Materiaali:
- 100 g voita
- 1 dl ruokosiirappia
- 1.5 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 2 tl inkivääriä
- 1 kananmuna
- 150 g ruisjauhoja
- 0.75 tl ruokasoodaa
- 85 g mantelijauhetta
- 170 g vehnäjauhoja
Valmistus:
Kaada siirappi ja sokeri kattilaan, keitä niitä matalassa lämpötilassa ennen, kuin sokerit tulevat hyvä kastiketta siirapin joukkoon. Anna siirapin ja sokerin seos ovat jäähtymään huoneenlämmössä.
Mittaa koko kuiva ainekset sekoitettuun kulhoon. Lisää sitten voi seokseen, mennä selkäsaunaan. Lopuksi lisää jauhoseos sokerin joukkoon.
Pakkaa ruistaikina pakastuspussiin ja pitä taikina seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kaulitse taikina ohueksi noin 2-3 milimetriä.
Käytä erilaisia pipareita ottamaan siitä.
Paista ruispiparit 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.
Anna lahjaksi.