Siirry pääsisältöön
Wokkinuudeli soijapavun kastikkeen kera _ Doenjang korealaisen perinneruokaa
Raakas - aine kolmelle:
- 100 g kuivaa riisinuudelia
- 5-7 kasvilihan viipaleita (voit ostaa Aasiakaupassa)
Doenjang kastike
- 1-1.5 dl vettä tai kasvilientä
- 2 rkl seesamiöljyä tai oliiviöljyä
Valmistus:
- Pese kukkakaalit ja sienet veteen huolellisesti.
- Kylyve kasvilihat kulhossa vedella noin 20-30 minuuttia.
- Leikkaa kaalit, lihat ja sienet ohuiksi osoiksi.
- Hienonna valkosipulin kynnet ja salottisipulit hienosti silpunneiksi.
- Keitä kattilassa ripaus suolalla ja vedella kunnes kiehuvaksi.
- Sitten lisää nuudelit kiehuvaan veteen, kiehuta kypsyyksiksi asti.
- Sadele nuudelit lävikköön ja odottamaan.
- Paista pannussa öljyllä ja silputulla salottisipulilla noin 2 minuuttia.
- Sekoita Doenjang ja vesi kulhoon sekä koko mausteen.
- Kaada kastike joukkoon salotti, sekoita kunnes kiehuvaksi.
- Anna odottaa kastikeita kulhossa muutamassa minuutissa.
- Paista silputut valkosipulin kynnet ja oljyt pannuun.
- Lisää kukkakaalit, sienet ja kasvilihaviipaleet juokkoon valkosipuli.
- Jälkeen muutama minuutti, kaada Doenjang kastikkeet pannussa, jatka sekoittaa wokkiruokaa kunnes hienoksi tasaiseksi.
- Lopuksi laita nuudelit joukkoon wokki. Sekoita taas kaunista wokkiruokaa.
- Kaada Doenjang wokkinuudeli lautaseen. Ripostele ripaus pippuri nuudelin päällä.
Kommentit
Lähetä kommentti