maanantai 11. joulukuuta 2017

HAPANTAIKINAISEN

Hapantaikinaan on sekoituksen jauhojen ja veden että on käyttava leipään ja pasteijaan. Hapantaikinaisetta vielä pidättävä auran salaisuuksien ja yllättävästi synnyttämään 5,000 vuoden sitten muinaisessa Egyptissa kanssa.

juurin tarvidelle

  • 1dl vehnäjauhoja
  • 0.5dl vettä
  • 2 neljännesgallonaa 
  • asteikkoa kuppia
  • lusikkaa
  • muovikäärettä tai puhda keittiöpyyhetta
Tehtävä taikinajuurin otava noin viisi päivää. Jokakin päivää "syötät" juurilla samalaisella määrällä tuoreen jauhojaan ja vettä. kuten villihiivaan vahvetaan. Juurin tulee lisää vaantoisessakin myös hajuisissakin. keskimäärin,tämä tapahtumasarja ottava noin viisi päivää, mutta se voita ottava kauemmin riippuen paikainen keittiössäsi.

Prosessi:

Ensipäivää : Tehtävä ensimmäinen juuria
  • 4 unssia (3/4dl + 2rkl) vehnäjauhoja
  • 4 unssia (1/2dl) vettä
Punnitaan jauhon ja veden, sekoitin ne kontissa. Sekoittaja ponnekkasti kunnes sen taisaisetta. Se näyttää tahmealta, paksunaiselta taikinaa. Päällystän muovikelmulla kontilla kanssa.
Laitan kontin johonkin keittiössäni huoneenlämmössä (noin 70-75 asteeseen fahrenneit) ja anna istuu 24 tuntille.

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

HAPATETTU KLASSIKKOLEIPÄ

Hapatettu klassikkoleipä tarvitaan

  • 400g hapatettu leipää (teemme sen huomennakin)
  • 12g kuivahiivaa
  • 18g sokeria
  • 24g suolaa
  • 532g vettä
  • 405g spelttijauhoja
  • 405g kokojyvävehnäjauhoja
  • 100g voita (pidän!)
Sulatan hiivan vesiin kulhoon ja laitan hapantaikinaan. Sekoita ja siivilöidä jauhot yhdessä sokerilla ja voitalla. Lisätä suolat ja pitämään sekoittaja vielä kolmessä minuuttia. Teen pyöreän muodon kanssa ja jätkään yhden tunnin lepotaukoa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Teen pyöreän muodon kanssa ja jätkään yhden tunnin lepotaukoa. Lisäämään jonottaa ympärillä sekoitin pitämään itsensäkin muotoon. Teen jotakin leikkauksilla yläpäällä ennen keittäminen apuahan leipäkin noustaan uunissa ja keitamaan noin 45 minuuttia.

Seurata British museum (ei kuva :-(( ! )

lauantai 9. joulukuuta 2017

IRLANTILAISET LEIPÄÄ MUFFINSSEJA SOODALLA

Leipätaikina

  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1.25dl täysiyväjauhoja
  • 0.25dl muscovado sokeria
  • 2rkl leivinjauhetta
  • 0.25rkl ruokasoodaa
  • 25g leseitä (pidämme paljon sitä!)
  • 1 kananmunaa
  • 1dl plus maitoa
  • 1dl rasvaton maitoa
  • 0.25dl voita (huoneenlämmössä sulataan ja jäähdytään
  • 0.25dl jogurttia (huoneenlämmössä)
  • 0.75dl kuivatut herukaa
Sijoitain kolosiin 12 muffinipaperia muffinipeltiin ja laitoin keksiuuniin. Esilämmitöisin uuni 400 asteeseen. Anteliaasti standardin 12 muffinipeltia voidaan käytää keittosuihkulla.
Sekoitin yhdessä vehnäjauhot, täysiyäjauhot, muscovado sokerit, ruokasoodat, leivinjauhen, suolat ja leseet isoon kulhoon. erinäinenseen kulhoon, vatkaamaan yhdessä kananmunalla, maidolla, voitalla, jogurtilla. Teemme keskella kuivassa ainesosassa sitten kaatamaan märkään ainesosaan itseenhän. Seikoita tasaiseksi. Laittaa kuivatut herukat.

Jakautua kakkutaikinan keskuuteen muffinipeltiin. Paista muffinsseja 15 minuuttia kunnes hammastikkua lisään keskiin sitten viemään ulos selkettähän.

lämpimasti naututeva meidänhän!






torstai 7. joulukuuta 2017

PORKKANAKAKKU


Porkkanakakkulle kymmeselle

  • 1.5dl Kuppia kidesokeria
  • 1dl kasviöljya
  • 3 kananmunaa
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2rkl kanelia
  • 1rkl ruokasoodaa
  • 1rkl vaniljaa
  • 0.5rkl suolaa
  • 3dl porkkanaa
  • 1dl silputtua saksanpähkinöitä

Päällyste

  • 200g tuorejuusto
  • 50g voita
  • 1/4dl maitoa
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 4dl tomusokeria
Kuumenna uuni 350 asteeseen. Rasvata pohjan ja puolen pannun lyhennyksellä, valoisasti jauhoja. Yleiskoneen sekoitaan kidesokerit, öljyät, kananmunat isoon kulhoon matalalla nopeudella noin puoli minuuttia.

Lisään vehnäjauhot, kanelit, ruokasoodat, vaniljat ja suolat sekoittaa taas yksi minuutissa. Sekoittava porkkanassa ja saksapähkinässä sitten kaatamaan sitä pannuun.

Leipoa se 40 minuutissa, tai kunnes hammastikkua lisättävä keskissa tulla ulos ilmeistä. Odottaa viileäksi yksi tunnin uunista.

Keskikokoiseen kulhoon, lyötävä kermajuustoa, voita, maitoa ja vaniljaa yleiskoneella matalalla nopeudella kunnes sileäksi vähitellen vatkataan aikaan kunnes sileäski ja levittämiseksi. Kuorrutus kakkuun tai täyttävä ja kuorrutus pyöristää kerroksia kuorrutuksella. Ripotella pähkinät pakkasella kakulla. Pitään sitä jääkaapissa.




tiistai 5. joulukuuta 2017

KIRSIKKAKASTIKE

KIRSIKKAKASTIKE TARVITAAN

  • 1lb kuoppainen puolikaan kirsikkoja
  • 5rkl sorikea
  • Kuore ja mehua oranssin sitruunaa
  • 1/4 kuppia vettä
  • ripaus suolaa
  • 2rkl maissitärkkelyksiä
  • vaniljauutea
Sijoitain kirsikkaa, sokeria, kuoria ja sitruunamehua pieneen pannuun myös lisäsin veden ja hyppysellinen suolaa. Keitävä keskilämpötilassa, sekoitus usein kolme minuuttia. Älä ylikypsään ja hajotaan siitä.

Lusikoitava vähän kirsikkamehua pannusta pieneen kulhoon ja kiidättää maissitärkkelyksellä kunnes se täysin liuetakin. Sitten kaatamaan seos pannuun taas ja ruoanlaittoa jatkua yksessa minuutissa. Lisämään vaniljauutea jälkeen poistakin pannua kuumuuksesta

Nyt laittamaan siitä jääkaapissa ja puuroa yhdessäkin.

maanantai 4. joulukuuta 2017

RIISIPUUROJA JOULUUN

RIISIPUUROA KOLMELLE

  • 1dl vettä
  • 5dl täysmaitoja
  • 225g risottoriisiä
  • 1/2 vaniljatankoa
  • 20g sokeria
  • vähän suolaa
Kuumesin veden parksupohjaisen pannussa. Vaniljatangon jakaan puoletta ja ryypätään siementta. Lisään riisiä, siementta ja vaniljatankoa keitetyyseen vedeen.

Kiehuntava pienessa asteeseen kumeen noin 10 minuuttia kunnes vedessä on imeytymisenkin.

Kaatamalla ja kiehumalla maitoa niitä vähän läpoä kuin mahdollisesta. Varmaankin sekoittava kerran ketken päästä estämään riisipuuron palavalla myös haiduttamalla maitolla.

Lopussa lisään suolaa ja sokeria riisiin. Lusikoin puuroa levylla ja laitoin sen jääkaapissa.

Huomenna teemme kirsikkakastiketta.

 

lauantai 2. joulukuuta 2017

NAUDAN ULKOFILEE


NAUDAN ULKOFILETTA SOUS VIDE KAHDELLE

  • 1 vipalen (noin 250g ) naudan ulkofilee
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 ison palsternakan
  • 1 ison bataatin
Ensin tehtävä että taputtelin naudan ulkofilestä sitten lisäsin suolaa ja pippuria myös oliiviöljyä lihan päällä. Laitoin lihan ja timjamia yhteen pussiin ja vakumointia sitten pussit 50 asteeseen veteen. (noin 35 minuutia?)

Palsternakka ja bataatti kuorettävä ja lisää suolaa ja pippuria ennen vakumointia myös. Tietystin, pistää sen lämpimään veteenkin (noin 15 tai 20 minuutia).

Otan lihan ja vihannekset pussista. Käytin oliiviöljyä paistettava lihan nopeasti pannulla. Leikkasin sitä kaksi osaa ja laitan ne kahteen isoon kulhoon ja vihannekseen yhteen.

Toivottavasti maistuu hyvältä meitä!



Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...