perjantai 25. maaliskuuta 2022

Doenjang jjigae_ Soijapaputahnan sumppua


















Doenjang-jjigae
on korealaisen perinteisruokaa, 
jota valmistunut pöydällä merkkitapauksessa esimerkki hääpäivänä, syntymäpäivänä, ja arkielämäkin...



 














Raaka-aine kolmelle:

  • 50 g pientä kurpitsaa
  • 2 tofuviipaletta
  • 25 g sientä
  • 1 retikka
  • 1 merilevän viipale
  • 1 sipuli
  • 5 dl vettä or kasvislientä
  • 2 rkl Doenjangtahnaa
  • 1/2 kuivaa sienijauhetta
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • chilitahna (jos tykkäät)














Valmistus:

  • Pese kurpitsa, retikka ja sieni veteen huolellisesti.
  • Kuori ja paloitele sipuli ja retikka ohuiksi viipaleiksi.
  • Leikkaa kurpitsat kahdeksi puoliksi.
  • Keitä vedet ja merilevät pannuun.
  • Kun vesi on kiehuvaa, lisäksi Doenjangtahna joukkoon vesi.
  • Kaada retikkaviipaleet, sipuliviipaleet ja kurpitsat keittoon.
  • Kuumenna keitto ennen kuin kasvis on vaalean kypsää.
  • Lopuksi lisää sienet keittoon, jatka kuumentaa noin 5 minuuttia.
  • Kaada Doenjang- jjigae kulhoon ja nauttimaan.


































Katso korealaista valmistamaan Doenjang


Jos haluat valmistaa Doenjang itsellesi!





keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Vietnamilaisen kevätrullat

Raaka-aine:

  • 2 meksikolaisen sokerisnaurista
  • 1 pieni porkkana
  • 1 sipuli
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tofuviipaletta
  • 2 valkosipulin kynttä

Doenjang kastike:

  • 1 rkl Doenjangtahna
  • 1/2 tofuviipaletta
  • 2-3 salottisipulia
  • 20-30 ml vettä
  • 1/2 tl maissitärkkelystä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl kasvisöljyä
  • 100 g riisipaperin rullaa
  • tuore kasvis
  • ripaus suolaa ja chilijauhetta
  • paistettu soijapapu tai paistettu salottisipuli


Valmistus:

Doenjang kastike

  • Tein tofu tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa.
  • Sekoitti yhdessä Doenjangtahnat ja vedet kulhoon.
  • Samoin kuin maisitärkkelykset ja 2 rkl vettä
  • Kuumensi pannussa öljyllä ja silputulla salottisipulilla tamalalla lämpötilalla noin 5-7 minnuttia kunnes salottisipulit ovat hienosti vaaleanruskeaa.
  • Kaasi tahna-vesiseokset ja tofusoseet joukkoon salottisipuli. 
  • Maustoi suolalla, sokerilla ja chilijauheella kastikkeen. 
  • Lopuksi kaatoi tärkkelysseos kastikkeen. Sekoitti hyvin.
  • Otti uuni ulos ja piti Doenjang-kastiketta odottamaan huoneen lämpötilassa.
Kevätrullat:

  • Kuori ja leikkasi sokerisnauris, sipuli ja porkkana ohuiksi ja pieniksi kuin l_________l.
  • Pilkkoi valkosipulin kynnet hienoksi.
  • Rikkoi munat ja laitti niitä kulhoon. Sekoitti kunnes hienosti tasaiseksi. (Jos tykkäät maustaa ripaus suola joukkoon muna). 
  • Wokkasi pannussa ölyllä ja siplutulla valkosipulin kynnellä noin 2-3 minuuttia.
  • Sitten lisäsi koko kasvisviipaleet joukkoon valkosipuli. Maustoi suolalla, chilijauheella ja sokerilla. Sekoitti kunnes kypsyykseksi.
  • Paistoi munat ja tofuviipaleet pannussa oljyllä.
  • Leikkasi niitä ohuiksi viipaleiksi. 
  • Pöydällä näytti eli levyt kuin wokkinauris, paistettu muna, paistettu tofu, riisipaperin rullat ja tuore kasvis. 
  • Kieritti rullat kuin tämä




















Nautti kevät rullat Doenjang kastikkeella!




perjantai 18. maaliskuuta 2022

Maapähkinävoi

 

