tiistai 8. maaliskuuta 2022

Wokkinuudeli soijapavun kastikkeen kera _ Doenjang korealaisen perinneruokaa

Wokkinuudelit














Raakas - aine kolmelle:

  • 100 g kuivaa riisinuudelia
  • 1/2 kukkakaali
  • 20-25 g sientä

  • 5-7 kasvilihan viipaleita (voit ostaa Aasiakaupassa)

  • 2 valkosipulin kynttä

Doenjang kastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl Doenjang tahnaa
  • 1-1.5 dl vettä tai kasvilientä
  • 1/2 sienijauhetta
  • ripaus suolaa 
  • tai 2 rkl soijakastiketa
  • pippuria
  • 2 rkl seesamiöljyä tai oliiviöljyä















Valmistus:

  • Pese kukkakaalit ja sienet veteen huolellisesti.
  • Kylyve kasvilihat kulhossa vedella noin 20-30 minuuttia.
  • Leikkaa kaalit, lihat ja sienet ohuiksi osoiksi.
  • Hienonna valkosipulin kynnet ja salottisipulit hienosti silpunneiksi.
  • Keitä kattilassa ripaus suolalla ja vedella kunnes kiehuvaksi.
  • Sitten lisää nuudelit kiehuvaan veteen, kiehuta kypsyyksiksi asti.
  • Sadele nuudelit lävikköön ja odottamaan.

  • Paista pannussa öljyllä ja silputulla salottisipulilla noin 2 minuuttia.
  • Sekoita Doenjang ja vesi kulhoon sekä koko mausteen.
  • Kaada kastike joukkoon salotti, sekoita kunnes kiehuvaksi. 
  • Anna odottaa kastikeita kulhossa muutamassa minuutissa.

  • Paista silputut valkosipulin kynnet ja oljyt pannuun.
  • Lisää kukkakaalit, sienet ja kasvilihaviipaleet juokkoon valkosipuli.
  • Jälkeen muutama minuutti, kaada Doenjang kastikkeet pannussa, jatka sekoittaa wokkiruokaa kunnes hienoksi tasaiseksi.
  • Lopuksi laita nuudelit joukkoon wokki. Sekoita taas kaunista wokkiruokaa.
  • Kaada Doenjang wokkinuudeli lautaseen. Ripostele ripaus pippuri nuudelin päällä.
  • Tarjoa nyt heti.!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...