....................................
....................................................
perjantai 2. maaliskuuta 2018
torstai 1. maaliskuuta 2018
Lohitartar ja avokado _ mascarponejuuto ja simpukka
Lohitartar kahdelle
- 250g lohta
- 1rkl merisuolaa
- 0.5tl sokeria
- 0.5rkl ruohosipuliruukkuta
- 1rkl limemehua
- 1tl mustapippuria
- 2 avokadoja
- 125g mascarponejuustoja
- 2rkl vakuumimarinoiduta (punasipulia)
- suolaa ja sokeria
- 150g simpukoita
Pesin lohin ja simpukan kylmässä vedessä. Kiehutin simpukat pannussa suolan veden kanssa kunnes koko simpukkaa avaavat noin 10-15 minuuttia. Kaadoin ne kulhoon ja kylmään lämpötilassä huonessä. Pilkoin punasipulit kuutioiksi viipaleiksi ja sekoitin kulhossa lihasimpukat ja heidät. Simpukkaseos olisi tullut hyvin seokseksi kun ripottelin suolan ja pippurit tuoniin.
Pilkoin lohin ja ruohosipulin pieniksi kuutioiksi paloiksi, laitoin sitten ne laustaan ja lisäsin merisuolit, pippurit ja limemehut ja lusikkasin ne pehmeäksi seokseksi. Avokadoille,myös olisi leikkaan kuutioksi paloiksi. Sekoitin mascarponejuuston ja muutaman ruohosipulin suolalla ja pippurilla.
Otin ison renkaan, joiden ei muistuttamaan yksittäisella lautasella. Laitoin avokadot pohjassa ja lohiseos on seuraavaksi kerrokseksi, kolmas kerros on mascarponejuutoa, lopuksi simpukaan on huippulla lohitartarlla. Ruoan voisi mennyt ulos matkassamme kanssa kun pitäisi olla aloittut matkamme
sunnuntai 25. helmikuuta 2018
Mojito cocktail
kaksi lasiviiniä tarvedelle
- 2oz rumviiniä
- 100ml soodavettä
- 1 limenvihreä
- tuoretta mintunvihretta
- vähän jääkuutiot
- kaksi lasiviiniä
- sokeria
lauantai 24. helmikuuta 2018
Tomaattia lihajauhetta kanssa tai uusia ohjeita vanhasta
Asiaa järjestää aterille
- 4 isoja tomaatteja
- 200g lihajauhetta ( naudaliha or sianliha)
- 1 valkosipulinkynsiä
- 1 sipuli
- suolaa ja sippuria
- 1dl kermamaitoa
- 1rkl kurkumajauhetta
- 2rkl voita sulamiselle
- tuoretta persiljaa
- 2 dl tomaattikastike
Pilkoin valkosipulit ja sipulit, sekoitin ne kulhossa lihajauhetta kanssa, maustoin suolan ja pipurin sekoittamiseeniin. Lopuksi, kurkuma on laittamaan sekoiteksen. Lusikkaasin ne tasaiseksi seokseksi ja käsissäni oli joustava, pehmeä pallero ( tein sen pehmeäksi palloksi käsimälläni). Laitoin pallolihat tomaatteihin tai uusista asioista pitäisi olla ottanut korvaaminen mutta niiden ei täytyy riittävän lihaakin.
Kuumensin pannussa voita kanssa joidenkin minuutin, laitoin sitten tomaattipallon pannussa ja kaadoin kermamaidoin ja tomaattikastiken tuossa. Kiehutin sekoittaminen noin 20 minuuttia ja jatkoin paisto se uunissa vähän minuutissa.
Lusikatin tomaattipallot levyyn ja laitoin se pöydillä keittössä. Syömme ne leipää tai pastaa kanssa. Tänään kun odotan eräänä kuka tulee takaisin kotiin työnaisesta.Voidaan käyttää myös mini kävelymatkasta ympärista järvesta terveyksettani.
torstai 22. helmikuuta 2018
Simpukkaa on suosikkikin ruokaani
Minulle, keittiön ollakin tärkeä huonetta talossa.
Tällä pitäisi simpukan tarvedelle ( tai mitkä ovat simpukkaa halukkuus?)
- 1kg simpukkaa
- 150g voita
- ripaus tuoretta yrttiä (timjamiä, rosmarriniä ja laakerinlehtiä)
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni valkosipuli
- 3rkl kurkumajauhetta
- tuoretta persiljaa
- 1 sitruuna ( näyttävä liemetta ja kuorinta)
- 1 sitruunaruohon varsi
- valkoviiniä
- kermaa
Kuumensin pannussa ja voita kanssa minuutissa ja kaadoin valkosipulit, sipulit ja sitruunaruohon ennen. Sekoitin ne muutamaan minuutin kunnes pehmeäksi. Lisäsin sinne noin 2dl kermaa, 3dl valkoviiniä ja kaadoin sitten kurkumajauhetta (tämä on yksikkaan mausteista mikä hyvin terveellisyyksetta). Pitäisi olla kiehunta noin 10 minuuttia. Kaataa simpukan itsensa hyvin sitten olleeseen kylvettää hyvin osastokkaan toisesta. Lopuksi niiden pitäisi olla tullut ihanaa ruokaa jälkeen maustoin suolan ja pippurin siinä.Laitoin tuoretta persiljaa joka pilkoin. Kiehuttava seos kun kaikki simpukat avoi suuaukkonsa.
Simpukkaa minulle ovat ihanaa ravintojakin. jos nähdät ne silmäämalla heidän ovat paljon kaunista. heillä on hyvää herkullisesta kun simpukkakin täytekkään otasta suutasi. Erittäin hyvä talvipävän lämmittävä keitto. Oletko tunnelmaa lämpimästi?
keskiviikko 21. helmikuuta 2018
"Keisari on alasti"... mutta niin upeitten vaatteitten alla_ Stanislaw Jerzy Lec'
Elämästä on minulle vaikea päivää haasteellista, että on ihanaa asiaa. Siillä ovat ylläpitänyt kaksi tekosyya, jotkakin olisi laiskuukseni ja vähemmän tietojani keittiössä. Asiat pitäisi fileoituna päivittäin.
Riisi kypsyi hissuksiin noin 25 minuuttia ( riisi pitäisi olla juoda hidaskasvuisen hyvää_ hitauksen on hyvää että on ihanaa!). Laitoin sienit, simpukat ja katkaravut päältä riisillä ja riisi mennä nukkumaan loppua paikkaa. Jälkeen 10 minuuttia laitoin parsakaalit päältä riisikannulla. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. kun luottamukseni on suurempi kuin ja tuntelmassa vapaukseta seisomiseta keittiössäni
Lurittelin riisiseos kaksi levya, itse ruokaa ovat hienoa niin, että ei tarve muodostaa kuitenkin asiaa. Toivottavasti nauttit illallisemme!
- 250g riisiä
- 0.6l kanalientä (eilistä kiehunta olevaa broilerinpaussiä)
- 3rkl auringokukkaoöljyä
- 2 pientä sipulia
- 2 pientä valkosipulia
- 1tl korianterinsiemeniä
- 1tl kuminansiemeniä
- 1tl kuivattua tilliä
- suolaa ja pippuria
- 50g lihasten simpukkaa
- 50g poistaa kuorinta katkarapua
- 1 tomaatti ( leikkaamaan kuutioituna ja korvaamaan granaattiomenan siemeniä)
- 1 paprika (leikkaamaan kuutioituna ja korvaamaan granaattiomenan siemeniä)
- tuoretta korianteria ja persiljaa
- 100g parsakaalia (leikkuutavat pienempi palat)
- 50g sieniä (leikattu ohuiksi viipaleiksi)
Riisi kypsyi hissuksiin noin 25 minuuttia ( riisi pitäisi olla juoda hidaskasvuisen hyvää_ hitauksen on hyvää että on ihanaa!). Laitoin sienit, simpukat ja katkaravut päältä riisillä ja riisi mennä nukkumaan loppua paikkaa. Jälkeen 10 minuuttia laitoin parsakaalit päältä riisikannulla. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. kun luottamukseni on suurempi kuin ja tuntelmassa vapaukseta seisomiseta keittiössäni
Lurittelin riisiseos kaksi levya, itse ruokaa ovat hienoa niin, että ei tarve muodostaa kuitenkin asiaa. Toivottavasti nauttit illallisemme!
tiistai 20. helmikuuta 2018
naudan ulkofileestä grillissä - syömme ulkona
Naudan ulkofileen tarvedelle
- 250g naudan ulkofilettä
- kokonainen mustapippuria (ehkä äläkä muotoilevat toinen pippuriä keittiössäsi)
- rosmariinia
- suolaa ja oliiviöljyä
- kuivattuja valkosipulilastuja
- hunajaa
kasveja grillissä
- 3 keskitomaattia
- 1 verioranssia
- 1 omena
- kourallinen parsaa
- 2 sipulia
Olen leikannut tomaatin, omenan ja oranssin kahdeksan pienen viipaleen. Parsalle ja sipulille olla leikannut puolinkin. Laitoin ne isoon kulhoon pippurilla ja oliiviöljyä kanssa. Odottamalla muutamaan minuutin.
Tänään on talvipäivää ja myös pitkään aikaan emme syömään yhdessä rauhanomaisessa ilmasta ulkona ruoanlaitto, niin että meillä on mini nuotiomassa päivälliselle. Jälkeen olemme rakentanut telttamassa ja olen valmistanut puinen paisto.
Laitoin lihan ja kokonaisia kasvia paistopeltilla ja ylemmän tuliä. Laitoin lihan ja kokonaisia kasvia paistopeltilla ja ylemmän tuliä. Paistoin ne hämäräksi ruskeaksi kokonaan ja laittamaan kaksi levyssa. Samaan aikaan pidät juomassa teetä tai viiniä. Palvelemassa mikä vain kuinkin haluat.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Minun ruoan tulee kuvauksesta
Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...
-
Maybe it didn't so bad! Reseptti: 2 kg omenaa 2 dl ruskea sokeria 1 dl hunajaa 1/2 dl sitruunamehua 1 dl vettä 1 rkl ...
-
On paistettu riisi kuuluisaa ruokaa Vietnamissa, ett ä valmistaisi minkä tahansa kanssa jokin jääkaapissa. Auttaa hiljalleen tasokkaan hävi...
-
The glass of iced milk cafe from a street vendor coffee in Vietnam. Most people know that coffee makes by processing it as roast, blending, ...