sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Pullan leivonta


Reseptti kymmenelle pullalle:

  • 2.5 dl täysmaitoa
  • 25g kuivaa hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunaja
  • 3 rkl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100g voita
  • 1 kananmuna (älä lisätä)
  • 0.5 rkl kardemumma

Täyte:

  • 2 rkl mantelijauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Koristelu:

  • seesaminsiemen
  • tomusokeria
  • voita
  • suolaa

Pullataikinan valmistus:

  1. Kuumenna maito vain kädenlämpöistä jälkeen lisätä hiivaa, sokeria, suolaa ja kardemumma.
  2. Pilko ja haista voi huoneenlämmössä.
  3. Lisää jauhoja maito-seokseen ja sekoita taikina pehmeydeksi lusikalla.
  4. Kun taikina pitää irtonaisuudeksi kulhon reunoilta, niin että se tulee pehmeä muodollisuutena.
  5. Lisää voi ja vertaa yhdessä niitä hyvin sekoitukseksi.
  6. Odota taikina kehityksenä kaksinkertaiseksi muodoksi noin 30 minuuttia.

Pullanleivonta:

  1. Leikkaa taikina kymmeneen osaan tulee noin 100 grammasta kumpikin yhtä.
  2. Teen pullataikina ohuudeksi ja lisää jauhettu seos kuin paprikajauhe, sokeri, suolaa ja mantelijauhe sitten. Pyöritä taikina pitkäksi nuoraksi, seuraava askelma taas pullan leivonta.
  3. Lepää pullat noin 30 minuuttia ja laita kokonaisella pinnalla ennen paistamista pullat.
  4. Kuumenna pullat lämpötilaan 220 asteeseen noin 10 minuuttia ja paista ne 180 asteeseen noin 20 minuuttia jälkeen. Kypsän pullan pohjan ja pinta on vienon vaaleanruskea.
  5. Tarjota pullanleivonta hillolla ja voilla vai mikäli haluat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...