maanantai 18. joulukuuta 2017

Kurpitsa, Lehtimangoldi ja Sieni Salaatti


  • 800g kurpitsaa ( hienoksi Hokkaidon kurpitsan)
  • 3 kevät timjamia
  • 1 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynnetta
  • kimpun lehtimangoldia
  • 40g kurpitsan siemetta
  • 50g isokarpaloja
  • suolaa ja pippuria
  • kimpun tuoretta persiljaa
  • oliiviöljyä
Kuumesin uunin 200 asteeseen.

Kuorimaan kurpitsan, poistamaan siemenet ja leikkaan vaajihin. Laittaa ne uunipellillä, heittää timjamilla, merisuolalla ja oliiviöljyllä ja paistaan noin 30 minuuttia kunnes pehmeksi, hiemankin harmaassa reunoissa.

Kuumensin pannua oliiviöljyllä ja sipulilla 5 minuuttia, lisään valkosipulin ja sienin muutaman minuutin pannussa. Loppunkin lisämään mutaman minuutin lehtimangoldia.

Suuriin kulhoon heittäjään kokoon ainekset, vuodenaika merisuolalla, pippurilla myö oliiviöljyä.

Koristellaan paljon tuoriin persiljihin kanssa.



sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Piparkakku-ukkoja

Piparkakulle tarvidelle

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1,5rkl leivinjauhetta
  • 3/4rkl ruokasoodaa
  • 1/4rkl suolaa
  • 1rkl inkivääriä
  • 1 3/4rkl kanelia
  • 1/4rkl maapähkinää
  • 6rkl suolaton voita
  • 3/4rkl ruskeasokeria
  • 1 kananmunaa
  • 1/2dl melassia
  • 2rkl vaniljaa
  • 1rkl hienoksi raastettua limetta kuortaa
Pyykäistään yhdessä jauhot, leivinjauheet, ruokasoodaan, suolaan, inkiväärit, kanelit ja maapähkinät isoon kulhoon kunnes hyvin sekoitin.

Lyödään voita, ruskeasokeria ja kananmunaa toiseen suuriin kulhoon kunnes hyvin sekoitin.

Lisään melassit, vaniljat ja limen kuortaa ja sekoitetaan taas kunnes sekoittajan sileiski. Sitten kaataa sen kuivaan sekoittajaan ja tee sileiksikin.

Jakamalla taikinan puolissaksi ja kietaistamalla kukin puolin muoviin ja pitään sitä huoneenlämmössä kaksista kahdeksaan tunttia.

Kuumensin uunin 375 asteeseen. Valmistaan leivinpellin vuorauksemalla leivinpaperilla.

Taikina voi varastoidaan jääkaapissa neljälle päivälle, mutta jos laittamaan se jääkaapissa. Viedään ulos huoneenlämmöön ennen käyttävä.

Sirotella jauhot ympäri taikinalla ja kaulin. Kierittäjä taikinan skannataan 6 millimetria paksua. Lisään jauhot kepissa ja leikkasin ulos kakun toivotulla leikkaajalla

Kuumenna leivinpellin noin 7-10 minuutissa. Ottamaan leivinpellin uunista naulakkoon. Jälkeen kakkua kylmää, minä voi kunniamerkin ihan samaan että haluan.

  

lauantai 16. joulukuuta 2017

VADELMAT RUUSUT GINILLA & TONIC_VESILLA



  • 2/3dl vadelmaa
  • 4cl giniä (meillä Bombay Sapphirea)
  • 3rkl hienosokeria
  • 3rkl sitruunamehua
  • 1/4tl ruusuvettä
  • paljon jäitä
  • tonic-vettä
  • 1/2 limelle kunniamerkkia
  • 1tl kuivatun ruusunlehdetta
Laitaan viisi ainekset kannukseen ja sotlkuun vadelmat lopulla puulusikalla.

Lisään paljon jäitä ja kaatamalla vadelman sekoitus. 

Sekoita ja kaada päälle tonicia lasin täydeltä. Koristellaan viipaletta limen kuorta ja sirotellaan kuivan ruusulehdetta.


LEIPÄJUUSTON JA VALKOSIPULIN HALKEAMAA VAI SIILILEIPÄÄ


Siilileipään kahdelle

  • 1 rapeakuorinen hapantaikinan leipää
  • 3/4dl silputtu mozzarellajuustoja
  • valkosipulia voita
  • 100g suolaton voita
  • 2 suuri valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria
  • 1rkl tuore persiljaa, hienosti leikkaan
Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Sekoitin voita, valkosipulia ja suolaa lämmönkestävän kulkossa ja lämpömaan mikroaaltouunissa. Sitten sekoittaja lävitsen persiljan.

Leikkaan leipän diagonaalin 2 senttimetriin, mutta ei leikaa leipää kokonaan halki.

Käyttämaan sormitni vai puukon avaa halkeatoistan ja tihuttaan teelusikalliseen voita ja täyttään ripaus juuston.

Kietoitin foliolla ja leipoitin 15 minuutille kunnes juuston on enmmäkseen sulattja, sitten avoitin ja leipoitin 5 minuutille enemmille tee kaunis ja rapeakurisen leipää.

missä ihmeessä meidän voimme valitaan lomallamme. Mitä hyvänsä ruokaan toinenkin tulla myös ateriofestivaaleiksi oikeutus yhdessä meitä.



torstai 14. joulukuuta 2017

NAUDANLIHAPATAN TALVELLE

Naudanlihapatan kakselle

  • kasvöljyä
  • 300g naudanlihapataa, leikkaan 25mm kappaletta
  • keskisipulia, silputtuna
  • 3dl naudanlihan liemia
  • 1dl kuivan valkoviiniä
  • pippuria ja suolaa
  • 2 laakerinlehtia
  • 100g kidneypapuja
  • 4 keskiporkkanaa, leikkaan 25mm kappaletta
  • 1 keskisellerin varsia, leikkaan sama porkanat
  • 1 perunaa, myös leikkaan sen
  • valkosipulia
Laitan pannulle hieman vielä ölijä, valkosipulit, sipulit lopunkin naudanlihat noin 15 minuuttia keskikokoisen kuumenalla kunnes lihan harmaaksi.

Kaatamaan naudan liemessä, valkoviinit, suolat, pippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvalle 45 minuutissa.

Sekoittamaan papuja ja sellerin varret noin 30 minuuttia kiehulla.


keskiviikko 13. joulukuuta 2017

KUIVATTAA BATAATIT AVOKADOT KANSSA

Bataattia perheen tarvidelle

  • kolme suuria bataattia
  • kaksi suuria avokadoja
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • rosmariinia
  • kanelia
  • valkosipulit
  • korianteri
  • Sitruunamehua
Pestävä bataatit vedessä huolellisesti, sitten leikkasin bataatin puolitoista suuria bataattia ja leikattava neljä jokaiselle osaakin taas. Laitan ne isoon kulhoon ja lisään suolaa, pippuria myös oliiviöljyä, kanelia ja rosmariinia, seikoitamaan hyvinkin.

Kuumenna uuni 400 asteeseen. Laitan sekoittaja uunissa noin 30 minuuttia.

Laitan avokadot, valkosipulit, suolaa, sitruunamehua, korianteri sekoitukseen, pitämään ne seikoituksessä sileäski, kaatamaan pieniin kulhoihin. Otetaan bataatit uunista lautaseen.

Pidämme sen elokuvalle!


maanantai 11. joulukuuta 2017

HAPANTAIKINAISEN

Hapantaikinaan on sekoituksen jauhojen ja veden että on käyttava leipään ja pasteijaan. Hapantaikinaisetta vielä pidättävä auran salaisuuksien ja yllättävästi synnyttämään 5,000 vuoden sitten muinaisessa Egyptissa kanssa.

juurin tarvidelle

  • 1dl vehnäjauhoja
  • 0.5dl vettä
  • 2 neljännesgallonaa 
  • asteikkoa kuppia
  • lusikkaa
  • muovikäärettä tai puhda keittiöpyyhetta
Tehtävä taikinajuurin otava noin viisi päivää. Jokakin päivää "syötät" juurilla samalaisella määrällä tuoreen jauhojaan ja vettä. kuten villihiivaan vahvetaan. Juurin tulee lisää vaantoisessakin myös hajuisissakin. keskimäärin,tämä tapahtumasarja ottava noin viisi päivää, mutta se voita ottava kauemmin riippuen paikainen keittiössäsi.

Prosessi:

Ensipäivää : Tehtävä ensimmäinen juuria
  • 4 unssia (3/4dl + 2rkl) vehnäjauhoja
  • 4 unssia (1/2dl) vettä
Punnitaan jauhon ja veden, sekoitin ne kontissa. Sekoittaja ponnekkasti kunnes sen taisaisetta. Se näyttää tahmealta, paksunaiselta taikinaa. Päällystän muovikelmulla kontilla kanssa.
Laitan kontin johonkin keittiössäni huoneenlämmössä (noin 70-75 asteeseen fahrenneit) ja anna istuu 24 tuntille.

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...