Materiaali kahdeksille donitseille:
- 200 g vehnäjauhoja
- 2 rkl vehnähapanjuurta
- 1-1/2 tl hiivaa
- 1 tl leivinjauhe
- 1 tl ruokasooda
- 170 ml käsinlämmön vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl öljyä
- 40 g seesaminsiementä
- 250 ml öljyä (keittämiselle)
Valmistus:
Sekoitin juuren ja hiivan veteen. Jätin loput juuri purkkiin odottamaan noin 30 minuuttia.
Laitoin kokonainen kuivan aineksen kulhoon, lisäsin sitten juuri joukkoon ja sekoitin sen tasaiseksi hyvin. Rauhoitin taikinan huoneenlämmössa tunnin ajan. Pätkin taikinan 8 palloon. Pyöritin paloja seesaminsiemeniin.
Kuumensin öljyn kattilassa. Laitoin donitsi itsekukin kattilaan ja keitin kunnes donitsi oli nousua tai molemmat puolet ruskeaksi väriksi.
Koristelin suklaasiirapin ja tomusokerin donitsin päällä.
Nauttaa donitsit!