keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Riisinuudeli vihannekset




Materiaali kahdelle:

  • 50 g valkokaalia
  • 50 g punakaalia
  • puoli paprikka
  • 50 g parsakaalia
  • 50 g romatomaattia
  • 150 g riisinuudeleitä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 tl aurinkoöljyä
  • 2 rkl teriyaki-kastiketta
  • 2 pientä salottisipulia
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Kiehunta vettä kattilaan, kunnes kiehuttava. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen ja kietä ne noin muutama minuuttia ennen kuin kypsyä.
  2. Kuori ja leikkaa salottisipuli ohuiksi sivuiksi. Paloittele kaksi erilaista kaalia ja parsakaali, halkaise romatomaatti.
  3. Keitä seesamiöljy ja aurinkoöljy pannulla tuokiossa. Lisää sitten salottisipulipaloit, sekoita ne ennen kuin ruoan tuoksu on ilmaista.
  4. Kaata tomaatit, parsakaalit pannuun noin viisi minuuttia ja sekoitettu hyvin. Lisää wökkiin lopuksi valkokaalpaloit ja punakaalipaloit keskilämpötilassa noin 15 minuuttia. Mausta vihannekset teriyaki-kastikkeella. Lisää suolaa tarvittaessa.
  5. Ripottele pinnalle mustapippuria ja hienosti hienonnettu valkosipuli paistamisesta.
  6. Nauttamaan ruokaa!

maanantai 7. lokakuuta 2019

Kurpitsakeitto tahinin kanssa

Materiaali kahdelle:

  • 1 pieni kurpitsa
  • 2 rkl tahinia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Leikka kannen kurpitsaa pois ja koverran sisäpuolet lusikkana. Paista siemenkurpitsa pannuun, kunnes sen ruskeaksi ja laita nittä lasikuppiin jääkaapissa.
  2. Kiehunna kurpitsa höyrykattilaan, muista laittamaan kovertaminen pohjassa että, niin kurpitsa olisi kypsynyt höyrynä. Jälkeen noin 25 minuuttia ota höyrykattila pois uunista ja odota kurpitsa alhainen lämpötilä puolessa tunnissa.
  3. Lusikoi pehmeä kurpitsaliha lisäksi tehosekoitin, lisää sitten blenderiin tahinit, suolat ja kookosmaidot sekä vettä sen verran. Keitto seikoitetaan tasaiseksi.
  4. Kaada keiton joukkoon pannuun kiehunnalle muutamassa minuutissa. Keiton voi lisätä kulhoon tai kuorta kulhona.
  5. Tarjoa heti leivän kanssa.

keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Punajuuri spagetti



Materiaali:

2-3 annos
  • pieni punajuuri
  • 150 g spagetti
  • 2 rkl kermajuustoa
  • tuore persilja
  • sokeri
  • suola ja pippuri
  • oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Kuumenna vettä suolalla ja oliiviöljyllä, sitten lisää spagetti kiehumaan noin 25 minuuttia ennen kuin pastaa kypsyvät veden kiehunnassa.
  2. Kuori ja leikkaa punajuuri pienesti ohuiksi langaksi.
  3. Sulata voi pannulla ja kun se kuohahtaa kunnolla, lisää joukkoon punajuuri, sitten kermajuusto ja mausteet sekä sokeri, sekoitus. Punajuuri on tullut kypsiä muutamassa minuutissa.
  4. Laita spagetti keksilautaselle ja kaada juurinryhmää ympärille. Koristele tuore persilja päälle.
  5. Tarjoa heti kun se on vielä lämminruokaa.

perjantai 27. syyskuuta 2019

Sydän salaatti kananmunalla




Materiaali kahdelle:

  • 250 g peperomia pelluci
  • 5 salottisipulia tai 1 punasipuli
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl ruskea sokeria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl hunaja
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna 

Valmistus:

  1. Kiehuin muna kattilaan viisi minuuttia, lisäksi voisin kylmässä vedessä viiden minuutin ajan.
  2. Kuorin ja leikasin salottisipuli ohuiksi paloiksi.
  3. Kaasin riisiviinietikka kulhoon, lisäsin sokeri, paprikajauhe, hunaja ja oliiviöljy etikan kulhossa. Sekoittele, että etikan kastikkeet tasaisesti tulevat.
  4. Lisäsin salottisipulipalat etikka-seokseen ja lähtin ne noin puoli tuntiä. 
  5. Laittoin sydän salaattia suuri kulhoon, sitten kaatoin etikka-seos päälle, lisäksi voisin munaa viime kerroksena.
  6. Tarjoa heti kiehuvan riisin kansaa tai riisinuudelilla.

maanantai 23. syyskuuta 2019

Hummus

Tahinin materiaalia:

  • 500 g valkoseesaminsiementä
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Kuumenna pannulla seesaminsiemenellä noin 10 minuuttia tai kunnes seesaminsiemenistä ovat vaalean rusketusta. Anna ne rauhoittaa muutamaan minuuttiin.
  2. Käytä blenderi tulevat hienosti tasainen tahinia.
  3. Sekoita kaikki ainekset blenderissa ennen kuin tahini sekoitetaan tasaiseksi, maustetaan sopivan suuta.

Humuksen materiaalia:

  • 200 g kikherneitä
  • 1 tl tahinia
  • 0.5 valkosipulinkynttä
  • 1.5 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • hyppysellinen savupaprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 laakerinlehteä

Valmistus:

  1. Pesin kikherne alla vesihanasta.
  2. Kylmän vettä lisäksi kikherneden kulhoon ja laitoin sitä jääkaapissa ennen kuin hyvin kypsyys.
  3. Kietin kikherne suolan vedessä, lisäksi oliiviöljy ja laakerinlehti kertaa sinne. Kuumesin joukkoon puoli tuntia. Voisit tarkistanut sen sormella tai suulla, olet tiennyt kypsästi sitä.
  4. Lisäsin siemen tehosekoittimeen ja kaadoin tahini, sitruunamehu, paprikajauhe, ripaus suolaa ja hienosti valkosipuli pinnan päälle. Kaadoin hieman siemenen veden kiehuntaa niin että apumaan tekee helposti ja nopeasti konetta.
  5. Kaadoin humus levyyn ja korvasin oliiviöljy kansaa hieman kikhernesiemenet päälle.
  6. Tarjoa heti crepe tai leivän kansaa. Voit syödä kasvistä jos halutessasi.

tiistai 17. syyskuuta 2019

Paistettu kasviskevätrulla



Materiaali:

täytyin viisikymmentä rullia viidelle annokselle
  • puoli taaro 
  • puoli porkkana
  • 50 g juudaksenkorvasientä
  • 50 g lasinuudelia
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus sokeri
  • 400g tuore lehtitaikinaa ( 10x10 senttia/ yksi lehtia)
  • auringokukkaöljyä

Valmistus:


  1. Pese ja kuori peruna, porkkana ja taaro hyvin. Leikkaa niitä hienosti lyhyet merkkijonoon.
  2. Laita nuudeli veden kulhoon noin 20 minuuttia ja samoin sienelle muut kulhossa. Sitten leikkaa nuudeli lyhyeksi osaksi ja sientä samassa muodossa juurikasta.
  3. Paista öljypannussa porkkanoita, taaroja ja perunoita muutamassa minuutissa ennen kuin kokonaisjuurikas tuleva kysyydeksiä. Lisää nuudeli kasvispannuun ja mausta kasviksen päälle mausteseosta ja sekoita niitä hyvää yhdistelmää. Kasvispannu mieluummin toteuttaa tunnin suhteellinen lasku lämpötila.
  4. Ensin pikku kasvikset lisännyt keskissa leivonnassa lehtitaikinassa.
  5. Toinen rullaa lehtitaikina ja laita niitä levyyn. Tee muut rullat samoin.
  6. Kolmas uppopaista rullat öljyn pannussa kanssa keskilämpötila kunnes ruskeaksi ja pehmeäksi kokorulliksi.
  7. Tarjota riisillä ja vihanneksella tai itsensä vihannekset kanssa.



torstai 12. syyskuuta 2019

Kala tomaatin kastiketta kanssa



Materiaali:

3-4 annosta
  • 300 g kalaa
  • 2 tomaattia
  • 2 valkosipulikynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1tl mauste kurkumä jauhetta
  • ripaus suolaa
  • pippuri ja sokeri
  • 1 tl kalakastike
  • 0.5 tl sienijauhetta
  • 3 tl musta sokerikastiketta
  • öljyä

Valmistus

  1. Pese kalat hyvin ja leikkaa yksi kala kolmeen osaan, sitten laita kaloja siivilään kuivaamiselle.
  2. Pilko valkosipuli, salottisipuli hienoksi silpuksi.
  3. Käytä keksipannu kalan kiehumiselle.
  4. Lisää kala pannuun ja ripottele niiden päälle kokonainen ainnekset ilman tomaatti ja vähän valkosipuli. Sekoita yhdessä hyvin. Anna ne rahallisessa noin 30 minuuttia.
  5. Lisää hyvin hienoksi silputtu tomaattia toiseen pannuun ja kypsää jälkeen paistaa hienosti valkosipuli muutamassa minuutissa.
  6. Lisää vettä, kiehutä tomaatin kastiketta noin 15 minuuttia.
  7. Sekoita kaloja tomaattikastikkeella hyväksi sekoitukseksi, sitten kiehutä niitä matalaan lämpötilään noin 30 minuuttia kastikkeelle ja mausteelle tuleva sisään lihan kalaa.
  8. Tarjoita riisilla ja kasviskeitolla.
  9. Bon appetit ruokasi!

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...