Kahden lautasen tahtoi blininsa
- 2.5dl vehnäjauhoja
- 2dl tattariijauhoja
- 5dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 20g tuoretta hiivaa
- 1rkl voisulaa
- 1tl suolaa
- voita paistamiseen
Kuumenna pannu maitot kanssa alhaalle lämpötilalle juuri lämmitin puolet maidosta, sitten annoin sen kuumuuksetta ja sekoitin maitoon jauhot, suolan, sulan voin ja tuoretta hiivaa. Sekoitin kokonaan asiaa tasaiseksi. Taikinat laitoin kulhossa keittiöön levätämään ja minä coveroin pinnan suojamaan pyyheliimalla.
Valkuaiset laitoin kupposessa ja keltuaiset taikinassa. Sekoittaa yhdessä taikinan ja keltuaisen tasaiseksi seoksena. Minä tein valkuaisen tulatamaan pehmoinen sekoitina.
Jälkeen 6 tuntia, jatkoin lämmin maidon ja kaadoin sen ja valkuaiset taikinaan. Lusikoitin niitä tasaiseksi seokseksi.
Paistoin pienen pannun ja sulan voin kanssa puolet minuutin, muutamaan taikinat pannuun paistamalla kunnes kultainen kokonaan
Blinien pinnalle
- 50g kirjolohen mätiä
- marinoitua punaisipulia (lokakuu tee)
- punaisipulia silppuna
- smetanaa
- 50g savulohta
- tilliä
P.S : Minä odottava sekunnin savulohen uunista viikonloppuna. Teen erityinen tapauksetta tuolle (ehkä Boeuf bourguignon klo 8. lauanantailla)