Hapantaikinaan on sekoituksen jauhojen ja veden että on käyttava leipään ja pasteijaan. Hapantaikinaisetta vielä pidättävä auran salaisuuksien ja yllättävästi synnyttämään 5,000 vuoden sitten muinaisessa Egyptissa kanssa.
juurin tarvidelle
- 1dl vehnäjauhoja
- 0.5dl vettä
- 2 neljännesgallonaa
- asteikkoa kuppia
- lusikkaa
- muovikäärettä tai puhda keittiöpyyhetta
Tehtävä taikinajuurin otava noin viisi päivää. Jokakin päivää "syötät" juurilla samalaisella määrällä tuoreen jauhojaan ja vettä. kuten villihiivaan vahvetaan. Juurin tulee lisää vaantoisessakin myös hajuisissakin. keskimäärin,tämä tapahtumasarja ottava noin viisi päivää, mutta se voita ottava kauemmin riippuen paikainen keittiössäsi.
Prosessi:
Ensipäivää : Tehtävä ensimmäinen juuria
- 4 unssia (3/4dl + 2rkl) vehnäjauhoja
- 4 unssia (1/2dl) vettä
Punnitaan jauhon ja veden, sekoitin ne kontissa. Sekoittaja ponnekkasti kunnes sen taisaisetta. Se näyttää tahmealta, paksunaiselta taikinaa. Päällystän muovikelmulla kontilla kanssa.
Laitan kontin johonkin keittiössäni huoneenlämmössä (noin 70-75 asteeseen fahrenneit) ja anna istuu 24 tuntille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti