sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Lohipiiras

Yhteen pohjaan menee ja koristellaan elämään:

  • 250g vehnäjauhoja
  • 125g voita
  • 1 kananmuna
  • 1tl sokeria
  • 0.5tl suolaa
  • 40ml vettä
Hankkimani leivonnaisen taikinaa, jonka sekoituksiin jauhoja, voita ja suolaa kulhossa sekoittamalla kunnes sekoitin muistutaan karkeaksi. sitten lisään jään veden sekoitukseen. Tein sekoitetaan tasaiseksi haarukilla. Kaadan se pöydällä heittämällä jauhoja. Jaan taikinan kahdessa osaan käärittymään paksuukseksi ja asetaan jääkaapissa ainakin puolisen tuntia.

Paikkaan tulee:

  • 3dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 150g lohifileetä
  • kourallisen kevätsipulia
  • pippuria ja suolaa (pieniä)
  • 2dl vahvaa juustoraastetta
  • 2dl kirsikkatomaatteja
Hankkimani sekoitin kermasta ja munasta tasaiseksi. Kuumenna pannulla vedella juuri kiehumisesta sitten lisää lohit. Tein kalaan pieniksiin käsilläni. Paistamaan pannulla voilla vierella kalaseoja kutakuinkin minuutin. Sitten lisään kevätsipulit jälkeen leikkaan tomaatit ja kevätsipulit. Kaadetaan kala-sipuliseos,tomaatit ja juustoraastetta esipaistetulle pohjalle ja lisään kerma-munaseos päälliseksi.

Muuta taikinaa otin päällisen kakun. Leikkasin parin viivat horisontaalisemalla ja vertikaalisemalla

Kuumensin sitä uunissa 190 asteessa noin 35-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...