"Keisari on alasti"... mutta niin upeitten vaatteitten alla_ Stanislaw Jerzy Lec'

Elämästä on minulle vaikea päivää haasteellista, että on ihanaa asiaa. Siillä ovat ylläpitänyt kaksi tekosyya, jotkakin olisi laiskuukseni ja vähemmän tietojani keittiössä. Asiat pitäisi fileoituna päivittäin.

  • 250g riisiä
  • 0.6l kanalientä (eilistä kiehunta olevaa broilerinpaussiä)
  • 3rkl auringokukkaoöljyä
  • 2 pientä sipulia
  • 2 pientä valkosipulia
  • 1tl korianterinsiemeniä
  • 1tl kuminansiemeniä
  • 1tl kuivattua tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • 50g lihasten simpukkaa
  • 50g poistaa kuorinta katkarapua
  • 1 tomaatti ( leikkaamaan kuutioituna ja korvaamaan granaattiomenan siemeniä)
  • 1 paprika (leikkaamaan kuutioituna ja korvaamaan granaattiomenan siemeniä)
  • tuoretta korianteria ja persiljaa
  • 100g parsakaalia (leikkuutavat pienempi palat)
  • 50g sieniä (leikattu ohuiksi viipaleiksi)
Kuumensin öljyn kannussa ja paistoin pienet viipaleet valkosipulin ja sipulin. Kun seoksella on haistettut hyvin laittamaan koko kuivat siemeniä kannulla minuutissa ja jatkaamaan on riisit ja sekoittelin niitä muutamaan minuutin. Siinä ajassa lurittelin öljyisen lisäys pannussa ja kuutioituna tomaattien ja paprikien. Sekoittelin niitä taas. Kaadoin sitten kanaliemen paistinpannussa. Samaan aikaan en tieda pitämään keski lämpötilassa tai korkea lämpötilassa, niin että kiehutin sen keskina kuumena.

Riisi kypsyi hissuksiin noin 25 minuuttia ( riisi pitäisi olla juoda  hidaskasvuisen hyvää_ hitauksen on hyvää että on ihanaa!). Laitoin sienit, simpukat ja katkaravut päältä riisillä ja riisi mennä nukkumaan loppua paikkaa. Jälkeen 10 minuuttia laitoin parsakaalit päältä riisikannulla. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. Odotetaan kaikkihan ruokaa pitäisi olla tulee hyödyllisesti. kun luottamukseni on suurempi kuin ja tuntelmassa vapaukseta seisomiseta keittiössäni

Lurittelin riisiseos kaksi levya, itse ruokaa ovat hienoa niin, että ei tarve muodostaa kuitenkin asiaa. Toivottavasti nauttit illallisemme!


naudan ulkofileestä grillissä - syömme ulkona

Naudan ulkofileen tarvedelle

  • 250g naudan ulkofilettä
  • kokonainen mustapippuria (ehkä äläkä muotoilevat toinen pippuriä keittiössäsi)
  • rosmariinia
  • suolaa ja oliiviöljyä
  • kuivattuja valkosipulilastuja
  • hunajaa

kasveja grillissä

  • 3 keskitomaattia
  • 1 verioranssia
  • 1 omena
  • kourallinen parsaa
  • 2 sipulia
Kuumensin sansairella vettä kattilaan 50 asteeseen. Laitoin heppapaketit veteen 45 minuutiksi. Lihanaudan pitänyt olla kylvettänyt kokonaisia mustapippuria myöskin oliiviöljyä ennen se laittanut muovipakkauksesta viipalella valkosipulilla ja rosmariinilla. Kaadoin lihapakkauksen hiljalleen veteen ehkä noin 50 minuuttia tai enemmän kuin (Kuinka monta tuntia on käytetty sille?)

Olen leikannut tomaatin, omenan ja oranssin kahdeksan pienen viipaleen. Parsalle ja sipulille olla leikannut puolinkin. Laitoin ne isoon kulhoon pippurilla ja oliiviöljyä kanssa. Odottamalla muutamaan minuutin.

Tänään on talvipäivää ja myös pitkään aikaan emme syömään yhdessä rauhanomaisessa ilmasta ulkona ruoanlaitto, niin että meillä on mini nuotiomassa päivälliselle. Jälkeen olemme rakentanut telttamassa ja olen valmistanut puinen paisto.

Laitoin lihan ja kokonaisia kasvia paistopeltilla ja ylemmän tuliä. Laitoin lihan ja kokonaisia kasvia paistopeltilla ja ylemmän tuliä. Paistoin ne hämäräksi ruskeaksi kokonaan ja laittamaan kaksi levyssa. Samaan aikaan pidät juomassa teetä tai viiniä. Palvelemassa mikä vain kuinkin haluat.

Suklaajuustokakkua tai ihanaa salaisuutena

Ainekset

Pohjan kakkuun 

  • 175g suklaakeksijä (Domino original_Fazer)
  • 80g voita (sulattamalla)
  • 300g juustokermaa
  • 100g sokeria
  • 40g sokeriton kaakaojauhetta
  • 100g kermaa
  • 0.5rkl vaniljajauhetta
  • 4 kananmunaa

Suklaa ganache

  • 100g paritalosokeria suklaalastuja
  • 30ml kuohukermaa

Suklaa vispikermaa

  • 120ml kylmää kuohukermaa
  • 2rkl sokerijauhetta
  • 1.5rkl sokeriton kaakaojauhetta
  • 1tl vaniljajauhe

Tekeva pohjan kakun:

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Irtopohjavuoka 15 senttiä käyttämässää leivinpaperin kanssa pohjassa ja kokonaan sivut.

Suklaakeksit ja sulaa voita jotka sekoittavat kulhossa kuin pehmeäksi ja kaatamaan se irtopohjavuokaan ja tekemisissä yhteen puristettu alapuolisen kuppimalla ja myöskin koko sivut. Kuumensin pohjan uunissa noin 10 minuuttia. Se on ottanut kylvettää kun valmistan lopun täyte.

Sekoitin juustokermat, sokerit, kaakaot ja vaniljaa suuriin kulhoon ja jompikumpi munan yksi aikaa kunnes tasaiseksi seokseksi. Kaadoin seos pohjan kakkuun ja ja käytän lämmin veden kylvettämässä sille (lue: ohjeet tällä). Se pitää koko kakkua älä kuivakas. 

Kuumensin kakun uunissa noin tuntia ja 5 minuuttia, niin sitten sammutan uunin ja kakun olla pitäisi jatkanut noin 30 minuuttia uunissa ja sihän olla kylmää hitaasti ja avaaminen oveen uunia ja jatkaminen apuna kakun kylmempi kuin. Laitoin kakun jääkaapissä 6 tuntissa tai yöpyminen.

Suklaa ganache :

Sulatin suklaalastut ja kuohukermat muut pannussa muutaman minuutin seokseksi kunnes tasaiseksi. Lusikkasin suklaan päällä kakkulla, kuinkin myökaan tee kerros juustokakkua.


Suklaa vispikermaa:

Lisäsin kuohukermat, sokerit, kaakaojauhet ja vanilja isoon sekoitin kulhoon ja vatkaan korkeanopeuksella kun se saavuttaisi jäykkäksi huippuna muotoa. Suklaa kuohukermaa laittaa pinnalla suklaaganache. Kaariviiva suklaa ja kaakaojauhetta, jotkan käytän koristukselle päällä juustokakkua.

Miten tuntet suklaa juustoa? Haluatko syömään sitä? Haluatko tee se yhdessä minä? Miten tiedät enemmän tai vähemmän "suolaa" ruokassa? 

Love is fresh air forever!

Punaviiniä lämmin suklaa kanssa


kaksi kupille

  • 200g suklaalevyä (pure dark 70%)
  • 100g sokeriton kaakaojauheesta
  • 50g ruokosokeria
  • 25g kanelijauheesta
  • ripaus suolaa
  • punaviiniä
  • kanetitanko ja kaakaojauheesta
Suklaan, kaakaojauhe, sokerin ja kanelin olisi sekoittanut yhdessä suuriin kattilaan. Lisäsin maidon ja tuoda mukanaan hauduttaminen vielä keskimaan lämpötissä. Sekoitin niiden lämminksi ja sileäksi noin 5 minuuttia. Noustin ripaus suolalla.

Poistin kattilan kuumuuksesta ja lisäsin punaviinin, kaadoin sitten kaksi kupiihin. Teen sen taas kun kävely ulkomatkamaan että on erikoinen matkaamme, mutta en voisin nähdään neidän täsmällisesti. No matter what, koska minulla on ihanaa päällä seuraavanlaiselle.



Simpukan leipässä

Simpukka ja Leipä tarvedelle

  • 6 pienen taikinan leipää ( tai enempää jos voit)
  • 500g simpukkaa
  • 125g perunaa
  • 20g suolaton voita
  • 30g savupekonia
  • 1 pieni sipuli
  • 1 puoli purjosipuli
  • 1 varsiselleri
  • 1rkl maissitärkkelyä
  • 100ml täysmaitoja
  • 100ml kuohukermaa
  • 1 laakerinlehti
  • 100g kalafileeta
  • suolaa ja pippuria ( juuri muista mustapippuria!)
  • persiljaa
  • hunajaa
Simpukan kiehauttaa kattilassa vedella ja suolaa kanssa. se pitäisi kuumennuksen päälle muutamaan minuutin kunnes simpukan avoinnana. Kaadoin niiden isoon kulhoon ja odotoin simpukat ovat kylmäksi kylliksi kädensija kädelleni poistoin lihahan simpukasta muut kulhoon.

Kuorin perunat ja paloin ne 1.5 senttia, sitten kiehutin osan perunakuutioista pannuun suolan ja veden kanssa noin 5-10 minuuttia. Kun perunakuutioin ovat pehmeähän, se laittasin muut kulhossa.

Sulatin voin suurissa pannussa keskisuuriin lämpötilaan ja paistoin pekonit, sipulit, purjot ja lehtisellerit kunnes ne pehmeäksi. Lisäsin sitten maissitärkkelyn ja kiehutin minuutissa. Maidoin ja kerman kaataa pannussa ja kiehauttaa noin muutamaan minuutin. Jälkeen simpukan, perunan ja laakerinlehtin lisävät liemen pannuun ja värähtävät kunnes paksuiseksi. Maustoin suolalla ja pippurilla ja sekoitin sen hyvin seoksen.

Kaikki leivällä ovat hatun päälle leikkaamalla top itsensä ja käytän lusikan ottamassa sisäisen ulos. Kaadoin simpukkasoppa keskustan leipää myömään persiljaa pinnalla.

Ehkä odotan jokamaan illalla kun sinun saaput taloukseminen. Leivän voisi lämpöisen uunimalla niin että syömme hyvä herkullisesta. 


Dutch babies aamulle - vanhan tai uuden juuri muuttamaan näkökulmaankin

Dutch babies tarvidelle

  • 250g vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 2dl maitoja
  • 3rkl hunaja

Pinnalle

  • 50g kinkkua
  • 50g makkaroja
  • voita sulatettuna
  • suolaa ja pippuria
  • kurkku ja tommatti
Kuumenna pannu ja uuni 200 asteeseen noin 10 minuuttia. Että on apua kakun hyvää kasvusta.
Munan, jauhon ja hunajan sekoitettuna kulhossa ja tasaiseksi seokseksi muutaman minuutin. Kaadoin maidon hiljalleen taikinaan samaan aikaan vatkaan sen pehmeäksi hyvinkin. 

Pannulla on ottanut ulos uunista minämällä ja sulamaan voita sitä pohjakin. Nyt taikina kaataa pannuun ja laittaa uunissa 15 minuuttia taas. jos haluat hyvää kakkua jos vain hyvää ruokaa mutta myös käyttämään hyvää tuletta (mittaus käytää noin kuumennuksesta uunista).

Laitoin toinen pannun kuumennuksella ja paistoin voita kinkut, makkarat kanssa. Odottamalla, kokonaan kaksi muotoja kinkun ja makkaran keveäksi ruskeaksi. Leikkasin ne puoleksi viipaleksi ja laitamaan pinnalla kakkua. Kurkku ja tomaatti leikkaamassa paksuus viipaleet mahdomalla kuin voin. Ne laittaa päälle kakkua ja maustaa yhdessä suolaa ja pippuria.

Hyvin tiedät, muutaman paikkaan ei olevat tien jos et mene tuossä (juuri minulle älä sanoa sinulle)


Laskiaismäken ja -pullin ystäväiseille päivää

Ystäväiseille

  • 250g vehnäjauhoja
  • 12g hiivaa
  • 0.5dl sokeria
  • 1tl kardemummaa
  • suolaa
  • 1 kananmuna
  • 50g leivontamargariinia

Voitelu ja koristelu

  • kananmunaa
  • raesokeria
  • mantelilastuja

Täyte

  • 1.5dl puolukkahilloa
  • 1dl vispikermaa
  • 2rkl kinuskikastiketta
Maitoa lämmittää kattilaan kiehauttamalla juuri minuutissa. Kaadoin sitten kulhossa ja lisäämään hiivan ja tein se tasaiseksi sekoiseksi huiskauksemalla. Jälkeen että kaatamassa jauhojaan ja kananmunaan jatkaa sekoitus muutaan minuutin ja haluan sitä hyvin smoothie niin että sekoitin jauhonseos käsilläni. Taikinan jää keittiössä talouspaperia päällä kanssa. Aikana aikaan taikinalla on laskostanut kokomassana. Ehkä osallistun neljä pieneksi osat ja teen pallon jauhon. Laitoin aresokerit ja mantelilasstut ja maaloin paksumman kananmunat pinnalla. Lisäsin sitten taikinahan levyllä uunissa ja anna kuumenna uuni 200 asteeseen noin 20-25 minuuttia. 

Sekoitin kermat ja kinuskikastiket kulhossa. Leikkasin laskiaispullat päällikkö hattullana. Lisäsin hillot ja kermaseos keskimassa pullan ja sitten laitoin hattun pullaan päälle. Hyvää ystävänpäivää!

Silloin tällöin kysyin itseni, miksi

Sydän


on merkityn rakkauksia, saattahan

aivojen järjestelmään



päähän on parempi.




Pasta napoletana kastike

Pasta kahdelle

  • 250g pastaa (tein sen itsellani)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 iso sipuli
  • 2 tomaattia
  • 3rkl tomaattipyrettä
  • basilika
  • suolaa ja pippuria
  • 1rkl oliiviöljyä
Veden ja suolan kiehauttaa kattilassa muutamaan minuutin, lisäsin sitten pasta jatkaa kiehuttamalla kunnes pehmeäksi.

Leikkaan sipulit ja valkosipulit hienoksi leikattava. Kuorin kaksi tomaattia ja myös hajottamassa. Paistoin toinen kattilaan oliiviöljyn kanssa minuutissa. Lisäsin koko sipulit ja valkosipulit kattilaan jatkamaan tomaatitkin. Maustoin suolat, pippurit ja basilakat kastikeeseen jälkeen muutaankin minuutin kaadamassa pastaa. Käytän lusikan hyvin sekoitettuta 

Laitoin pasta kaksi levyyn ja maustamaan pippurin myös hieman suolan jos pidät. Illallisen aikaa jo palvitsemassa!




Lohifilee lämminsavustettu

Tänään on viikkoloppua jonka lokakuu meni työllinen Tampereella, niin että minulla olen ostettu tuorelohi yksin vanhan kauppatorilla. Teen lohifileet savustettu ja odottava Lokakuun tulee takaisin kotiin työpaikalla

  • 1kg lohifileitä
  • 1dl suolaa
  • 2rkl mustapippuria
  • 2 sitruunamehua
  • 0.5dl sokeria
  • iso kimpun tilliä
Suolan, sokerin ja pippurin seostettu hyvin kulhossa. Pesen lohen kylmä vedessä ja sitten kokosivumaan lohen kylvettää suolaseoksessa levyssä. Tilliä mutta katkaista pienemmansti puukkomalla ja paikkamaan lohen pinnalla ja sitruunamehulla kanssa. Laidoin sitä jääkaapissä kaksi päiväissä.

Otan 250g suolan lohta ulos jääkaapistä ja pitää sitä lämpötilallaan huoneen. jättämässä se!

Tällä hetkellä, säähän on hyvää niistä grilliä lohen ulkomailta ohjeistettu. Laitoin big green eggillä jaardissa tietenkin BGE on työkalupakki käyttämänä grillille joitankin asiaa muiten kalan, kanan, kakun, leipän....Ruoka hyväksi makuiseksi kun grillaukseen tässä.

Puuhiilen kuumentaa puumassa tulella kun puuinenhan loppuumaan tulitukselle, lisäämään savustaminen puuista jonka otaa pois kirsikkapuuista ovat hyvä yleispuulaji grillaukseen ja savustamiseen.

Suolan lohen laittaa BGE: ssa ja odottamalla maksimassa 45 minuutin kuumainen suklaakupin kädessäni kanssa. Kun lohen tehdä loppuun, ehkä joku jäämään kodissa. toivottavasti tällä.






Torttusuklaa rakastavaisilleni

Leivonnaiset

  • 90g pehmeä voita
  • 50g jauhemaista sokeria
  • 3 keltuaisetta
  • 200g vehnäjauhoja

Täyte

  • 150g pimeäsuklaa (noin 60-75 prosenttia)
  • 1/2dl raskaksen kermaa
  • 4rkl maitoja
  • 1rkl voita
  • 2 kananmunaa
Keltuainen ja sokerin laitettu kulhossa, jota tasaiseksi sekoitukseksi tee käsin tai sekoituksella. Jälkeen muutaman minuutin, kaadoin jauhot kulhoon ja jatkaan voitamaan niitä. Otin se ulos kulhosta ja laitoin pöydällä, tietenkin ripotellaan jauhot pinnalla ennen. Kätemälläni tein taikinan palloksi jauhoksi, sitten se kierittää talouspaperia ja laittaa jääkaapissä kaksi tuntissa.

Leikkasin leivonnaiset pienemmin viipaleksi ympyrän-piparkakkumuotimalla. Laitoin ne minitortut leivonnaispeltiin ja laitamaan  riisipussit leivonnaiseen. Kuumensin uunin 170 asteeseen. Leivonnainen  makuu uunissa noin 20 minuuttia.

Sekoita munat ja voita kulhoon ja tein niitä hyvää yhteenliittymänä. Kiehaumassa kattilaan maidon ja kerman kanssa muutamaan minuutin. Lisäsin sitten sihän kulhoon, joka suklaa leikkaa pienemmiä. Lusikoidan suklaaseos ja munaseos yhdessä tasaiseksi. Jälkeen että leivonnainen täyttävä suklamakin. Paistoin leivonnaiset noin 5-6 minuutiia uunissa

Tällä ensin on rakkauden ruokaa, olemme syömään kokonaan tämä viikkoa.



Veriappelsiini crème brûlée

Palvelu neljälle

  • 3.5dl kermaa
  • 1,2dl täysmaitoa
  • 7 keltuaista
  • ripaus suolaa
  • 0.7dl sokeria
  • 4 veriappelsiinia
  • 4rkl ruokasokeria tohottamiseen
  • 0.5dl sokeria kahdelle veriappelsiinille
Kuorin kaikkista oranssinsa ja leikkasin veriappelsiinit ohuiksi viipaleiksi, noin 2-3 millin vahvuisiksi. Otan puolihän lisäämään sekoitukseen ja toinen puoli jonka käyttämistä koristeet päälle. Muulla tavalla viipaleet oranssin laittamaan kattilaan sokerit ja voita kanssa ja kiehauttaa noin 10-15 minuuttia.

Kaadoin kermat ja oranssiliemet kulhossa ja sekoitin ne tasaiseksi. Lisäsin sitten sen toinen kulhoon jolla oli keltuaimaan ja sokerit jälkeen tasaiseksi seokseksi lusikkamalla. Viimeinkin sekoitin kaksi seosta yhdessä ja pyyhkäistä ne taas. Kaadoin crème brûlée annosvuokaan ja laitoin se levyyn ja uunissa noin 40-45 minuuttia. Kuumensin uunin 150 asteeseen ennen. Muistella kaatamaan vettä levyyn ennen laitamaan uunissa.

Lisäsin sokerit pinnalla ja käyttämistä olin sisälämpö 84. Tein vanukkaat aluksi huoneenlämmössä ja laittamatta jääkaapissa kun se juuri kuumaan. Pitämään ne tässä noin 3 tunttia. Jälkeen lisäämästä veriappelsiinit pinnalla.

Tänään meilla olemme lisäys C- vitamiinia talvipäivälle. Nautiskella ihanaa talvipäivää!

 

Vietnamilainen "Com ruou" jälkiruoka _ kulti jälkiruoka puolivälin vuotta festivaalilla

  ”Com ruou” (c ơ m r ượ u) on makea ja miedosti alkoholipitoinen herkku, joka on valmistettu fermentoidusta tahmeasta riisistä. Sitä kutsut...

Sousiollinen Posti