- 4 torttutaikinalevyä
- 120g savustettua lohta
- 12 kirsikkatomaattia
- 2 kananmunaa
- 1,5dl kermaa
- pippuria
- tillinoksia
- juustoraastetta
Kukkaan lumen (Lohitortut)
Lohipiiras
Yhteen pohjaan menee ja koristellaan elämään:
- 250g vehnäjauhoja
- 125g voita
- 1 kananmuna
- 1tl sokeria
- 0.5tl suolaa
- 40ml vettä
Paikkaan tulee:
- 3dl kermaa
- 3 kananmunaa
- 150g lohifileetä
- kourallisen kevätsipulia
- pippuria ja suolaa (pieniä)
- 2dl vahvaa juustoraastetta
- 2dl kirsikkatomaatteja
Muuta taikinaa otin päällisen kakun. Leikkasin parin viivat horisontaalisemalla ja vertikaalisemalla
Kuumensin sitä uunissa 190 asteessa noin 35-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
Teinkö sairaudessa jotain terveellistä
Terveempää tarvidelle
- 1dl kylmää espressoja
- 2 jäädytettyä kypsää banaania
- 0.5dl jogurttia
- 2rkl pellavaa siemetta
- 1rkl vaahterasiirappia
Sekoituksen muutaman minuutin kunnes smoothieksi. Kaadoin vielä laseihin.
Nyt on tällä keksetalvella, ihmiset olevat helpompiin sairauksiin kuin, kun ne menevat toimistoon. Niin ajattelleen tarvitsemme lisää proteiinia. Antaa juodaan jos voisit teit sitä.
Kanansiivet omenan ja patee broilerinkastikesta kanssa
Kanansiivetta kahdelle
- 7 palaa kanansiivetta
- 200g vettä kiehumiseen
- oliiviöljyä ja voita paistamiseen
- 2 omenaa
- 2 salottisipulia
- 2rkl sherryä
- 1 purkkia patee
- ripaus maissitärkketyksettä
Levitä siivet ulos kylmälle leivinpellille levylle. Laitan ne jääkaapukissa parimaan tuntia.
kuori omenat ja salottisipulit sitten leikkaa ne viipaleiksi samaan aikaan (en voi tehdään erilaisuuksen). kun odotan nestettä tyhjennetään siiviltä.
Kuivaa maksaviipaleet ja pyörittele ne nehnäjauhoissa. Paistan ne voita kanssa juuri kevyesti harmaaksi kummalta puolelta pintaa. Laitan viipaleet levylle ja ripottele palojen päälle suolaa ja pippuria
Kuumenna toisen paistinpannu ja öljyä 200 asteeseen.
Heittämään siivet maissitärkkelyksessa päälle tasaisesti. Sitten laitan ne pannussa ja paista 2,5 minuuttia kummaltakin puolelta. Laitan kanat omenat salottisipulit levylle
Kaatamaan patee pannussa, teen se juoksuksi kiehumalla. Kaatan se palojen päälle kanansiivetta.
Rullaukset kanelin piparkakkua
Taikinalle
- 1dl kokon maitoa
- 1rkl suolaton voita
- 1,5dl kokojyvävehnäjauhoja
- 1/4dl vaalearusken sokeria
- 1 kananmunaa
- 1/3dl melassia
- 2,5tl kuivahiivoja
- 1tl vaniljauutetta
- 1tl koshersuolaa
- 1tl kanelijauhetta
- 1tl inkiväärijauhetta
- 1tl mausteneilikan jauhetta
- 1/2tl muskottipähkinää
- 3dl vehnäjauhoja
Täytemalille
- 1/4dl rusken sokeria
- 1/4dl sokeria
- 1rkl kanelijauhetta
- 1tl inkiväärijauhetta
- 1/4tl mausteneilikan jauhetta
- 3rkl suolaton voita
Kanelin kerman juuston kuorrutukseen
- 1/4dl sokeria
- 4rkl maitoa
- 1/2tl vaniljauutetta
- 1/8tl kanelijauhetta
- 1/8tl mausteneilikan jauhetta
Kaatamaan maitot mittakannuun. Lisäsin voita ja mikroaaltolla on korkeeseen asteeseen, kunnes seoksen lämmitetään 120-130 asteeseen F. Voita ei saattaa sulamaan kokonaan ja maiton tulee lämpiksin mutta ei kuumakin.
Aseta kokojyvävehnäjauhot, ruskesokerit, kananmunan, melasit, kanelit, inkiväärit, mausteneilikat, muskottipähkinät kulhossa sekoituksen. Kaatamaan se lämpöisen maitoa ja voita. Lyöin alhaisteilla nopeuksella 3 minuuttia. Lisäsin vehnäjauhot sekoitissa ja lyödään alhaisella nopeuksella juuri sekoitin tasaiseksi, alkaminen muodostatava pallon ja laitan kulhossa sitä.
Olen vaivannut käsipelillä. Kääntämään taikinan kulhosta ja työnaisen jauholla pintaa. Vaivattava juuri sileä ja elastisetta noin 8 minuuttia. Lisäsin pienimpään jauhon jos taikinan tahmaisenkin. Herkästi öljy suurihin selkiin kulhoon ruokaöljylla. Aseta pallonjauho kulhossa. Piilottaja kulhon selkeilla keittiöpyyhella (Koska Lokakuu ei pidä enempaan muovia keittiöön). Laitoin sitä lämpöisen paikassa pari tuntia juuri kaksoiskoko.
