torstai 19. joulukuuta 2019

Maitokiisseli kerma


Materiaali:

  • 4,8 dl maitoa
  • 30 g maissitärkkelystä
  • 115 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 55 g voita
  • 1/2 rkl vaniljaa

Valmistus:

  1. Kuumenna maito matalalla lämmöllä kattilaan, ei tarvettaa kiehuvaksi.
  2. Mittaa voi, sokeri, maissitärkkelys ja munat suureen kulhoon. Sekoita nitä tasaiseksi hyvin.
  3. Lusikoi lämmin maito, lisäksi voiden joukkoon. Sekoittaa.
  4. Lisää koko voi-maitoseos maidon kattilaan. Keitä joukkoon kerma matalalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kerman joukkoon on tullut massiiviseksi seokseksi.
  5. Kaada kiisseli lasilaatikkoon ja päällystä pakastus kelmuna. Säilystä sitä vähintään kaksia tunteja jääkaapissa.
  6. Tarjoa voileivällä tai tuulihatulla.

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Punaviinisiirappi



Materiaali:

  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 5 neilikkaa
  • 2 tähtianista

Valmistus:


  1. Mittaa viini, sokeri ja maustettu kattilaan

  2. Keitä nitä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

  3. Ota siirappi ulos uunista. 

  4. Anna siirappi rauhallinen huoneenlämpö.

  5. Sekoita punaviinisiirappi soodavedellä

  6. Tarjoa nitä joulupöytässä.



Paistettu suolainen valkojuuri


Materiaali kahdelle:

  • 100 g suolaista valkojuurta
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulikyntä
  • oliiviöljyä
  • sokeria ja pippuria

Valmistus:


  1. Leikkaa suolainen valkojuuret ohutlevyksi ja nyöriksi sitten.

  2. Valitä nyörinjuuret veden kulhossa sentään kahta tuntia.

  3. Kuumenna öljy kattilalla minuutti.

  4. Paista hienosti silputtu salottisipuli ja valkosipulikynsi kattilaan.

  5. Lisää sitten nyörinjuuret sipulin joukkoon.

  6. Mausta sokerilla ja pippurilla.

  7. Sekoita seos muutama minuutti kunnes juuri on kypsyä ja kaunista väriä täysin.

  8. Tarjoa heti riisipuurolla tai riisillä.

maanantai 16. joulukuuta 2019

Kandeerattu inkivääri


Materiaali:

  • 200 g inkivääriä
  • 1,5 dl + 0,5 dl vettä
  • 250 g hienoa sokeria

Valmistus:


  1. Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi kuutioksi.

  2. Pese inkiväärikuutiot veteen monta kertaa.

  3. Kuumenna 1,5 dl vettä kuutiolla kattilaan kiehuvaksi. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes inkiväärikuutiot tulevat kypsyäksi ja älä pitää vesi kattilaan.

  4. Lisää sokeri ja 0,5 dl vettä kattilassa. 

  5. Keitä kandisokeri matalalla lämmöllä noin 15-18 minuuttia. Jos tykkäät tuodamaan kandeerattu inkivääriä valkonaispaidan ympäröimä, lisäksi muutama minuutti.

  6. Ota kattila ulos uunista.

  7. Säilytä karamellit lasipulloon.

  8. Tarjoa kuuman teen kanssa.

sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Ruispiparit - ruokalahjat


Materiaali:

  • 100 g voita
  • 1 dl ruokosiirappia
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 150 g ruisjauhoja
  • 0.75 tl ruokasoodaa
  • 85 g mantelijauhetta
  • 170 g vehnäjauhoja


Valmistus:


  1. Kaada siirappi ja sokeri kattilaan, keitä niitä matalassa lämpötilassa ennen, kuin sokerit tulevat hyvä kastiketta siirapin joukkoon. Anna siirapin ja sokerin seos ovat jäähtymään huoneenlämmössä. 

  2. Mittaa koko kuiva ainekset sekoitettuun kulhoon. Lisää sitten voi seokseen, mennä selkäsaunaan. Lopuksi lisää jauhoseos sokerin joukkoon.

  3. Pakkaa ruistaikina pakastuspussiin ja pitä taikina seuraavaan päivään jääkaapissa.

  4. Kaulitse taikina ohueksi noin 2-3 milimetriä.

  5. Käytä erilaisia pipareita ottamaan siitä.

  6. Paista ruispiparit 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

  7. Anna lahjaksi.

perjantai 13. joulukuuta 2019

Perunasiilit


Materiaali kolmelle:

  • 3 keskiperunaa
  • 150 g cheddarjuustoa
  • 1 tl kuivaa basilikaa
  • 1 tl kuivaa rosmariiniä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:


  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat huolellisti.

  3. Laita sy
    ömäpuikot vieressä perunan monipuolisuutta. Älä leikkaa pohjaan asti, vain liikuttava syömäpuikko. Leikkaa molemmat johtajalla, jollaka on vertikaalista ja horisontaalista.

  4. Mittaa juusto, basilika, rosmariini,suola, pippuri ja lisäksi perunoihin hienosti. Lopuksi ripotele oliiviöljy päälle.

  5. Paista perunasiilit uunissa noin 45 minuuttia.

  6. Tarjoa siili salaatin kanssa.

Sakuracocktail


Materiaali kahdelle:

  • 480 ml sakurakukkaviiniä
  • 6 rambutaania
  • 2 keskilasiviiniä




Valmistus:


  1. Kuori rambutaanit ja ota liharambutaanit ulos vaikeasta siemenestä.

  2. Sillä aikaa säilytä viini kuorrutukseksi jääkaapissa.

  3. Kaaada sakuraviini lasipuppiin.

  4. Mittaa rambutaani, joka täytyy saada viinikuppi on kolme hedelmää.

  5. Tarjoa heti piparkakulla tai taatelisuklaalla.



Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...