perjantai 13. joulukuuta 2019

Sakuracocktail


Materiaali kahdelle:

  • 480 ml sakurakukkaviiniä
  • 6 rambutaania
  • 2 keskilasiviiniä




Valmistus:


  1. Kuori rambutaanit ja ota liharambutaanit ulos vaikeasta siemenestä.

  2. Sillä aikaa säilytä viini kuorrutukseksi jääkaapissa.

  3. Kaaada sakuraviini lasipuppiin.

  4. Mittaa rambutaani, joka täytyy saada viinikuppi on kolme hedelmää.

  5. Tarjoa heti piparkakulla tai taatelisuklaalla.



keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Japanilainen leivos - tuulihatut


Hattutaikinalle:

  • 85 g suolatonta voita
  • 100 g taloussokeria
  • 100 g ruisjauhoa

Leivos - tuulihattutaikinalle:

  • 50 g grahamjauhoa
  • 50 g vehnäjauhoa
  • 150 ml vettä
  • 50 ml aurinkoöljyä
  • 3-4 kananmunaa
  • ripaus suolaa


Hatun valmistus:


  1. Sekoita koko ainekset suureen kulhoon hienoksi tasaisuudeksi.

  2. Kaulitse taikina ohueksi levyksi noin 3-4 senttiä.

  3. Pitä levy jääkaappiin odottamaan ennen kuin se paistaa uunissa.

Leivos - tuulihatun valmistus:


  1. Sekoita koko jauhot ja suolat kulhoon.

  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.

  3. Kiehuta kattila veden ja öljyn kanssa. Kun öljy-vesiseos on kiehumista, lähde kattila ulos uunista. Lisää jauhot heti, samaan aikaan vatkaa jauhot veden joukkoon yhtäjaksoisesti, kunnes taikina on hyvää massiivisuutta.

  4. Kaada taikina sekoituskoneeseen. Lisää vänhä munat yksi kerrallaan taikinalla ennen, kuin minun täytyy saada tasaista paksuista liiteriä.

  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  6. Siirrä leivos pursotuspussiin ja purista pallot pohjustukseen noin 3-4 senttiä.

  7. Ota hattutaikina ulos jääkaapista ja leikkaa taikina ympyrään ja laita sitten leivonnaiset päälle.

  8. Paista tuulihatut 200 asteessa noin 10-13 minuuttia, sitten 180 asteessa noin 15 minuuttia taas.

  9. Täytä maitokiisseli sisään tuulihattuihin ja tarjoa.



tiistai 10. joulukuuta 2019

Paistettu riisi sienellä ja sitrusheinällä

Materiaali kahdelle:

  • 3 tuoretta sitrusheinää
  • 3 suurta kiehuvaa riisiä
  • 100 g tuoretta sieniä
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • aurinkoöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Pese ja pilko sitrusheinät ja sienet hienoksi asti. voit lisätä vähän chilit tässä, jos et keitä lapselle.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulikynsi.

  3. Paista silputtu salottisipuli ja silputtu valkosipulikynsi öljypannussa hetki, lisää sitten sitrusheinät ja jälkeen pari minuuttia lisäksi sitrusheinän joukkoon sienet. Jalka paistamista 3-4 minuuttia tai sen täytyy vaaleankeltaiseksi joukkoon.

  4. Laita kiehuva riisi sienen joukkoon. Sekoita siitä kuivuudeksi hyvin.

  5. Koristele paistettu sieni päälle (luet: paistettu sieni sitrusheinällä) ja tarjoa.


maanantai 9. joulukuuta 2019

Taatelisuklaa


Materiaali:

  • 100 g taatelia
  • 100 g tumma suklaata
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Valmistus:


  1. Sulata suklaa keihuvaan veteen

  2. Kasta taateli suklaakastikkeeseen.

  3. Kieritä taatelisuklaa kaakaolautasessa.

  4. Jälkeen noin viittä minuuttia, kieritä taatelisuklaa kaakaoihin taas.

  5. Laita taatelisuklaa lasihilloon ja pitä siitä jääkaapissa odottamaan.

  6. Tarjoa lämmön teen kanssa.

lauantai 7. joulukuuta 2019

Paistettu sieni sitrusheinällä



Materiaali kahdelle:

  • 150 g sieniä
  • 4 tuoretta sitrusheinää
  • 1 tuore chili
  • 1 tl oliiviöljyä
  • suolaa ja sienijauhetta
  • 1 dl öljyä (paistamiselle)

Valmistus:

  1. Pese ja tipahta vesi sienestä, joka laita siivilään .

  2. Sillä aikaa olen silpunnut hienouden sitrusheinästä ja chilistä.

  3. Kiehu öljyä kattilaan ennen kuin kun sehän ilmestyy ilmakuplat öljystä. Laita sieni öljyyn ja keitä kunnes sienet ovat kypsymistä. Rauhoitta niitä lautaseen.

  4. Paista öljy muulla kattilalla ja lisää sitten sitrusheinä-chiliseosta kattilaan noin 2-3 minuuttia tai täytyy vaaleankeltainen väri.

  5. Kaada sitrusheinän joukkoon sieni. Sekoita sieniseos hyväksi sekoitukseksi.

  6. Tarjoa heti riisillä tai leivällä.

perjantai 6. joulukuuta 2019

Tomaatti-kastike



Materiaali:

  • 1,5 kg tomaattia
  • 3 valkosipulikyntä
  • 1 salottisipuli
  • 7 laakerilehteä
  • 1 tl piprakajauhetta
  • 1 tl maustekurkumajauhetta
  • 1,5 tl sienijauhetta
  • 2 tl oliiviöljyä
  • maustebasilikaa
  • mausterosmariinia
  • suolaa 

Valmistus:



  1. Pese ja hienoksi hakattu tomaattia on tullut hienonen. Valkosipulikynsi ja salottisipuli voi tehdä samoin kuin tomaatit.

  2. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja silputtu valkosipulikynsi-salottisipuliseoksen lisäksi voi olla pannuun jälkeen tai samaan aikaan. Keittäjä kunnes sipuliseos on vaaleanruskeaa.

  3. Lisää tomaatti pannuun, mausta tomaatin joukkoon koko maustettu ainesta. Jalka keittämään noin 15-20 minuuttia ja uunin lämpötila on alalämpö.

  4. Anna tomaattikastike rauhalliseksi huoneenlämmössä.

  5. Kaada niitä pieniin lasipulloihin, jotka tulevat lahjoituksiä teille!

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...