Raaka-aine:

  • 300 g maapähkinää
  • 5-7 rkl oliiviöljyä


Valmistus:

  • Kaada maapähkinät pannuun, paista matalalla lämpötilalla noin 10-15 minuuttia tai kunnes tuoksu aromia ilmassa.
  • Kaada niitä kulhossa ja odota muutama minuutti jäähdymiselle.
  • Strippaa maapähkinän kuoria pios. Laita maapähkinät tehosekoittimeen, sitten lisää öljyt joukkoon maapöljyähkinä.
  • Sekoita kunnes tasaiseksi taikinaksi.
  • Säilytä lasipulloon ja pidä jääkaapissa ensi ruualle.







tiistai 8. maaliskuuta 2022

Wokkinuudeli soijapavun kastikkeen kera _ Doenjang korealaisen perinneruokaa

Wokkinuudelit














Raakas - aine kolmelle:

  • 100 g kuivaa riisinuudelia
  • 1/2 kukkakaali
  • 20-25 g sientä

  • 5-7 kasvilihan viipaleita (voit ostaa Aasiakaupassa)

  • 2 valkosipulin kynttä

Doenjang kastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl Doenjang tahnaa
  • 1-1.5 dl vettä tai kasvilientä
  • 1/2 sienijauhetta
  • ripaus suolaa 
  • tai 2 rkl soijakastiketa
  • pippuria
  • 2 rkl seesamiöljyä tai oliiviöljyä















Valmistus:

  • Pese kukkakaalit ja sienet veteen huolellisesti.
  • Kylyve kasvilihat kulhossa vedella noin 20-30 minuuttia.
  • Leikkaa kaalit, lihat ja sienet ohuiksi osoiksi.
  • Hienonna valkosipulin kynnet ja salottisipulit hienosti silpunneiksi.
  • Keitä kattilassa ripaus suolalla ja vedella kunnes kiehuvaksi.
  • Sitten lisää nuudelit kiehuvaan veteen, kiehuta kypsyyksiksi asti.
  • Sadele nuudelit lävikköön ja odottamaan.

torstai 3. maaliskuuta 2022

Kamomillatee - Terveellisesti sun unisia


  • Meissä kaikissa juonut Tee kerran elämässään. Teidän juomanne melkein joitte teitä, mikä tykkäätte eniten?
  • Kamomillatee on suosikkini, koska sen apua, uitilani tulee helppoa ja noppeaa yöllä.
  • Luin artikkelista kamomillateen ominaisuuksista ja hyödyistä. muodissa tyypillisessä soppii hyvin monille ihmisille ovat juomaan teitä. 

      • Kaada kuivat kamomillateen kukat mukiin tai lasipulloon jos valmista perheelle. 
      • Sitten lisää keihuvat vedet juokkoon kukka. Just tarvita noin 3-5 kukkaa mukille. 
      • Odota kukat ovat kypsää noin puolia tunttia. 
      • Nautti kuuma tee tai kylmä tee mitkä yhden tykkäät. 

Kamomillatee sisältää muun muassa seuravia aineita:

  • Seskeviterpeenit
  • Flavonoidit
  • Koumariinit
  • Polyasetyleenit

Sen koostumus sisältää noin 120 kemiallista ainesosaa, mikä tekee kasvista erityisen hyödyllisen terveyden kannalta. Sanotaan, että kasvin uuttaminen ja muut tavat käyttää kamomillaa sisältävät mikrobien, tulehdusten ja kouristusten vastaisia ominaisuuksia sekä antioksidantteja ja anksiolyyttejä.


Kamomillatee pyödylliset:

  • Kamomillatee auttaa lievittämään kuukautiskipuja.
  • Kamomillatee parantaa unenlaatua
  • Se parantaa ruoansulatuksen terveyttä
  • Se auttaa hallitsemaan veren glukoositasoa.
  • Kamomillateen vaikutus sydämen terveyteen.
Huomata: Että on kamomillatee ei täyty lääkeitä, jos otat sairaudesta yhtä hyvin kuin mennään lääkäriä.

Ja jos haluat lukea kamomillatee Englannin kielessää↴↴↴↴







Katso Peter kaniini ja ystävät, joka joi kamomillatee jälkeen säästyi herrasta McCregor:sta.
Kuka rakastaa Herra McCregor samoin kuin minua? 

