lauantai 24. helmikuuta 2018

Tomaattia lihajauhetta kanssa tai uusia ohjeita vanhasta

Asiaa järjestää aterille

  • 4 isoja tomaatteja
  • 200g lihajauhetta ( naudaliha or sianliha)
  • 1 valkosipulinkynsiä
  • 1 sipuli
  • suolaa ja sippuria
  • 1dl kermamaitoa
  • 1rkl kurkumajauhetta
  • 2rkl voita sulamiselle 
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dl tomaattikastike
Pesen tomaatit kylmässä vedessa ja leikkaamaan päälle yläosakin sitä, että voisin nähdään pohjimmaltaan ja otetut pois liiallisen asiaa. Juuri nyt tomaattia pitäisi saanut olla tuoreeltaan paikkaan, joilla saadamaan uusia kaunista elämääkin ja myös liian paljon haastettakin. Paikkaahan, koko ruokamakin pitämään oikeanpuoleinen luontostansa. 

Pilkoin valkosipulit ja sipulit, sekoitin ne kulhossa lihajauhetta kanssa, maustoin suolan ja pipurin sekoittamiseeniin. Lopuksi, kurkuma on laittamaan sekoiteksen. Lusikkaasin ne tasaiseksi seokseksi ja käsissäni oli joustava, pehmeä pallero ( tein sen pehmeäksi palloksi käsimälläni). Laitoin pallolihat tomaatteihin tai uusista asioista pitäisi olla ottanut korvaaminen mutta niiden ei täytyy riittävän lihaakin. 

Kuumensin pannussa voita kanssa joidenkin minuutin, laitoin sitten tomaattipallon pannussa ja kaadoin kermamaidoin ja tomaattikastiken tuossa. Kiehutin sekoittaminen noin 20 minuuttia ja jatkoin paisto se uunissa vähän minuutissa.

Lusikatin tomaattipallot levyyn ja laitoin se pöydillä keittössä. Syömme ne leipää tai pastaa kanssa. Tänään kun odotan eräänä kuka tulee takaisin kotiin työnaisesta.Voidaan käyttää myös mini kävelymatkasta ympärista järvesta terveyksettani.



torstai 22. helmikuuta 2018

Simpukkaa on suosikkikin ruokaani

Minulle, keittiön ollakin tärkeä huonetta talossa.

Tällä pitäisi simpukan tarvedelle ( tai mitkä ovat simpukkaa halukkuus?)

  • 1kg simpukkaa
  • 150g voita
  • ripaus tuoretta yrttiä (timjamiä, rosmarriniä ja laakerinlehtiä)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni valkosipuli
  • 3rkl kurkumajauhetta
  • tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna ( näyttävä liemetta ja kuorinta)
  • 1 sitruunaruohon varsi
  •  valkoviiniä
  •  kermaa
Silppusin sipulin, valkosipulin ja sitruunaruohon ohuiksi viipaleiksi ja laitoin sitten ne suuriin levyyn. Timjamin ja rosmariinin olisi leikannut puolikkaan osasta ja yhdistynyt laakerinlehti pieneksi haaraksi. Laitoin ne yrttejä - levyssä. Pestyin simpukan kylmää vedessa. Annoin ne aikkaan kuivettumassa. Käyttää sitruunan raastinrautaa kuin lähteinä kuoren sitruunalle. Tarvitsen juuri puolihan sitruunankin. Myöskään laitoin se yrttejä-levyssä

Kuumensin pannussa ja voita kanssa minuutissa ja kaadoin valkosipulit, sipulit ja sitruunaruohon ennen. Sekoitin ne muutamaan minuutin kunnes pehmeäksi. Lisäsin sinne noin 2dl kermaa, 3dl valkoviiniä ja kaadoin sitten kurkumajauhetta (tämä on yksikkaan mausteista mikä hyvin terveellisyyksetta). Pitäisi olla kiehunta noin 10 minuuttia. Kaataa simpukan itsensa hyvin sitten olleeseen kylvettää hyvin osastokkaan toisesta. Lopuksi niiden pitäisi olla tullut ihanaa ruokaa jälkeen maustoin suolan ja pippurin siinä.Laitoin tuoretta persiljaa joka pilkoin. Kiehuttava seos kun kaikki simpukat avoi suuaukkonsa.

Simpukkaa minulle ovat ihanaa ravintojakin. jos nähdät ne silmäämalla heidän ovat paljon kaunista. heillä on hyvää herkullisesta kun simpukkakin täytekkään otasta suutasi. Erittäin hyvä talvipävän lämmittävä keitto. Oletko tunnelmaa lämpimästi?

  

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

"Keisari on alasti"... mutta niin upeitten vaatteitten alla_ Stanislaw Jerzy Lec'

Elämästä on minulle vaikea päivää haasteellista, että on ihanaa asiaa. Siillä ovat ylläpitänyt kaksi tekosyya, jotkakin olisi laiskuukseni ja vähemmän tietojani keittiössä. Asiat pitäisi fileoituna päivittäin.

  • 250g riisiä
  • 0.6l kanalientä (eilistä kiehunta olevaa broilerinpaussiä)
  • 3rkl auringokukkaoöljyä
  • 2 pientä sipulia
  • 2 pientä valkosipulia
  • 1tl korianterinsiemeniä
  • 1tl kuminansiemeniä
  • 1tl kuivattua tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • 50g lihasten simpukkaa
  • 50g poistaa kuorinta katkarapua
  • 1 tomaatti ( leikkaamaan kuutioituna ja korvaamaan granaattiomenan siemeniä)
  • 1 paprika (leikkaamaan kuutioituna ja korvaamaan granaattiomenan siemeniä)
  • tuoretta korianteria ja persiljaa
  • 100g parsakaalia (leikkuutavat pienempi palat)
  • 50g sieniä (leikattu ohuiksi viipaleiksi)
Kuumensin öljyn kannussa ja paistoin pienet viipaleet valkosipulin ja sipulin. Kun seoksella on haistettut hyvin laittamaan koko kuivat siemeniä kannulla minuutissa ja jatkaamaan on riisit ja sekoittelin niitä muutamaan minuutin. Siinä ajassa lurittelin öljyisen lisäys pannussa ja kuutioituna tomaattien ja paprikien. Sekoittelin niitä taas. Kaadoin sitten kanaliemen paistinpannussa. Samaan aikaan en tieda pitämään keski lämpötilassa tai korkea lämpötilassa, niin että kiehutin sen keskina kuumena.

Riisi kypsyi hissuksiin noin 25 minuuttia ( riisi pitäisi olla juoda  hidaskasvuisen hyvää_ hitauksen on hyvää että on ihanaa!). Laitoin sienit, simpukat ja katkaravut päältä riisillä ja riisi mennä nukkumaan loppua paikkaa. Jälkeen 10 minuuttia laitoin parsakaalit päältä riisikannulla. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. kun luottamukseni on suurempi kuin ja tuntelmassa vapaukseta seisomiseta keittiössäni

Lurittelin riisiseos kaksi levya, itse ruokaa ovat hienoa niin, että ei tarve muodostaa kuitenkin asiaa. Toivottavasti nauttit illallisemme!


tiistai 20. helmikuuta 2018

naudan ulkofileestä grillissä - syömme ulkona

Naudan ulkofileen tarvedelle

  • 250g naudan ulkofilettä
  • kokonainen mustapippuria (ehkä äläkä muotoilevat toinen pippuriä keittiössäsi)
  • rosmariinia
  • suolaa ja oliiviöljyä
  • kuivattuja valkosipulilastuja
  • hunajaa

kasveja grillissä

  • 3 keskitomaattia
  • 1 verioranssia
  • 1 omena
  • kourallinen parsaa
  • 2 sipulia
Kuumensin sansairella vettä kattilaan 50 asteeseen. Laitoin heppapaketit veteen 45 minuutiksi. Lihanaudan pitänyt olla kylvettänyt kokonaisia mustapippuria myöskin oliiviöljyä ennen se laittanut muovipakkauksesta viipalella valkosipulilla ja rosmariinilla. Kaadoin lihapakkauksen hiljalleen veteen ehkä noin 50 minuuttia tai enemmän kuin (Kuinka monta tuntia on käytetty sille?)

Olen leikannut tomaatin, omenan ja oranssin kahdeksan pienen viipaleen. Parsalle ja sipulille olla leikannut puolinkin. Laitoin ne isoon kulhoon pippurilla ja oliiviöljyä kanssa. Odottamalla muutamaan minuutin.

Tänään on talvipäivää ja myös pitkään aikaan emme syömään yhdessä rauhanomaisessa ilmasta ulkona ruoanlaitto, niin että meillä on mini nuotiomassa päivälliselle. Jälkeen olemme rakentanut telttamassa ja olen valmistanut puinen paisto.

Laitoin lihan ja kokonaisia kasvia paistopeltilla ja ylemmän tuliä. Laitoin lihan ja kokonaisia kasvia paistopeltilla ja ylemmän tuliä. Paistoin ne hämäräksi ruskeaksi kokonaan ja laittamaan kaksi levyssa. Samaan aikaan pidät juomassa teetä tai viiniä. Palvelemassa mikä vain kuinkin haluat.

maanantai 19. helmikuuta 2018

Suklaajuustokakkua tai ihanaa salaisuutena

Ainekset

Pohjan kakkuun 

  • 175g suklaakeksijä (Domino original_Fazer)
  • 80g voita (sulattamalla)
  • 300g juustokermaa
  • 100g sokeria
  • 40g sokeriton kaakaojauhetta
  • 100g kermaa
  • 0.5rkl vaniljajauhetta
  • 4 kananmunaa

Suklaa ganache

  • 100g paritalosokeria suklaalastuja
  • 30ml kuohukermaa

Suklaa vispikermaa

  • 120ml kylmää kuohukermaa
  • 2rkl sokerijauhetta
  • 1.5rkl sokeriton kaakaojauhetta
  • 1tl vaniljajauhe

Tekeva pohjan kakun:

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Irtopohjavuoka 15 senttiä käyttämässää leivinpaperin kanssa pohjassa ja kokonaan sivut.

Suklaakeksit ja sulaa voita jotka sekoittavat kulhossa kuin pehmeäksi ja kaatamaan se irtopohjavuokaan ja tekemisissä yhteen puristettu alapuolisen kuppimalla ja myöskin koko sivut. Kuumensin pohjan uunissa noin 10 minuuttia. Se on ottanut kylvettää kun valmistan lopun täyte.

Sekoitin juustokermat, sokerit, kaakaot ja vaniljaa suuriin kulhoon ja jompikumpi munan yksi aikaa kunnes tasaiseksi seokseksi. Kaadoin seos pohjan kakkuun ja ja käytän lämmin veden kylvettämässä sille (lue: ohjeet tällä). Se pitää koko kakkua älä kuivakas. 

Kuumensin kakun uunissa noin tuntia ja 5 minuuttia, niin sitten sammutan uunin ja kakun olla pitäisi jatkanut noin 30 minuuttia uunissa ja sihän olla kylmää hitaasti ja avaaminen oveen uunia ja jatkaminen apuna kakun kylmempi kuin. Laitoin kakun jääkaapissä 6 tuntissa tai yöpyminen.

Suklaa ganache :

Sulatin suklaalastut ja kuohukermat muut pannussa muutaman minuutin seokseksi kunnes tasaiseksi. Lusikkasin suklaan päällä kakkulla, kuinkin myökaan tee kerros juustokakkua.


