Simpukka ja Leipä tarvedelle
- 6 pienen taikinan leipää ( tai enempää jos voit)
- 500g simpukkaa
- 125g perunaa
- 20g suolaton voita
- 30g savupekonia
- 1 pieni sipuli
- 1 puoli purjosipuli
- 1 varsiselleri
- 1rkl maissitärkkelyä
- 100ml täysmaitoja
- 100ml kuohukermaa
- 1 laakerinlehti
- 100g kalafileeta
- suolaa ja pippuria ( juuri muista mustapippuria!)
- persiljaa
- hunajaa
Kuorin perunat ja paloin ne 1.5 senttia, sitten kiehutin osan perunakuutioista pannuun suolan ja veden kanssa noin 5-10 minuuttia. Kun perunakuutioin ovat pehmeähän, se laittasin muut kulhossa.
Sulatin voin suurissa pannussa keskisuuriin lämpötilaan ja paistoin pekonit, sipulit, purjot ja lehtisellerit kunnes ne pehmeäksi. Lisäsin sitten maissitärkkelyn ja kiehutin minuutissa. Maidoin ja kerman kaataa pannussa ja kiehauttaa noin muutamaan minuutin. Jälkeen simpukan, perunan ja laakerinlehtin lisävät liemen pannuun ja värähtävät kunnes paksuiseksi. Maustoin suolalla ja pippurilla ja sekoitin sen hyvin seoksen.
Kaikki leivällä ovat hatun päälle leikkaamalla top itsensä ja käytän lusikan ottamassa sisäisen ulos. Kaadoin simpukkasoppa keskustan leipää myömään persiljaa pinnalla.
Ehkä odotan jokamaan illalla kun sinun saaput taloukseminen. Leivän voisi lämpöisen uunimalla niin että syömme hyvä herkullisesta.