If you like my blog, and want to read more the new posting, Please support me in this way 👇

or    https://ko-fi.com/talvikki9110


perjantai 18. helmikuuta 2022

Palmukasvit - Vietnamilaista katujuomaa

  • Palmukasvit kasvaa tropiikissa ja loput subtropiikissa. Ympäristössä murtovedessä kehyttynyt vain palmuja. 
  • Palmut ovat yksikotisia, joita näyttänyt punaista emikukkaa ja keltaista hedekukkaa. 
  • Kussakin hedelmässä on ainakin yksi, toisinaan jopa kymmenen pyöreää siementä. Siemenkuoren uloimmat solukerrokset ovat tavallisesti paksuuntuneet, ja siemenessä on hemiselluloosapitoinen ravintovarasto, josta alkio ottaa ravintonsa siitereiästä eli mikropyleistä syntyneen imuelimen avulla.
Tiesitkö, että on ilmastoa omistamaan kaksi sesonkia niin kuin sataasesonkia ja aurinkosesonkia. Erityisesti maan moottoripyörille niin, että ainakin tunnustelette kuuma ja meluisa kun liikut kadulla.

Anna valmistaa palmukasvin lasijuomaa sinulle. Sen on palmukasvit ja sekorit, sekä jään sekoituksen. Tämä perusjuoma auttii tulavaksi terveellesemmin kun ratsasta moottoripyoriä pitkäaikainen kadulla or leikki urheilu


Nypa_fruticans
Nypa_fruticans



 Ja katso valmistamaan tätä juomaa kauppiasjuomasta. 

lauantai 12. helmikuuta 2022

Misokeitto

 

  • Merilevä on meressä kasvavaa levää. Merilevää kasvaa kaikissa valtamerissä jokaisella ilmastovyöhykkeellä tropiikista Arktikseen ja Antarktikseen.
  • Merilevää arvioidaan olevan noin 10.000 eri lajia. Niistä punaisia merileviä on noin 7.000 lajia, ruskeita 2.000 lajia ja vihreitä 1.000 lajia.
  • Merilevässä on runsaasti ravintoaineita, ja sen mineraalipitoisuus voi olla kymmenen kertaa suurempi kuin maakasveissa. Mineraalien kuten jodin, raudan ja kalsiumin lisäksi merilevässä on paljon kuitua, proteiinia, antioksidantteja, A- vitamiinia, B- vitamiinia, C-vitamiinia ja E-vitamiinia. Merilevä on rasvatonta ja siinä on vain vähän hiilihydraattia. Merilevää markkinoidaankin terveys- ja laihdutusruokana.

  • Merilevät tuottavat noin 75 prosenttia Maanilmakehän hapesta ja poistavat suuret määrät hiilidioksidia. Merilevät ovat elintärkeä osa merten ekosyystemeja, ja ne tarjoavat ruokaa ja suojaa monille meren eliöille. Myös ihminen ja muut maaeläimet käyttävät niitä hyväkseen, sillä moni merilevälaji on syomäkelpoinen. Merilevä on perinteistä ja hyvin suosittua ruokaa etenkin Japanissa ja muissa Itä- Aasian maissa. Länsimaissa se ei ole vielä yleistynyt.
  • Tiesittekö merilevänaihealuetta on pysäyttämään ilmastonmuutosta.

  • Niin että tänään valmistin merilevä-misokeittoa.

Rakaa - aine:

  • 2 merileväviipaletta
  • 1 rkl misotahna
  • 2 tofuviipaletta
  • 1 pieni sipuli
  • 7 dl vettä vai kasvislientä
  • 1 pieni valkoretikka
  • suolaa ja pippuria
  • sienimaustetta

Valmistus:

  • Leikkaa sipuli, merileväviipaleet ja tofuviipaleet pieniksi osoiksi.
  • Silppua valkoretikka ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna merilevät ja vedet kunnes keihuvaksi.
  • Lusikoi keihuvassa vedessä misotahnalla.
  • Lisää sitten retikkaviipaleet, tofuviipaleet ja sipuliviipaleet joukkoon liemi.
  • Keitä keitto kunnes kypsyydeksi noin 7-10 minuuttia.
  • Tarjoa nyt heti keihuvalla riisillä.!
Katsomaan merilevää Japanissa.





Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...