Tahinin materiaalia:
- 500 g valkoseesaminsiementä
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistus:
- Kuumenna pannulla seesaminsiemenellä noin 10 minuuttia tai kunnes seesaminsiemenistä ovat vaalean rusketusta. Anna ne rauhoittaa muutamaan minuuttiin.
- Käytä blenderi tulevat hienosti tasainen tahinia.
- Sekoita kaikki ainekset blenderissa ennen kuin tahini sekoitetaan tasaiseksi, maustetaan sopivan suuta.
Humuksen materiaalia:
- 200 g kikherneitä
- 1 tl tahinia
- 0.5 valkosipulinkynttä
- 1.5 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- hyppysellinen savupaprikajauhetta
- ripaus suolaa
- 3 laakerinlehteä
Valmistus:
- Pesin kikherne alla vesihanasta.
- Kylmän vettä lisäksi kikherneden kulhoon ja laitoin sitä jääkaapissa ennen kuin hyvin kypsyys.
- Kietin kikherne suolan vedessä, lisäksi oliiviöljy ja laakerinlehti kertaa sinne. Kuumesin joukkoon puoli tuntia. Voisit tarkistanut sen sormella tai suulla, olet tiennyt kypsästi sitä.
- Lisäsin siemen tehosekoittimeen ja kaadoin tahini, sitruunamehu, paprikajauhe, ripaus suolaa ja hienosti valkosipuli pinnan päälle. Kaadoin hieman siemenen veden kiehuntaa niin että apumaan tekee helposti ja nopeasti konetta.
- Kaadoin humus levyyn ja korvasin oliiviöljy kansaa hieman kikhernesiemenet päälle.
- Tarjoa heti crepe tai leivän kansaa. Voit syödä kasvistä jos halutessasi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti