keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Laskiaismäken ja -pullin ystäväiseille päivää

Ystäväiseille

  • 250g vehnäjauhoja
  • 12g hiivaa
  • 0.5dl sokeria
  • 1tl kardemummaa
  • suolaa
  • 1 kananmuna
  • 50g leivontamargariinia

Voitelu ja koristelu

  • kananmunaa
  • raesokeria
  • mantelilastuja

Täyte

  • 1.5dl puolukkahilloa
  • 1dl vispikermaa
  • 2rkl kinuskikastiketta
Maitoa lämmittää kattilaan kiehauttamalla juuri minuutissa. Kaadoin sitten kulhossa ja lisäämään hiivan ja tein se tasaiseksi sekoiseksi huiskauksemalla. Jälkeen että kaatamassa jauhojaan ja kananmunaan jatkaa sekoitus muutaan minuutin ja haluan sitä hyvin smoothie niin että sekoitin jauhonseos käsilläni. Taikinan jää keittiössä talouspaperia päällä kanssa. Aikana aikaan taikinalla on laskostanut kokomassana. Ehkä osallistun neljä pieneksi osat ja teen pallon jauhon. Laitoin aresokerit ja mantelilasstut ja maaloin paksumman kananmunat pinnalla. Lisäsin sitten taikinahan levyllä uunissa ja anna kuumenna uuni 200 asteeseen noin 20-25 minuuttia. 

Sekoitin kermat ja kinuskikastiket kulhossa. Leikkasin laskiaispullat päällikkö hattullana. Lisäsin hillot ja kermaseos keskimassa pullan ja sitten laitoin hattun pullaan päälle. Hyvää ystävänpäivää!

Silloin tällöin kysyin itseni, miksi

Sydän


on merkityn rakkauksia, saattahan

aivojen järjestelmään



päähän on parempi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...