Suklaa vispikermaa:

Lisäsin kuohukermat, sokerit, kaakaojauhet ja vanilja isoon sekoitin kulhoon ja vatkaan korkeanopeuksella kun se saavuttaisi jäykkäksi huippuna muotoa. Suklaa kuohukermaa laittaa pinnalla suklaaganache. Kaariviiva suklaa ja kaakaojauhetta, jotkan käytän koristukselle päällä juustokakkua.

Miten tuntet suklaa juustoa? Haluatko syömään sitä? Haluatko tee se yhdessä minä? Miten tiedät enemmän tai vähemmän "suolaa" ruokassa? 

Love is fresh air forever!

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Punaviiniä lämmin suklaa kanssa


kaksi kupille

  • 200g suklaalevyä (pure dark 70%)
  • 100g sokeriton kaakaojauheesta
  • 50g ruokosokeria
  • 25g kanelijauheesta
  • ripaus suolaa
  • punaviiniä
  • kanetitanko ja kaakaojauheesta
Suklaan, kaakaojauhe, sokerin ja kanelin olisi sekoittanut yhdessä suuriin kattilaan. Lisäsin maidon ja tuoda mukanaan hauduttaminen vielä keskimaan lämpötissä. Sekoitin niiden lämminksi ja sileäksi noin 5 minuuttia. Noustin ripaus suolalla.

Poistin kattilan kuumuuksesta ja lisäsin punaviinin, kaadoin sitten kaksi kupiihin. Teen sen taas kun kävely ulkomatkamaan että on erikoinen matkaamme, mutta en voisin nähdään neidän täsmällisesti. No matter what, koska minulla on ihanaa päällä seuraavanlaiselle.



lauantai 17. helmikuuta 2018

Simpukan leipässä

Simpukka ja Leipä tarvedelle

  • 6 pienen taikinan leipää ( tai enempää jos voit)
  • 500g simpukkaa
  • 125g perunaa
  • 20g suolaton voita
  • 30g savupekonia
  • 1 pieni sipuli
  • 1 puoli purjosipuli
  • 1 varsiselleri
  • 1rkl maissitärkkelyä
  • 100ml täysmaitoja
  • 100ml kuohukermaa
  • 1 laakerinlehti
  • 100g kalafileeta
  • suolaa ja pippuria ( juuri muista mustapippuria!)
  • persiljaa
  • hunajaa
Simpukan kiehauttaa kattilassa vedella ja suolaa kanssa. se pitäisi kuumennuksen päälle muutamaan minuutin kunnes simpukan avoinnana. Kaadoin niiden isoon kulhoon ja odotoin simpukat ovat kylmäksi kylliksi kädensija kädelleni poistoin lihahan simpukasta muut kulhoon.

Kuorin perunat ja paloin ne 1.5 senttia, sitten kiehutin osan perunakuutioista pannuun suolan ja veden kanssa noin 5-10 minuuttia. Kun perunakuutioin ovat pehmeähän, se laittasin muut kulhossa.

Sulatin voin suurissa pannussa keskisuuriin lämpötilaan ja paistoin pekonit, sipulit, purjot ja lehtisellerit kunnes ne pehmeäksi. Lisäsin sitten maissitärkkelyn ja kiehutin minuutissa. Maidoin ja kerman kaataa pannussa ja kiehauttaa noin muutamaan minuutin. Jälkeen simpukan, perunan ja laakerinlehtin lisävät liemen pannuun ja värähtävät kunnes paksuiseksi. Maustoin suolalla ja pippurilla ja sekoitin sen hyvin seoksen.

Kaikki leivällä ovat hatun päälle leikkaamalla top itsensä ja käytän lusikan ottamassa sisäisen ulos. Kaadoin simpukkasoppa keskustan leipää myömään persiljaa pinnalla.

Ehkä odotan jokamaan illalla kun sinun saaput taloukseminen. Leivän voisi lämpöisen uunimalla niin että syömme hyvä herkullisesta. 


Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...