Reseptti kymmenelle pullalle:
- 2.5 dl täysmaitoa
- 25g kuivaa hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl hunaja
- 3 rkl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 100g voita
- 1 kananmuna (älä lisätä)
- 0.5 rkl kardemumma
Täyte:
- 2 rkl mantelijauhetta
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Koristelu:
- Kuumenna maito vain kädenlämpöistä jälkeen lisätä hiivaa, sokeria, suolaa ja kardemumma.
- Pilko ja haista voi huoneenlämmössä.
- Lisää jauhoja maito-seokseen ja sekoita taikina pehmeydeksi lusikalla.
- Kun taikina pitää irtonaisuudeksi kulhon reunoilta, niin että se tulee pehmeä muodollisuutena.
- Lisää voi ja vertaa yhdessä niitä hyvin sekoitukseksi.
- Odota taikina kehityksenä kaksinkertaiseksi muodoksi noin 30 minuuttia.
Pullanleivonta:
- Leikkaa taikina kymmeneen osaan tulee noin 100 grammasta kumpikin yhtä.
- Teen pullataikina ohuudeksi ja lisää jauhettu seos kuin paprikajauhe, sokeri, suolaa ja mantelijauhe sitten. Pyöritä taikina pitkäksi nuoraksi, seuraava askelma taas pullan leivonta.
- Lepää pullat noin 30 minuuttia ja laita kokonaisella pinnalla ennen paistamista pullat.
- Kuumenna pullat lämpötilaan 220 asteeseen noin 10 minuuttia ja paista ne 180 asteeseen noin 20 minuuttia jälkeen. Kypsän pullan pohjan ja pinta on vienon vaaleanruskea.
- Tarjota pullanleivonta hillolla ja voilla vai mikäli haluat!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti