sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Piparkakku-ukkoja

Piparkakulle tarvidelle

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1,5rkl leivinjauhetta
  • 3/4rkl ruokasoodaa
  • 1/4rkl suolaa
  • 1rkl inkivääriä
  • 1 3/4rkl kanelia
  • 1/4rkl maapähkinää
  • 6rkl suolaton voita
  • 3/4rkl ruskeasokeria
  • 1 kananmunaa
  • 1/2dl melassia
  • 2rkl vaniljaa
  • 1rkl hienoksi raastettua limetta kuortaa
Pyykäistään yhdessä jauhot, leivinjauheet, ruokasoodaan, suolaan, inkiväärit, kanelit ja maapähkinät isoon kulhoon kunnes hyvin sekoitin.

Lyödään voita, ruskeasokeria ja kananmunaa toiseen suuriin kulhoon kunnes hyvin sekoitin.

Lisään melassit, vaniljat ja limen kuortaa ja sekoitetaan taas kunnes sekoittajan sileiski. Sitten kaataa sen kuivaan sekoittajaan ja tee sileiksikin.

Jakamalla taikinan puolissaksi ja kietaistamalla kukin puolin muoviin ja pitään sitä huoneenlämmössä kaksista kahdeksaan tunttia.

Kuumensin uunin 375 asteeseen. Valmistaan leivinpellin vuorauksemalla leivinpaperilla.

Taikina voi varastoidaan jääkaapissa neljälle päivälle, mutta jos laittamaan se jääkaapissa. Viedään ulos huoneenlämmöön ennen käyttävä.

Sirotella jauhot ympäri taikinalla ja kaulin. Kierittäjä taikinan skannataan 6 millimetria paksua. Lisään jauhot kepissa ja leikkasin ulos kakun toivotulla leikkaajalla

Kuumenna leivinpellin noin 7-10 minuutissa. Ottamaan leivinpellin uunista naulakkoon. Jälkeen kakkua kylmää, minä voi kunniamerkin ihan samaan että haluan.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...