Maitokiisseli kerma


Materiaali:

  • 4,8 dl maitoa
  • 30 g maissitärkkelystä
  • 115 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 55 g voita
  • 1/2 rkl vaniljaa

Valmistus:

  1. Kuumenna maito matalalla lämmöllä kattilaan, ei tarvettaa kiehuvaksi.
  2. Mittaa voi, sokeri, maissitärkkelys ja munat suureen kulhoon. Sekoita nitä tasaiseksi hyvin.
  3. Lusikoi lämmin maito, lisäksi voiden joukkoon. Sekoittaa.
  4. Lisää koko voi-maitoseos maidon kattilaan. Keitä joukkoon kerma matalalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kerman joukkoon on tullut massiiviseksi seokseksi.
  5. Kaada kiisseli lasilaatikkoon ja päällystä pakastus kelmuna. Säilystä sitä vähintään kaksia tunteja jääkaapissa.
  6. Tarjoa voileivällä tai tuulihatulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kymmentä katuruokaa blogissa

  Vietnamilainen pannukakut Kiinalainen violetti jamssi mantou Bataatti - Yleinen Vietnamilainen ruoka Chai tow kway Mungpapu sokerisoppa   ...

Sousiollinen Posti