maanantai 9. syyskuuta 2019

Maissisalaattia


Materiaali:

3-4 annosta
  • 1 maissi
  • 1 paprika
  • 1 tomaatti
  • tuore kevätsipuli
  • 1 valkosipulikynttä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl hunaja
  • 2 rkl etikkaa

Valmistus:

  1. Pese ja pilko paprika, tomaatti, hienosti osallistujien kuutioina ja laita ne suuri kulhoon.
  2. Kiehuta maissi suolaveteen noin 10 minuuttia ennen kuin siemenen maissia tulee hyvää pehmeydeksi.
  3. Riistä siemen pois maissintähkälle ja lisää ne kasviskulhoon.
  4. Kaata etikka, hienosti valkosipuli ja kevätsipuli ja hunaja vihannekseen ja maista salaatti suolalla pippurilla ja ripaus chilirouhetta(ehkä minä olen tiennyt että oli siis tarpeeton.), mutta tykkää.
  5. Viimeistä askelta lisää salaatinlehtiä maissisalaattiin pitämässä tuorean itseään.
  6. Bon Appetit!

sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Pullan leivonta


Reseptti kymmenelle pullalle:

  • 2.5 dl täysmaitoa
  • 25g kuivaa hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunaja
  • 3 rkl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100g voita
  • 1 kananmuna (älä lisätä)
  • 0.5 rkl kardemumma

Täyte:

  • 2 rkl mantelijauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Koristelu:

  • seesaminsiemen
  • tomusokeria
  • voita
  • suolaa

Pullataikinan valmistus:

  1. Kuumenna maito vain kädenlämpöistä jälkeen lisätä hiivaa, sokeria, suolaa ja kardemumma.
  2. Pilko ja haista voi huoneenlämmössä.
  3. Lisää jauhoja maito-seokseen ja sekoita taikina pehmeydeksi lusikalla.
  4. Kun taikina pitää irtonaisuudeksi kulhon reunoilta, niin että se tulee pehmeä muodollisuutena.
  5. Lisää voi ja vertaa yhdessä niitä hyvin sekoitukseksi.
  6. Odota taikina kehityksenä kaksinkertaiseksi muodoksi noin 30 minuuttia.

Pullanleivonta:

  1. Leikkaa taikina kymmeneen osaan tulee noin 100 grammasta kumpikin yhtä.
  2. Teen pullataikina ohuudeksi ja lisää jauhettu seos kuin paprikajauhe, sokeri, suolaa ja mantelijauhe sitten. Pyöritä taikina pitkäksi nuoraksi, seuraava askelma taas pullan leivonta.
  3. Lepää pullat noin 30 minuuttia ja laita kokonaisella pinnalla ennen paistamista pullat.
  4. Kuumenna pullat lämpötilaan 220 asteeseen noin 10 minuuttia ja paista ne 180 asteeseen noin 20 minuuttia jälkeen. Kypsän pullan pohjan ja pinta on vienon vaaleanruskea.
  5. Tarjota pullanleivonta hillolla ja voilla vai mikäli haluat!

lauantai 7. syyskuuta 2019

Omenahillo pakkaseen



Maybe it didn't so bad!


Reseptti:


  • 2 kg omenaa
  • 2 dl ruskea sokeria
  • 1 dl hunajaa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kanelijauhetta


Pese omena sitruunamehuvedessä


kiehuttava jälkeen 15 minuuttia.
Tämä on minun hilloni!



Valmistus:

  1. Pese ja leikkaa pieniksi omenanpaloiksi ilman siemenkodat sisään.
  2. Laita omenanpaloja suuri kattilaan.
  3. Ripota kaneli, ruskea sokeri ja inkivääri pääomenalla, sitten sekoita niitä. Anna levähtää puoli tuntiin.
  4. Kiehuta omenankattila korkea läpötilaan noin 30 minuuttia, sitten keskilämpötilaan taas 30 minuuttia. Muistaa usein hämmennys lusikkana, jos et halua tulipalo pohjalla.
  5. Säilytä se lasipurkissa jälkeen kylmäksi.
  6. Jäähdytä jääkaapissa.

tiistai 27. elokuuta 2019

Pannukakku täyttää kananmunana


Reseptti kolmelle


  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1dl vettä
  • 1/2dl maitoa (tai kookosmaitoa)
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2rkl voisulaa
  • paljon voita paistamiseen
  • 8 kananmunia (täyte)

Valmistus:

  1. Sekoitin yhdessä vehnäjauho ja kananmuna kanssa, sitten kaatin veden ja maidon seosta jauhonkulhoon.
  2. Ripotin niitä noin muutama minuuttia ennen kuin taikinaan tasaisesti ja lisäsin voisulaa taikinoihin.
  3. Kuumetin voin pannun minuutissa ja jälkeen että lisäsin taikina pannuun paistettu crepet noin kaksi minuuttia itsekullekin.
  4. Minulla on todella kahdeksan kakkuja puolessa.
P.S: My grandma was liked this pancake so much. She enjoyed her food in happiness and loving. Of course i was who most happy and great success and i thought she ate by all her loving for me. 

tiistai 23. heinäkuuta 2019

Sydänsimpukka höyrystyvät valkoviinissä



Annoksen kahdelle:

  • 1kg sydänsimpukoita kuorineen
  • 2 valkosipuleita
  • 3 salottisipuleita
  • persilja
  • kesäsipuli
  • suolaa ja pippuria
  • sokeri
  • kurkumajauho
  • kuivattu basilikaa
  • 150g spagetti
  • oliiviöljyä
  • voita (suolaamaton)
- Pese sydänsimpukkaa ja lepää lävikössä.

- Silppusin valkosipulin ja salottisipulin ja paloitele persilijat ja kesäsipulit.

- Sulatin voita ja öljyä pannuun, jossa kuullotin hetken valkosipulia ja salottisipulia noin minuuttia kunnes ne sai hieman väriä.

- Lisäsin simpukat pannuun ja kaasin viini jälkeen minuuttia.

- Lisäsin puolin viipaleen valkosipuleista ja kesäsipuleista, kunnes ne sekoitti hyvin.

- Samaan aikaa kiehuin vedensuolaa pannulla ja lisäsin spagetti vedensuolaan kiehunnalle kymmenen minuuttia.

- Simpukka avaus olivat lusikoinut kulhossa ja koristelin persiljat ja pippurit päälle.

- Sekoittin spagetti simpukankastikkeeseen hyvän makuinen, laittin ne levyyn ja koristelin persiljat ja pippurit päälle.

- Tarjosin hetki kun ne kuin lämpöä.


sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Aikaan idioottiä

By STEPHANIE PUI-LAW & BARBARA MOORE
Idiootin täytyy tulla pitkälle matkallaan. Matkustamiselle pitkälle apuu tutkimukseksi ja kokiksi, joiden tekeevat hänkin aikuista, että on melkein tärkeänä ja vielä matkustuksensa on edelleen lisäksi alkamista.

Odottamaan! ei ole! pienen itkuja, pitkän äänitä. Varovaisuus! Pelko! Kaidetta sen on! Pitää takaisin!
 
Kiinnittää huomiota, hänkin kävelee eteenpäin.

torstai 15. maaliskuuta 2018

Pannukakku riisinkeittimessä

Pannukakku kahdelle 

  • 2.5dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 0.5tl suolaa
  • 2rkl sokeria
  • 1tl jauhettua vaniljaa
  • 0.5tl ruokasoodaa
  • 1 kananmuna
  • 2dl maitoa
  • 2rkl sitruunamehua
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • 1dl pensasmustikoita

Juustokastike

  • 1dl maitoa
  • 2 avokadoja
  • 3rkl hunajaa
  • suolaa 
  • chilijauhetta
  • persiljaa
Ensimäinen valmistus olisin tehnyt kuivan jauhoihin sisältää niin vehnäjauhoja, leivinjauhetta, suolaa, sokeria, vaniljaa ja ruokasoodaa. Sekoitin ne suuriin kulhoon ja yhdistelmänä lusikkamalla kunnes hienoaksia.

Toinen sekoittaja olisin tehnyt on märkäksi ainekseksi sekoittavani kulhoon noin kananmunan, maidoin ja sitruunamehun, jolla vatdoin ne tasaiseksi seokseksi. Kaadoin veden seoksen kulhoon tuodavansa kuivaan jauhoihin. En unohtu lisäksi pensasmustikoita ja raastettuna sitruunaa. Sekoitin kokonaan niitä vielä muutamaan minuutin. Kaadoin taikinan riisinkeittimessä ja keitin noin 40 minuuttia keskessa lämpötilassä. Kuluttua keitin käytän kaavin ottavani vielä riisinkeittimestä. Lisäsin avokadon, maidon, hunajan, suolan, chilin ja persiljaa seokseen kun aivan sekoittaja smoothieksi. Kaadoin koko sen seoksesta levyyn. 

Ajatteletko paras kerta syödessä sitä. Aamukahdelle, puoliselle tai illallassa. Ainakaan syömme niiden kun pidämme.  

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...