sunnuntai 10. joulukuuta 2017

HAPATETTU KLASSIKKOLEIPÄ

Hapatettu klassikkoleipä tarvitaan

  • 400g hapatettu leipää (teemme sen huomennakin)
  • 12g kuivahiivaa
  • 18g sokeria
  • 24g suolaa
  • 532g vettä
  • 405g spelttijauhoja
  • 405g kokojyvävehnäjauhoja
  • 100g voita (pidän!)
Sulatan hiivan vesiin kulhoon ja laitan hapantaikinaan. Sekoita ja siivilöidä jauhot yhdessä sokerilla ja voitalla. Lisätä suolat ja pitämään sekoittaja vielä kolmessä minuuttia. Teen pyöreän muodon kanssa ja jätkään yhden tunnin lepotaukoa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Teen pyöreän muodon kanssa ja jätkään yhden tunnin lepotaukoa. Lisäämään jonottaa ympärillä sekoitin pitämään itsensäkin muotoon. Teen jotakin leikkauksilla yläpäällä ennen keittäminen apuahan leipäkin noustaan uunissa ja keitamaan noin 45 minuuttia.

Seurata British museum (ei kuva :-(( ! )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...