keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Paistettu tofu-kimchi ja tomaattikastikkeella



Materiaali kahdelle:

  • 150 g tofua
  • 80 g kimchiä
  • 2 rkl tomaattikastiketta (Tein sen ennen)
  • 1 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 0.5 tl inkiväärijauhetta
  • 3 valkosipulikynttä
  • 2 pientä salottisipulia
  • suolaa ja pippuria
  • aurinkoöljyä

Valmistus:


  1. Pilko valkosipuli ja salottisipuli hyvin hienonnettu.

  2. Paista silputtu valkosipulija ja silputtu salottisipulija ja aurinkoöljy pannulla tuokiossa.

  3. Lisää tofu pannuun ja keitä kaksi minuuttia. Tomaattikastike ovat lisäksi tofu joukkoon, samaan aikaan laita kasvislientä tuossa. Mausta tofu joukkoon kuivan ainneksen kanssa. Keittää muutama minuutti. 

  4. Kun nähdä tofu kiinteämpi kuin. Laita kimchi tofun päälle ja kietä sitten 2-3 minuuttia.

  5. Tarjoa heti keihuvan riisin kanssa. Nauti mikä sittä haluat
    !

keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Suklainen banaanikakku


Materiaali kahdelletoista:



  • 500 g mantelijauhoja
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 3 pieni banaania
  • 30 ml kookosöljyä
  • 120 ml hunajaa


Päälle:

  • 2 rkl tummaa suklaata
  • 3 rkl mantelimaitoa

Valmistus:




  1. Laitoin mantelijauhojen, leivinjauheiden, kaakaojauheiden ja suolojen suuriin kulhoon. Sekoitin kuivan jauhojen hyv
    äksi tasaiseksi.

  2. Lisäsin munan, että ovat rikkonut niiden rakenne, jauhojen kulhossa. Muussasin banaanin ja lisäksi jauho joukkoon. Aivan samoin kuin hunaja ja kookosöljy. Hienosti sekoittaa.

  3. Kaasin taikinan kaksitoista kakkuvuokaan ja paistoin noin 45 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä ennen koristusta.
Make-up:

  1. Sekoitin maidon ja suklan kulhoon. Kun joukon suklaa jo oli koristus. Kaasin niiden kakkujen päälle
    .
Anna nauttamaan nyt sinun kakkusi, jotain tein niiden sinulle!


maanantai 18. marraskuuta 2019

Sisällyksetöndonitsit vietnamilaista


Materiaali kahdeksille donitseille:

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl vehnähapanjuurta
  • 1-1/2 tl hiivaa
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl ruokasooda
  • 170 ml käsinlämmön vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl öljyä
  • 40 g seesaminsiementä
  • 250 ml öljyä (keittämiselle)

Valmistus:


  1. Sekoitin juuren ja hiivan veteen. Jätin loput juuri purkkiin odottamaan noin 30 minuuttia.

  2. Laitoin kokonainen kuivan aineksen kulhoon, lisäsin sitten juuri joukkoon ja sekoitin sen tasaiseksi hyvin. Rauhoitin taikinan huoneenlämmössa tunnin ajan. Pätkin taikinan 8 palloon. Pyöritin paloja seesaminsiemeniin.

  3. Kuumensin öljyn kattilassa. Laitoin donitsi itsekukin kattilaan ja keitin kunnes donitsi oli nousua tai molemmat puolet ruskeaksi väriksi.

  4. Koristelin suklaasiirapin ja tomusokerin donitsin päällä.

  5. Nauttaa donitsit!



torstai 14. marraskuuta 2019

Munakoisocurry


Materiaali kolmelle:

  • 2 munakoisoa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl sienijauhetta
  • 100 g sieniä
  • 1 dl kasvisliemiä
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta maustekurkumaa
  • tuoretta korianteria
  • oliiviöljyä

Valmistus:


  1. Pese munakoiso ja sieni.

  2. Leikkaa munakoisot pieniksi kuutioksi, samoin sienet. Hienonna silputtu kurkuma, salottisipuli ja valkosipulinkynttä hyvin.

  3. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa. Laita silputtu valkosipuli, silputtu kurkuma ja hienoksi hakattu salottisipuli kattilaan. Kun haistele tuoksu ilmassa, samaan aikaan lisää kuutiomunakoiso. Mausta suolalla, paprikajauheella ja sienijauheella. Sekoita munakoisoseos muutamassa minuutissa. Lisää kasvisliemi seokseen, jälkeen kuumenna seos noin 5-7 minuuttia, lisää tomaattipyre ja sieni munakoisoseokseen. Keitä kunnes munakoiso joukkoon on pehmeäksi.

  4. Tarjoa heti riisilla tai riisinuudelilla.

keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Paistettu riisi vihanneksella



Materiaali kolmelle:

  • 2 porkkanaa
  • 80 g kiinankaalia
  • 1 purjo
  • 1 rkl soijaöljyä
  • 150 g kiehuvaa riisiä
  • 2 kananmunaa

Valmistus:


  1. Riko munat kulhoon. Lisää suola ja pippuri. Sekoita sitä tasaiseksi. Paista munaseos pannussa noin 2-3 minuuttia, kaada paistettu muna lautaseen rauhallisuutena. Pilko paistettu muna pieniksi palasiksi.

  2. Pilko porkkana, purjo ja kiinankaali pieniksi paloiksi. Kuumenna kattila soijaöljyllä pohjassa. Lisää sitten kattilalle hieno paloin purjo, jälkeen muutamaa minuuttia, lisää paloin porkkana. Sekoita kunnes porkkana on pehmeää. Kolman ruoka lisäämään kattilaan on paloin kaali. Jälkeen 2 minuuttia, kiehuva riisiä jatkuu lisäämään kattilaan. Paloin munat ovat lopullinen osa. Kietä kunnes riisiseos on pehmeää ja kuivaa.

  3. Tarjoa heti kun paistettu riisi on vielä kuuma. 

maanantai 4. marraskuuta 2019

Paistettu vihreä papua




2:lle


  • 250 g vihreä papua
  • 2 valkosipulikynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl simpukankastike
  • 1 tl paprikajauhe
  • 1 rkl kasvisöljyä

Valmistus:

  1. Pesi vihreän pavun alla kylmä vesihanaa. 
  2. Pilkkoi valkosipulikynnen ja salottisipulin hienoksi.
  3. Kuumensi pannun kasvisöljyllä minuutissa, lisäsin sitten hienoksi silppua valkosipulikynnet ja salottisipulien. Sekoita. Kun haisteli hyvin tuoksuista tai salottisipulein ja valkosipulikynnet oli vaalean ruskea. Kaasi vihreän pavun pannuun ja sekoitti niiden simpukan kastikkeen kanssa. Jälkeen noin 5-7 minuuttia, Kaasi vihreän pavut kulhossa.
  4. Tajosi heti kananmunalla ja riisilla.

tiistai 29. lokakuuta 2019

Kala- tomaattikeitto



3: lle

  • 3 pientä tomaattia
  • 1 selleri
  • 450 g kalaa
  • 250 g pastarusettia
  • 2 dl vettä tai liemeä
  • 2 valkosipulikyntä
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl hunaja
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Pese kala, selleri ja tomaatti kylmään veteen.
  2. Leikkaa kala kolmessa osassa, selleri ja tomaatti kuudessa osassa poistaa.
  3. Kiehu pasta kattilaan suolan veden kanssa, eli noin 10 minuuttia.
  4. Laita kalat erilaiseen kattilaan, lisää hienoksi silputtu salottisipuli ja valkosipuli. Mausta ne suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja hunajaa. Anna kaloijen levätä muutama minuutti ennen valmistamista.
  5. Keitä kalat keskilämpötila minuutissa, sitten kaada vettä ja kuumenna kiehuvaksi ja lisää tomaattipalat ja kiehauta 5 minuuttia, on aika lisätä selleri joukkoon keitto. Mausta taas jos haluat.
  6. Kaada kalakeitto kulhoihin pastoilla.
  7. Tarjoa heti!

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...