Samaan aikaan, tein täytemalin. Sekoitin ruskesokerit, sokerit, kanelit, inkiväärit ja mausteneilikat. Otin ulos pallon jauhon ja tulee paksuuksen nuppineulalla. Sirotellaan tarpeeksi sekoittaja naaman taikinaan. Rullasin sitä ja leikkasin sama neljä osaa. Laitoin se jääkaapissa kokollisen yötässä.
Kuumensin uunin 350 asteeseen. Uunin lämmetessä keittelin kasaan rullaukseen. Sekoittelin kermaan juustoa ja sokeria juuri sileä. Lisäsin maitoa, vanilja, kanelia ja mausteneilikaa. Koristelin rullaukset kuorrutuksimallaan.
Aseta kokojyvävehnäjauhot, ruskesokerit, kananmunan, melasit, kanelit, inkiväärit, mausteneilikat, muskottipähkinät kulhossa sekoituksen. Kaatamaan se lämpöisen maitoa ja voita. Lyöin alhaisteilla nopeuksella 3 minuuttia. Lisäsin vehnäjauhot sekoitissa ja lyödään alhaisella nopeuksella juuri sekoitin tasaiseksi, alkaminen muodostatava pallon ja laitan kulhossa sitä.
Olen vaivannut käsipelillä. Kääntämään taikinan kulhosta ja työnaisen jauholla pintaa. Vaivattava juuri sileä ja elastisetta noin 8 minuuttia. Lisäsin pienimpään jauhon jos taikinan tahmaisenkin. Herkästi öljy suurihin selkiin kulhoon ruokaöljylla. Aseta pallonjauho kulhossa. Piilottaja kulhon selkeilla keittiöpyyhella (Koska Lokakuu ei pidä enempaan muovia keittiöön). Laitoin sitä lämpöisen paikassa pari tuntia juuri kaksoiskoko.
Samaan aikaan, tein täytemalin. Sekoitin ruskesokerit, sokerit, kanelit, inkiväärit ja mausteneilikat. Otin ulos pallon jauhon ja tulee paksuuksen nuppineulalla. Sirotellaan tarpeeksi sekoittaja naaman taikinaan. Rullasin sitä ja leikkasin sama neljä osaa. Laitoin se jääkaapissa kokollisen yötässä.
Kuumensin uunin 350 asteeseen. Uunin lämmetessä keittelin kasaan rullaukseen. Sekoittelin kermaan juustoa ja sokeria juuri sileä. Lisäsin maitoa, vanilja, kanelia ja mausteneilikaa. Koristelin rullaukset kuorrutuksimallaan.
Sveitsiläinen Lehtijuurikas Salaatti
Sain painavaan työssä toimistossa niin tulen talolle myöhäiselle. Nyt Minä niin paljon nälkäisen, haluan syön välittömästi ja vain salaattikin.
Lehtijuurikalle Salaatille
- lehtijuurikat
- lehtisalaattia
- pekaanipähkinät
- omenaviipaleet
- kuivahedelmät
- 1tl dijon-sinappia
- 2tl sekoituksen omenaviinia
- 1 suurin sitruunamehua
- 1/4dl oliiviöljyä
- 1/4dl rypsiöljyä
- merisuolaa & pippuria
Sekoita viinin sinappiin. Lisäsin sitruunamehun.
Lisään sekässä öljyissä hitaasti. Laittamaan ne isoon kulhoon ja nauttiakin.
Aasialaisen hunajan valkosipulin kanan
ainekset
- 4 reisikanoja
- 1/4dl soijakastiketta
- 1tl suolavalkosipulia
- 2tb hunajaa
- 1tl valkosipulia hienonettua
- viheria sipulit
Kuumesin uunin 425 asteeseen. Laittamaan kanoja ketoitukseen voitelurasvihin leivinpelliin. Leipoa noin 30 minuutille. Palasiin kanan ja taas kuumenna noin 10-15 minuuttia.
Syömme kanan vegaanisalaatin kanssa
(Tänään olen lukenut keittokirjan (ehkä vuoden 2011). Tunnelmaan niin surullinen)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Haudutettu salottisipuli ja sieni misokastikkeella
Salottisipulin historia · Nimitys sipuli ja salottisipuli ovat peräisin muinaisranskan sanasta eschalotte sanan eschaloigne kaut...
Sousiollinen Posti
-
· Vaikka japanilainen keittiö on monimuotoinen ja visuaalisesti houkutteleva, sen viehätyksen taustalla on yksi elementti, joka ei ...
-
Tonyu-ramen eli japanilainen kasvisnuudeli on herkullinen ateria. Tämä ruokalaji oli haastava myös JOC:n Namiko Chenille kesäkuussa. Rakast...
-
Pidetään silmällä ylikypsyneitä avokadojani. Tästä syystä ne säilyvät pidempään. - Lapsuudessani minulla oli joitakin suosikkiruokia, ja ...
-
* Kun tutkin perunan matkaa, silmiini paljastui Tudo si. Tämä ruoka oli osa sichuanilaista ruokaa , joka on yleisin tapa kypsentää per...
-
Mitä on katuruoka? Street Food eli vietnamilaisittain katuruoka on yleensä nopeasti valmista ja helposti herkuteltavaa ruokaa, jota normaali...
-
* Pikanuudelit eli instant ramen ovat nuudelityyppi, jota myydään esikypsennettyinä ja kuivattuina paloina, joissa on maustejauhetta...
-
Perunan matka saapui Eurooppaan * Vuonna 1532 Francisco Pizarro ja 168 espanjalaista sotilasta hyökkäsivät Perun maahan. Tämä aktiv...