Taikinalle
- 1dl kokon maitoa
- 1rkl suolaton voita
- 1,5dl kokojyvävehnäjauhoja
- 1/4dl vaalearusken sokeria
- 1 kananmunaa
- 1/3dl melassia
- 2,5tl kuivahiivoja
- 1tl vaniljauutetta
- 1tl koshersuolaa
- 1tl kanelijauhetta
- 1tl inkiväärijauhetta
- 1tl mausteneilikan jauhetta
- 1/2tl muskottipähkinää
- 3dl vehnäjauhoja
Täytemalille
- 1/4dl rusken sokeria
- 1/4dl sokeria
- 1rkl kanelijauhetta
- 1tl inkiväärijauhetta
- 1/4tl mausteneilikan jauhetta
- 3rkl suolaton voita
Kanelin kerman juuston kuorrutukseen
- 1/4dl sokeria
- 4rkl maitoa
- 1/2tl vaniljauutetta
- 1/8tl kanelijauhetta
- 1/8tl mausteneilikan jauhetta
Kaatamaan maitot mittakannuun. Lisäsin voita ja mikroaaltolla on korkeeseen asteeseen, kunnes seoksen lämmitetään 120-130 asteeseen F. Voita ei saattaa sulamaan kokonaan ja maiton tulee lämpiksin mutta ei kuumakin.
Aseta kokojyvävehnäjauhot, ruskesokerit, kananmunan, melasit, kanelit, inkiväärit, mausteneilikat, muskottipähkinät kulhossa sekoituksen. Kaatamaan se lämpöisen maitoa ja voita. Lyöin alhaisteilla nopeuksella 3 minuuttia. Lisäsin vehnäjauhot sekoitissa ja lyödään alhaisella nopeuksella juuri sekoitin tasaiseksi, alkaminen muodostatava pallon ja laitan kulhossa sitä.
Olen vaivannut käsipelillä. Kääntämään taikinan kulhosta ja työnaisen jauholla pintaa. Vaivattava juuri sileä ja elastisetta noin 8 minuuttia. Lisäsin pienimpään jauhon jos taikinan tahmaisenkin. Herkästi öljy suurihin selkiin kulhoon ruokaöljylla. Aseta pallonjauho kulhossa. Piilottaja kulhon selkeilla keittiöpyyhella (Koska Lokakuu ei pidä enempaan muovia keittiöön). Laitoin sitä lämpöisen paikassa pari tuntia juuri kaksoiskoko.
Samaan aikaan, tein täytemalin. Sekoitin ruskesokerit, sokerit, kanelit, inkiväärit ja mausteneilikat. Otin ulos pallon jauhon ja tulee paksuuksen nuppineulalla. Sirotellaan tarpeeksi sekoittaja naaman taikinaan. Rullasin sitä ja leikkasin sama neljä osaa. Laitoin se jääkaapissa kokollisen yötässä.
Kuumensin uunin 350 asteeseen. Uunin lämmetessä keittelin kasaan rullaukseen. Sekoittelin kermaan juustoa ja sokeria juuri sileä. Lisäsin maitoa, vanilja, kanelia ja mausteneilikaa. Koristelin rullaukset kuorrutuksimallaan.
Aseta kokojyvävehnäjauhot, ruskesokerit, kananmunan, melasit, kanelit, inkiväärit, mausteneilikat, muskottipähkinät kulhossa sekoituksen. Kaatamaan se lämpöisen maitoa ja voita. Lyöin alhaisteilla nopeuksella 3 minuuttia. Lisäsin vehnäjauhot sekoitissa ja lyödään alhaisella nopeuksella juuri sekoitin tasaiseksi, alkaminen muodostatava pallon ja laitan kulhossa sitä.
Olen vaivannut käsipelillä. Kääntämään taikinan kulhosta ja työnaisen jauholla pintaa. Vaivattava juuri sileä ja elastisetta noin 8 minuuttia. Lisäsin pienimpään jauhon jos taikinan tahmaisenkin. Herkästi öljy suurihin selkiin kulhoon ruokaöljylla. Aseta pallonjauho kulhossa. Piilottaja kulhon selkeilla keittiöpyyhella (Koska Lokakuu ei pidä enempaan muovia keittiöön). Laitoin sitä lämpöisen paikassa pari tuntia juuri kaksoiskoko.
Samaan aikaan, tein täytemalin. Sekoitin ruskesokerit, sokerit, kanelit, inkiväärit ja mausteneilikat. Otin ulos pallon jauhon ja tulee paksuuksen nuppineulalla. Sirotellaan tarpeeksi sekoittaja naaman taikinaan. Rullasin sitä ja leikkasin sama neljä osaa. Laitoin se jääkaapissa kokollisen yötässä.
Kuumensin uunin 350 asteeseen. Uunin lämmetessä keittelin kasaan rullaukseen. Sekoittelin kermaan juustoa ja sokeria juuri sileä. Lisäsin maitoa, vanilja, kanelia ja mausteneilikaa. Koristelin rullaukset kuorrutuksimallaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti