Leipätaikina
- 1dl vehnäjauhoja
- 1.25dl täysiyväjauhoja
- 0.25dl muscovado sokeria
- 2rkl leivinjauhetta
- 0.25rkl ruokasoodaa
- 25g leseitä (pidämme paljon sitä!)
- 1 kananmunaa
- 1dl plus maitoa
- 1dl rasvaton maitoa
- 0.25dl voita (huoneenlämmössä sulataan ja jäähdytään
- 0.25dl jogurttia (huoneenlämmössä)
- 0.75dl kuivatut herukaa
Sijoitain kolosiin 12 muffinipaperia muffinipeltiin ja laitoin keksiuuniin. Esilämmitöisin uuni 400 asteeseen. Anteliaasti standardin 12 muffinipeltia voidaan käytää keittosuihkulla.
Sekoitin yhdessä vehnäjauhot, täysiyäjauhot, muscovado sokerit, ruokasoodat, leivinjauhen, suolat ja leseet isoon kulhoon. erinäinenseen kulhoon, vatkaamaan yhdessä kananmunalla, maidolla, voitalla, jogurtilla. Teemme keskella kuivassa ainesosassa sitten kaatamaan märkään ainesosaan itseenhän. Seikoita tasaiseksi. Laittaa kuivatut herukat.
Jakautua kakkutaikinan keskuuteen muffinipeltiin. Paista muffinsseja 15 minuuttia kunnes hammastikkua lisään keskiin sitten viemään ulos selkettähän.
lämpimasti naututeva meidänhän!