriappelsiini crème brûlée

Palvelu neljälle

  • 3.5dl kermaa
  • 1,2dl täysmaitoa
  • 7 keltuaista
  • ripaus suolaa
  • 0.7dl sokeria
  • 4 veriappelsiinia
  • 4rkl ruokasokeria tohottamiseen
  • 0.5dl sokeria kahdelle veriappelsiinille
Kuorin kaikkista oranssinsa ja leikkasin veriappelsiinit ohuiksi viipaleiksi, noin 2-3 millin vahvuisiksi. Otan puolihän lisäämään sekoitukseen ja toinen puoli jonka käyttämistä koristeet päälle. Muulla tavalla viipaleet oranssin laittamaan kattilaan sokerit ja voita kanssa ja kiehauttaa noin 10-15 minuuttia.

Kaadoin kermat ja oranssiliemet kulhossa ja sekoitin ne tasaiseksi. Lisäsin sitten sen toinen kulhoon jolla oli keltuaimaan ja sokerit jälkeen tasaiseksi seokseksi lusikkamalla. Viimeinkin sekoitin kaksi seosta yhdessä ja pyyhkäistä ne taas. Kaadoin crème brûlée annosvuokaan ja laitoin se levyyn ja uunissa noin 40-45 minuuttia. Kuumensin uunin 150 asteeseen ennen. Muistella kaatamaan vettä levyyn ennen laitamaan uunissa.

Lisäsin sokerit pinnalla ja käyttämistä olin sisälämpö 84. Tein vanukkaat aluksi huoneenlämmössä ja laittamatta jääkaapissa kun se juuri kuumaan. Pitämään ne tässä noin 3 tunttia. Jälkeen lisäämästä veriappelsiinit pinnalla.

Tänään meilla olemme lisäys C- vitamiinia talvipäivälle. Nautiskella ihanaa talvipäivää!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...