Hattutaikinalle:
- 85 g suolatonta voita
- 100 g taloussokeria
- 100 g ruisjauhoa
Leivos - tuulihattutaikinalle:
- 50 g grahamjauhoa
- 50 g vehnäjauhoa
- 150 ml vettä
- 50 ml aurinkoöljyä
- 3-4 kananmunaa
- ripaus suolaa
Hatun valmistus:
Sekoita koko ainekset suureen kulhoon hienoksi tasaisuudeksi.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi noin 3-4 senttiä.
Pitä levy jääkaappiin odottamaan ennen kuin se paistaa uunissa.
Leivos - tuulihatun valmistus:
Sekoita koko jauhot ja suolat kulhoon.
Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
Kiehuta kattila veden ja öljyn kanssa. Kun öljy-vesiseos on kiehumista, lähde kattila ulos uunista. Lisää jauhot heti, samaan aikaan vatkaa jauhot veden joukkoon yhtäjaksoisesti, kunnes taikina on hyvää massiivisuutta.
Kaada taikina sekoituskoneeseen. Lisää vänhä munat yksi kerrallaan taikinalla ennen, kuin minun täytyy saada tasaista paksuista liiteriä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Siirrä leivos pursotuspussiin ja purista pallot pohjustukseen noin 3-4 senttiä.
Ota hattutaikina ulos jääkaapista ja leikkaa taikina ympyrään ja laita sitten leivonnaiset päälle.
Paista tuulihatut 200 asteessa noin 10-13 minuuttia, sitten 180 asteessa noin 15 minuuttia taas.
Täytä maitokiisseli sisään tuulihattuihin ja tarjoa.