maanantai 14. lokakuuta 2019

Suklaatiramisu




Suklaatiramisu kahdelle ahneelle:

  • 3 rkl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • purkki mascarponea
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja
  • 16 ladyfingers-keksiä
  • 1,5 sitruunamehua (kuorimatta)

Valmistus:

  1. Puristin sitruunamehun kulhoon ja lisäsin sinne sokerin liukenemaan.
  2. Vatkasin kuohukerman, tomusokerin ja vaniljan pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Lisäsin mascarponen joukkoon kermaa, samalla vatkaten. Kermaseos saa olla olevassa hyvin ja kerkkä.
  4. Lusikoin kolmasosan kermaseoksesta rasian pohjalle paperivuoan päälle, tasoittelin pinnan palettiveitsilla.
  5. Laitin 6 keksiä vertikaalisesti seoksen päälle. Käytin silikonisutin lisäämään sokeri-sitruunamehuseos keksin päälle. Lusikoin toisen kolmasosan kermaseoksesta, tasoittelin taas.
  6. Tein samoin toisen kerroksen keksejä, sokeri-sitruunamehuseoksen ja viimeinkin kermaseosta liian päällimmäiselle koristeelle.
  7. Ripottelin karkin ja kaasin suklaan kastikkeen pinnalla pää. Sitten laitin kakun jääkaappiin jäähdyttämään. Kakun voi tarjota sekä päivänä että seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yardlong papu pasta _ herkullisista Vietnamilaista

Tiedäthän, että kotimaassani vietti kuunkaltaisen uudenvuoden, joten varastoimme sillalle ruokaa ja vihanneksia, kuten tomaatteja, pihan pit...