perjantai 25. maaliskuuta 2022

Doenjang jjigae_ Soijapaputahnan sumppua


















Doenjang-jjigae
on korealaisen perinteisruokaa, 
jota valmistunut pöydällä merkkitapauksessa esimerkki hääpäivänä, syntymäpäivänä, ja arkielämäkin...



 














Raaka-aine kolmelle:

  • 50 g pientä kurpitsaa
  • 2 tofuviipaletta
  • 25 g sientä
  • 1 retikka
  • 1 merilevän viipale
  • 1 sipuli
  • 5 dl vettä or kasvislientä
  • 2 rkl Doenjangtahnaa
  • 1/2 kuivaa sienijauhetta
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • chilitahna (jos tykkäät)














Valmistus:

  • Pese kurpitsa, retikka ja sieni veteen huolellisesti.
  • Kuori ja paloitele sipuli ja retikka ohuiksi viipaleiksi.
  • Leikkaa kurpitsat kahdeksi puoliksi.
  • Keitä vedet ja merilevät pannuun.
  • Kun vesi on kiehuvaa, lisäksi Doenjangtahna joukkoon vesi.
  • Kaada retikkaviipaleet, sipuliviipaleet ja kurpitsat keittoon.
  • Kuumenna keitto ennen kuin kasvis on vaalean kypsää.
  • Lopuksi lisää sienet keittoon, jatka kuumentaa noin 5 minuuttia.
  • Kaada Doenjang- jjigae kulhoon ja nauttimaan.


































Katso korealaista valmistamaan Doenjang


Jos haluat valmistaa Doenjang itsellesi!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...