Suklaatiramisu kahdelle ahneelle:
- 3 rkl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- purkki mascarponea
- 0.5 dl tomusokeria
- 1 tl vanilja
- 16 ladyfingers-keksiä
- 1,5 sitruunamehua (kuorimatta)
Valmistus:
- Puristin sitruunamehun kulhoon ja lisäsin sinne sokerin liukenemaan.
- Vatkasin kuohukerman, tomusokerin ja vaniljan pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisäsin mascarponen joukkoon kermaa, samalla vatkaten. Kermaseos saa olla olevassa hyvin ja kerkkä.
- Lusikoin kolmasosan kermaseoksesta rasian pohjalle paperivuoan päälle, tasoittelin pinnan palettiveitsilla.
- Laitin 6 keksiä vertikaalisesti seoksen päälle. Käytin silikonisutin lisäämään sokeri-sitruunamehuseos keksin päälle. Lusikoin toisen kolmasosan kermaseoksesta, tasoittelin taas.
- Tein samoin toisen kerroksen keksejä, sokeri-sitruunamehuseoksen ja viimeinkin kermaseosta liian päällimmäiselle koristeelle.
- Ripottelin karkin ja kaasin suklaan kastikkeen pinnalla pää. Sitten laitin kakun jääkaappiin jäähdyttämään. Kakun voi tarjota sekä päivänä että seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti